Alan Wake II: Το πολυ-αναμενόμενο survival horror sequel έφτασε και καθηλώνει

by Aggeliki Tsoukana

Το 2010 η Remedy Entertainment των Max Payne, Quantum Break και Control κυκλοφόρησε το πρώτο παιχνίδι Alan Wake. Ένα καταπληκτικό action adventure game με πανέξυπνο σενάριο, έναν πολύ ενδιαφέροντα κόσμο και έναν δυνατό πρωταγωνιστή που κατόρθωσε να προσθέσει το όνομά του στο πάνθεον του gaming. Ο Alan Wake είναι ένας συγγραφέας βιβλίων μυστηρίου, που ψάχνει την εξαφανισμένη γυναίκα του στην πολύ ιδιαίτερη πόλη Bright Falls της Washington. Μόνο που, στην προσπάθειά του να την εντοπίσει, βιώνει σκηνές από το πιο πρόσφατο μυθιστόρημά του, το οποίο μάλιστα δε θυμάται να έχει γράψει. Το παιχνίδι εντυπωσίασε κοινό και κρητικούς και επέστρεψε με μια remastered έκδοση το 2021 για PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S, Xbox One και PC. Έναν χρόνο αργότερα έγινε διαθέσιμο και για το Nintendo Switch. Τώρα, δεκατρία χρόνια μετά το ντεμπούτο του, έφτασε η ώρα για το πολυ-αναμενόμενο sequel.

 

 

Μια συνέχεια που αλλάζει τα δεδομένα

Το Alan Wake II είναι ένα survival horror game με οπτική τρίτου προσώπου και δύο βασικούς playable χαρακτήρες. Εκτός από τον Alan, χειριζόμαστε και την ντεντέκτιβ Saga Anderson. Οι δυο τους φέρουν δύο ξεχωριστές ιστορίες που αλληλοεξαρτώνται, αλλά και δύο εντελώς διαφορετικούς σκοτεινούς κόσμους προς εξερεύνηση. Εκείνος είναι παγιδευμένος στο τρομακτικό Dark Place κάτω από το Cauldron Lake εδώ και 13 χρόνια, επιχειρώντας να γράψει την επιστροφή του στην πραγματικότητα. Εκείνη ερευνά την υπόθεση μυστήριων δολοφονιών, μπλέκοντας σε μια υπερφυσική περιπέτεια που χειραγωγείται από τα γραπτά του Alan. Αμφότεροι ζουν έναν αλλόκοτο εφιάλτη με πολλές πτυχές, έχοντας να αντιμετωπίσουν κακόβουλες δυνάμεις, στην προσπάθειά τους να βρουν τη λύτρωση – ο καθένας τους με διαφορετικό τρόπο.

Οι λάτρεις των ψυχολογικών θρίλερ έχουν την ευκαιρία να παίξουν ένα από τα πιο σημαντικά horror games των τελευταίων ετών, με ένα sequel που ανεβάζει τα standards του original κατακόρυφα. Εκτός της στροφής προς το survival horror, το δεύτερο παιχνίδι προσθέτει και το στοιχείο του ντεντέκτιβ, εισάγοντας το Mind Place. Το Mind Place είναι ένα hub χωρίς εχθρούς, όπου μπορούμε να συνδέσουμε όλα τα στοιχεία που έχουμε βρει σχετικά με κάποια υπόθεση. Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να ενώσουμε μόνοι μας τα κομμάτια του παζλ, ξετυλίγοντας την πλοκή με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο. Όσο για τα χειρόγραφα που επιστρέφουν από το original game – τις σελίδες με τα γραπτά του Alan που προμηνύουν γεγονότα – αυτήν τη φορά η βαρύτητά τους είναι μεγαλύτερη. Το γεγονός αυτό εντείνει την αγωνία και τη μυστηριώδη ατμόσφαιρα, η οποία είναι βέβαιο πως θα συνεπάρει κάθε φίλο του είδους.

Δες το Announcement Trailer εδώ.

 

Χτίζοντας ένα multiverse

Το Alan Wake II φέρει συνδέσεις με άλλα παιχνίδια της Remedy. Το Federal Bureau που είδαμε στο Control θα έχει τον δικό του ρόλο στο Bright Falls, ενώ ήδη γνωρίζουμε πως ο Mr. Door, αλλά και ο Ahti θα είναι παρόντες. Ο σεναριογράφος Sam Lake συνδέει τα franchises του στούντιο, χτίζοντας ένα multiverse με πολλές δυνατότητες για το μέλλον. Βέβαια, αυτό δε σημαίνει πως όσοι δεν έχουν παίξει το Control (ή και το πρώτο Alan Wake) δε θα καταλάβουν τι συμβαίνει. Η αφήγηση του Alan Wake II έρχεται να καλύψει τόσο τους παίκτες που ακολουθούν κάθε κυκλοφορία της Remedy, όσο και αυτούς που δεν έπαιξαν ποτέ κάποιο από τα δημιουργήματά της. Γι’ αυτό και μιλάμε για ένα παιχνίδι που απευθύνεται σε κάθε οπαδό των horror games και δη σε αυτούς που επιζητούν μια πλούσια ιστορία, γεμάτη από ανατροπές και απροσδόκητες αποκαλύψεις.

 

 

Οι απαιτήσεις συστήματος για PC

Η Remedy ανεβάζει τον πήχη και στον τεχνικό τομέα, αφού με το sequel του Alan Wake δούλεψε σκληρά για να παραδώσει ένα πραγματικά άρτιο και εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Δες προσεκτικά τις απαιτήσεις συστήματος για PC, ώστε να είσαι κατάλληλα προετοιμασμένος για την εμπειρία που θα σου προσφέρει το Alan Wake II.

 

Αυτές είναι οι ελάχιστες απαιτήσεις:

Κάρτα γραφικών – GeForce RTX 2060 ή Radeon RDX με 6GB VRAM

Επεξεργαστής – Intel i5-7600K ή αντίστοιχος της AMD

Μνήμη RAM – 16GB

Λογισμικό – Windows 10/11 64-bit

Ελεύθερος χώρος στον σκληρό δίσκο – 90GB (SSD)

 

Αυτές είναι οι προτεινόμενες απαιτήσεις:

Κάρτα γραφικών – GeForce RTX 2060 ή Radeon RDX με 8GB VRAM

Επεξεργαστής – AMD Ryzen 7 3700X ή αντίστοιχος της Intel

Μνήμη RAM – 16GB και άνω

Λογισμικό – Windows 10/11 64-bit

Ελεύθερος χώρος στον σκληρό δίσκο – 90GB (SSD)

 

Δες το Launch trailer εδώ.

 

Το Alan Wake II κυκλοφορεί τώρα για PlayStation 5, Xbox Series X/S και PC.

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series SPC.

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη