Αξιοποίησε τα φακελάκια τσαγιού

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


 

Τα χρησιμοποιημένα φακελάκια τσαγιού μπορούν να σου φανούν χρήσιμα σε διάφορες περιπτώσεις. Γι΄ αυτό, την επόμενη φορά που θα απολαύσεις το αγαπημένο σου ρόφημα, μην βιαστείς να τα πετάξεις.

 

5 τρόποι να αξιοποιήσεις τα χρησιμοποιημένα φακελάκια του τσαγιού:

 

 

 

  1. Σακούλες και μαύροι κύκλοι στα μάτια: Χρειάζεσαι επειγόντως κρύες κομπρέσες με τσάι. Άφησε τα χρησιμοποιημένα φακελάκια λοιπόν μέσα σε ένα πιατάκι στο ψυγείο να κρυώσουν πριν τα χρησιμοποιήσεις και θα νιώσεις άλλος άνθρωπος.
  2. Κάνε αφρόλουτρο: Μαζί με τα άλατα και το αφρόλουτρο ρίξε στο νερό και 2-3 φακελάκια χρησιμοποιημένο τσάι, καθώς τα αντιοξειδωτικά του τσαγιού κάνουν πολύ καλό στο δέρμα.
  3. Λούσου με τσάι για πιο λαμπερά μαλλιά: Απλώς, δημιούργησε ένα προϊόν περιποίησης μαλλιών που δεν χρειάζεται ξέβγαλμα. Για την ακρίβεια κάνε ένα ελαφρύ τσάι με 3-4 χρησιμοποιημένα φακελάκια και ρίξτο στα μαλλιά σου μετά το τελευταίο ξέβγαλμα. Στεγνώνεις κι απολαμβάνεις!
  4. Απόφυγε τα κουνούπια: Τα κρύα χρησιμοποιημένα φακελάκια τσαγιού ανακουφίζουν πολύ από τα τσιμπίματα των κουνουπιών και τις καντήλες που προκαλούν.
  5. Αν σου αρέσει το Earl Grey: Την επόμενη φορά που θα φτιάξεις φιλετάκια κοτόπουλου στο τηγάνι, φτιάξε μια κούπα δυνατό τσάι με 2 χρησιμοποιημένα φακελάκια και σβήσε με αυτό το φαγητό σου, αφού σοτάρεις πρώτα τα φιλετάκια να πάρουν χρώμα και τους προσθέσεις σκόρδο, τζίντζερ και κόκκινη πιπεριά. Ρίξε επίσης και 2-3 ξερά σύκα ψιλοκομμένα στο τηγάνι και άσε το φαγητό να βράσει και να μελώσει πριν ρίξεις χυμό λεμόνι. Τέλος σερβίρεις με ψιλοκομμένο μαϊντανό και ρύζι μπασμάτι.

 

 

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη