Ανακοινώθηκαν το Xiaomi Watch 2 Pro και το Smart Band 8

by Aggeliki Tsoukana

Η εκδήλωση που πραγματοποίησε η Xiaomi στο Βερολίνο δεν επικεντρώθηκε μόνο στη σειρά smartphones Xiaomi 13T. Μέρος της παράστασης έκλεψαν το Xiaomi Watch 2 Pro και το Smart Band 8.

 

 

Xiaomi Watch 2 Pro

Το Xiaomi Watch 2 Pro είναι ένα smartwatch που βασίζεται πλήρως στο Google Wear OS και προσφέρει πρόσβαση σε μια ευρεία γκάμα εφαρμογών που μπορούν να κατεβάσουν οι χρήστες. Έρχεται με δυνατότητες σύνδεσης μόνο Bluetooth ή LTE και είναι δυνατή η πραγματοποίηση και απάντηση σε κλήσεις και μηνύματα κειμένου, ακόμα και χωρίς να είναι συνδεδεμένο με κάποιο smartphone.

Βασίζει όλες τις λειτουργίες του και αντλεί την ισχύ του από το Snapdragon W5 + Gen 1 chipset της Qualcomm, που συνοδεύεται από 2GB RAM και 32GB αποθηκευτικού χώρου. Το Xiaomi Watch 2 Pro είναι εφοδιασμένο με οθόνη AMOLED μεγέθους 1,43” με ανάλυση 466 x 466 pixels και μέγιστη φωτεινότητα 600 nits. Μια από τις βασικές λειτουργίες του smartwatch είναι το Always-on-Display και έρχεται με 20 προεγκατεστημένα θέματα.

Για να βρίσκεις άμεσα τη θέση σου θα βασίζεσαι στο σύστημα dual-band GNSS, ενώ από πλευράς συνδεσιμότητας υπάρχει υποστήριξη για Wi-Fi, Bluetooth 5.2 και NFC.

Με το νέο smartwatch της Xiaomi θα μπορείς να παρακολουθείς σε μόνιμη βάση τους καρδιακούς σου παλμούς, τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα, την ποιότητα του ύπνου και τα επίπεδα άγχους. Ακόμα, παρέχονται περισσότερα από 150 sports modes για όσους έχουν στο καθημερινό τους πρόγραμμα τη γυμναστική και αθλητισμό. Παράλληλα, ένας βιοηλεκτρικός αισθητήρας μετράει το ποσοστό λίπους και τη μυϊκή μάζα.

Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 495 mAh. Η Xiaomi υπόσχεται αυτονομία 65 ωρών για το μοντέλο με Bluetooth και 55 για εκείνο με LTE. Τέλος, αντέχει σε πίεση 5 ατμόσφαιρες και δίχως του λουράκι ζυγίζει 54,5 γραμμάρια.

 

 

Smart Band 8

Το Smart Band 8 έχει οθόνη OLED 1,62” σε μορφή κάψουλας, με ανάλυση 490 x 192 pixels και υποστήριξη για ρυθμό ανανέωσης στα 60Hz. Διαθέτει και αυτό τη λειτουργία Always on Display και η φωτεινότητά του μπορεί να αγγίξει τα 600 nits.

Έρχεται με μια σειρά από λειτουργίες για την παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο των δραστηριοτήτων του χρήστη, όμως περισσότερα από 150 sports modes, μέσω του επιταχυνσιόμετρου. Μάλιστα διατίθεται με ειδικό clip για να αγκιστρώνεται στα κορδόνια των παπουτσιών προσφέροντας έτσι ακόμα πιο ακριβείς μετρήσεις.

Η Xiaomi δίνει μεγάλη έμφαση στο στυλ και για τον λόγο αυτό συνοδεύει το Smart Band 8 με μια ευρεία γκάμα από λουράκια φτιαγμένα από δέρμα, πλαστικό ή μέταλλο, σε διαφορετικά στυλ. Ακόμα υποστηρίζονται περισσότερα από 200 watch faces.

Τέλος το Band 8 παρέχει αυτονομία 16 ημερών με τυπική χρήση και φορτίζει πλήρως μέσα σε μια ώρα. Αντέχει σε πίεση 5 ατμόσφαιρες και χαρακτηρίζεται από το μεταλλικό φινίρισμα της οθόνης.

Μπορείς να δεις ακόμη