AMD Link: Streaming από τον υπολογιστή στο smartphone σε ανάλυση έως 4Κ

 

Η τελευταία αναβάθμιση των AMD Link mobile app και Adrenaline GPU software προσθέτει τη δυνατότητα να stream-άρεις οποιοδήποτε παιχνίδι θέλεις από τον υπολογιστή σου, κατευθείαν στην οθόνη του smartphone ή του tablet σου.

Όπως οι υπάρχουσες υπηρεσίες remote desktop, το AMD Link Game streaming σου προσφέρει τη δυνατότητα να ελέγχεις τον υπολογιστή σου χρησιμοποιώντας τη mobile συσκευή σου (smartphone, tablet). Ωστόσο, η συγκεκριμένη λειτουργία της AMD είναι σχεδιασμένη κυρίως για gaming κι υπόσχεται υψηλότερης ποιότητας streaming.

Στην κεντρική καρτέλα της AMD Link app για iOS ή Android, εμφανίζονται όλοι οι συμβατοί τίτλοι που είναι εγκατεστημένοι στον υπολογιστή σου. Έτσι, μπορείς να επιλέξεις κάποιον τίτλο από το smartphone σου και να ξεκινήσεις το παιχνίδι ή, εάν «τρέχει» ήδη στον υπολογιστή σου, να συνεχίσεις από εκεί που σταμάτησες.

Μόλις ξεκινήσει το streaming στη φορητή συσκευή, μπορείς να απενεργοποιήσεις από απόσταση την οθόνη του υπολογιστή σου και να χρησιμοποιήσεις είτε την οθόνη αφής του κινητού σου είτε περιφερειακά Bluetooth όπως π.χ. ασύρματο πληκτρολόγιο, controller κ.λπ.

Δεδομένου ότι η νέα λειτουργία της AMD αξιοποιεί το τοπικό δίκτυο, η εμπειρία μπορεί να ποικίλει σημαντικά ανάλογα με τις συνθήκες δικτύου, ενώ σημαντικό ρόλο παίζει και το πόσο ισχυρή είναι η κάρτα γραφικών σου. Με μια ισχυρή κάρτα γραφικών, το AMD Link Game streaming μπορεί να υποστηρίξει έως και 60fps σε ανάλυση 4Κ. Ένα εργαλείο εντός της εφαρμογής σού επιτρέπει να παρακολουθείς την ποιότητα του δικτύου σου.

Προς το παρόν, το AMD Link Game streaming υποστηρίζεται μόνο όταν και οι δύο συσκευές, φορητή συσκευή και υπολογιστής, είναι συνδεδεμένες στο ίδιο δίκτυο.

 

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη