Feelreal Sensory Mask: προστίθεται η δυνατότητα όσφρησης στα VR games

 

Η αμερικανική startup Feelreal ανακοίνωσε ένα νέο περιφερειακό VR που υπόσχεται να φέρει περισσότερο «ρεαλισμό» σε παιχνίδια, ταινίες ή προγράμματα ψυχαγωγίας προσφέροντας στους χρήστες την αίσθηση της όσφρησης.

Συγκεκριμένα, η Feelreal Sensory Mask είναι μια συσκευή που προσαρμόζεται στα περισσότερα VR headsets της αγοράς κι αναπαράγει τις μυρωδιές του περιβάλλοντος και των αντικειμένων του παιχνιδιού, τη στιγμή που εμφανίζονται στην οθόνη.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η Feelreal Sensory Mask συνδέεται ασύρματα μέσω Bluetooth ή WiFi κι είναι συμβατή με τα Samsung Gear VR, Oculus Rift, Oculus Go, HTC Vive και PlayStation VR. Η συσκευή προσαρμόζεται στο VR headset μέσω μαγνητών και μπορεί να προσομοιώσει πάνω από 250 οσμές. Χρησιμοποιεί cartridges τα οποία μπορούν να αντικατασταθούν ανάλογα με την εμπειρία που προσπαθεί να δημιουργήσει ο χρήστης.

Ορισμένες από τις μυρωδιές που υποστηρίζονται περιλαμβάνουν, καμένο λάστιχο, πυρίτιδα, λεβάντα και τριαντάφυλλο. Οι χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία των οσμών είναι παρόμοιες με αυτές που χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία τροφίμων, πράγμα που σημαίνει ότι δεν είναι επιβλαβείς για την υγεία. Η Feelreal Sensory Mask μπορεί επίσης να προσφέρει κι άλλες αισθήσεις όπως σταγόνες βροχής, δροσερό αέρα και ζεστασιά της ερήμου, ενώ παρέχει λειτουργίες δόνησης μέσω τεχνολογίας force feedback.

Η Feelreal Sensory Mask είναι προφανώς προσανατολισμένη για gaming και ταινίες. Στους υποστηριζόμενους τίτλους, περιλαμβάνονται -μεταξύ άλλων- Skyrim VR, Beat Saber, Death Horizon, ενώ είναι συμβατή με την εφαρμογή YouTube VR. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί χωρίς VR headset μέσω mobile app για αρωματοθεραπεία ή διαλογισμό.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει επίσημη ενημέρωση σχετικά με το κόστος και την ακριβή ημερομηνία κυκλοφορίας της συσκευής.

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη