LENOVO LEGION GO

by Aggeliki Tsoukana

Το Lenovo Legion Go είναι μια νέα φορητή κονσόλα που έρχεται να ταράξει τα νερά στον χώρο του PC gaming, προσφέροντάς σου μοναδικές εμπειρίες διασκέδασης οποιαδήποτε στιγμή, όπου και αν βρίσκεσαι.

 

Αξεπέραστη επεξεργαστική ισχύς και ποιότητα απεικόνισης

Με το Lenovo Legion Go θα βυθιστείς σε ένα gaming σύμπαν όπου κυριαρχούν η απαράμιλλη ισχύς και οι επιδόσεις. Εγγύηση για αυτό αποτελεί ο κορυφαίος επεξεργαστής AMD Ryzen Z1 Series, που υπόσχεται να ζωντανέψει οτιδήποτε βλέπεις στην οθόνη σου, καθώς αποτελεί συνδυασμό αρχιτεκτονικής Zen 4 με μονάδα γραφικών τεχνολογίας RDNA 3. Η τύπου PureSight Gaming οθόνη αφής 10 σημείων έχει μέγεθος 8,8”, μέγιστη φωτεινότητα 500 nits και η ανάλυσή της φτάνει σε ποιότητα QHD+ (2560 x 1600 pixels). Με δυναμικό τρόπο, ανάλογα με τις απαιτήσεις κάθε παιχνιδιού, μπορείς να προσαρμόσεις την ποιότητα της απεικόνισης από τα 800p έως τα 1600p και τον ρυθμό ανανέωσης από τα 144Hz έως τα 60Hz αν θέλεις να εξοικονομήσεις ενέργεια.

 

Μνήμη και αποθηκευτικός χώρος για κάθε απαίτηση

Είναι γεγονός ότι τα σύγχρονα video games γίνονται όλο και περισσότερο απαιτητικά. Με Legion Go θα ξεχάσεις τον πονοκέφαλο του αν ένα παιχνίδι θα αναπαράγεται σωστά ή όχι, καθώς είναι εφοδιασμένο με 16GB 7500Mhz LPDDR5X RAM και αποθηκευτικό χώρο 512GB PCIe Gen4, που θα σου εξασφαλίσουν απρόσκοπτο multitasking και όλα τα GigaBytes που χρειάζεσαι για εγκατάσταση παιχνιδιών, αποθήκευση πολυμέσων και άλλων αρχείων. Για να καλύψεις ακόμα περισσότερες απαιτήσεις και να απαλλαγείς από διαδικασίες του τύπου σβήνε/ γράψε, μπορείς εύκολα να επεκτείνεις τον αποθηκευτικό χώρο με μια κάρτα τύπου micro-SD.

 

 

Μεγάλη αυτονομία και σύγχρονο σύστημα ψύξης

Χάρη στη μπαταρία 49,2Whr του Lenovo Legion Go, το gaming διαρκεί όσο θέλεις εσύ και δεν θα προβληματίζεσαι για τη συχνή φόρτισή της. Μέσω του συστήματος Super Rapid Charge Express (70% φόρτιση σε 30 λεπτά) θα μπορείς να την επαναφέρεις πολύ γρήγορα στο 100% της ενέργειάς της, ενώ αν είσαι σε εσωτερικό χώρο όπου υπάρχει παροχή ρεύματος, με το Power Bypass Mode θα συνεχίσεις το παιχνίδι και θα διατηρήσεις τη μπαταρία της συσκευής γεμάτη.

Όπως συμβαίνει με κάθε ηλεκτρονική συσκευή, το καλά μελετημένο σύστημα ψύξης διατηρεί σε άριστη κατάσταση όλα τα εσωτερικά συστήματα, όπως ο επεξεργαστής, η μονάδα γραφικών, η μνήμη, ο αποθηκευτικός χώρος, αλλά και η μπαταρία. H Lenovo έχει εφοδιάσει το Legion Go με ψήκτρες που έχουν λεπτά πτερύγια για την καλύτερη διάχυση της θερμότητας και την εξασφάλιση της μέγιστης δυνατής απόδοσης. Έτσι υπάρχει πάντοτε το βέλτιστο επίπεδο ψύξης, με συνεχή ροή αέρα και μηδενικά προβλήματα λόγω υπερθέρμανσης.

 

Ένα σύμπαν γεμάτο παιχνίδια

Αν είσαι έτοιμος για ένα σύμπαν γεμάτο παιχνίδια, το Lenovo Legion Go είναι το κατάλληλο μέσο για να ταξιδέψεις. Η συσκευή συνοδεύεται από τρεις μήνες συνδρομή στο Xbox Game Pass Ultimate, οπότε θα έχεις άμεση πρόσβαση σε περισσότερα από 100 ποιοτικά παιχνίδια, μοντέρνα και κλασσικά, όπως το Starfield, το Forza Motorsport, το Dead Space Remake, το Payday 3, το Lies of P, το Age of Empires IV, το Minecraft, το Sea of Thieves και πολλά άλλα. Ανά πάσα στιγμή θα μπορείς να μεταφέρεσαι στο Gamesplanet, όπου μεταξύ άλλων θα μπορείς να κάνεις stream παιχνίδια που έχεις εγκατεστημένα στο Legion PC σου ή μέσω emulation να απολαμβάνεις τα αγαπημένα σου Android games.

Για να βυθίζεσαι ακόμα περισσότερο στον κόσμο κάθε παιχνιδιού, το Legion Go διαθέτει σύστημα που αποτελείται από δύο ηχεία των 2W το καθένα, για να μην χάνεις τον παραμικρό ψίθυρο ή τον ήχο που κάνουν τα φύλλα που πέφτουν στο έδαφος. Για ακόμα πιο προσωπικές εμπειρίες και στιγμές, μπορείς να συνδέσεις τα αγαπημένα σου ακουστικά.

Όμως για να απολαύσεις gaming χρειάζεσαι και τα κατάλληλα χειριστήρια, γιατί όχι με φωτισμό RGB που τα κάνει ακόμα πιο μοδάτα. Με τα αποσπώμενα (προαιρετικά, για tabletop gaming) joysticks του Legion Go που ενσωματώνουν την τεχνολογία Hall Effect, λες αντίο στο drifting και καλωσορίζεις την άμεση και ακριβή απόκριση στις εντολές χειρισμού. Τα Legion TrueStrike controllers είναι σχεδιασμένα για συνδυάζουν απόλυτα ισορροπημένα την άνεση με την ακρίβεια. Στις λαβές τους υπάρχει αντιολισθητική υφή, υπάρχει η δυνατότητα να προγραμματίσεις τα πλήκτρα τους και στο δεξί controller θα βρεις ενσωματωμένο trackpad. Για τους λάτρεις των first person shooters, που θέλουν την απόλυτη ακρίβεια στη στόχευση υπάρχει ειδικό FPS Mode και προαιρετική βάση για τα controllers.

 

 

Όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά, συν ο εργονομικός σχεδιασμός, θα σου δώσουν τη δυνατότητα να παίζεις όπως ακριβώς θέλεις, ακόμα και σαν επαγγελματίας.

Οι διαστάσεις του είναι 210 x 131 x 20mm δίχως τα controllers, 299 x 131 x 41mm με ενσωματωμένα τα controllers. Στην πρώτη περίπτωση το βάρος του είναι 640 γραμμάρια και στη δεύτερη 854 γραμμάρια.

 

Θύρες και επικοινωνία

Το Lenovo Legion Go έρχεται με δύο θύρες USB4, μία στο πάνω και μια στο κάτω μέρος του, υποδοχή 3,5mm για σύνδεση ακουστικών/ ηχείων ή μικροφώνου και θύρα ανάγνωσης για κάρτες microSD. Για τη σύνδεση με το διαδίκτυο και άλλες συσκευές χρησιμοποιεί Wi-Fi 6E 2×2 και Bluetooth 5.2.

 

Με τη δύναμη των Windows 11

Τα Windows 11 είναι η πύλη για μια νέα εποχή στο mobile gaming. Με ένα περιβάλλον εργασίας προσαρμοσμένο στις ανάγκες των gamers, η αναζήτηση του επόμενου προορισμού για τη διασκέδασή σου απλοποιείται σε μεγάλο βαθμό.

 

 

Αν αναζητάς μια μοντέρνα φορητή κονσόλα για PC gaming, το Lenovo Legion Go είναι έτοιμο να ικανοποιήσει κάθε σου απαίτηση με το ισχυρό harςdware που διαθέτει και τη μεγάλη του αυτονομία, ανοίγοντάς σου τον δρόμο για μοναδικές εμπειρίες σε ένα πολυσύμπαν γεμάτο ποιοτικά παιχνίδια.

Μπορείς να δεις ακόμη