Ανακοινώθηκε το Assassin`s Creed Valhalla

by K-Admin 1

Ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα το νέο Assassin’s Creed videogame της πασίγνωστης και ιδιαίτερα αγαπημένης AC σειράς παιχνιδιών. Μάλιστα, το franchise μετράει fans και αναγνώριση ήδη από το μακρινό 2007, ενώ είναι συνώνυμο της δράσης, της εξερεύνησης και της ιδιαίτερης ιστορικής του οπτικής. Να σημειωθεί ότι προηγούμενο videogame (το Odyssey) μας ταξίδεψε με έναν πολύ ωραίο τρόπο στους μύθους και τις ιστορίες της Αρχαίας Ελλάδας.

Πλέον περνάει σε μία νέα εποχή και δη αυτή των Vikings και των περίφημων επιδρομών τους, όπως φαίνεται και από το επίσημο εντυπωσιακό τρέιλερ. Το όνομα αυτού τελικά είναι Assassin’s Creed Valhalla (και όχι Ragnarok ή Kingdom σύμφωνα με διάφορες φήμες) και όλα τα στοιχεία δείχνουν πώς θα πρόκειται για υπερπαραγωγή με 15 στούντιο να δουλεύουν εντατικά στο παιχνίδι και άλλα 14 σε βοηθητικό ρόλο…

 

 

Υπόθεση

Όπως φαίνεται θα είναι μία αυθεντική Viking εμπειρία που θα εξελίσσεται σε ένα ανοικτό και δυναμικό κόσμο και πάντα σε κάποια παραλλαγή της εκδοχής «Templars and Assassins». Ειδικότερα, θα ζήσεις την saga ενός ένδοξου πολεμιστή του 9ου αιώνα μ.Χ., που θα ξεκινήσει από την Σκανδιναβία και θα φτάσει μέχρι το Βασίλειο της Αγγλίας. Εκεί θα αντιμετωπίσεις τους Σάξονες του Βασιλιά Αλφρέδου σε μία διαμάχη για εδάφη, πόρους και μία καλύτερη ζωή!

 

 

Διαρροές για το gameplay και άλλα στοιχεία του παιχνιδιού

Αν και κάποια στοιχεία μένει να αποσαφηνιστούν πλήρως φαίνεται ότι για άλλη μία φορά θα υπάρχει η δυνατότητα επιλογής μεταξύ δύο βασικών χαρακτήρων (ενός άντρα και μίας γυναίκας).

Πέρα από τα κλασικά στοιχεία από προηγούμενα AC games θα προστεθούν και άλλα, όπως είναι οι επιδρομές (raids) και ο οικισμός (settlement), τον οποίο θα μεγαλώνεις σε δύναμη και επιρροή. Επίσης, θα υπάρχει η δυνατότητα για πολιτικές συμμαχίες (alliances), αλλά και ένα  reputation system (φήμη) που θα εξαρτάται από τα επιτεύγματα σου! Παράλληλα, ο χάρτης θα είναι ακόμα μεγαλύτερος και θα υπάρχουν και ανεξάρτητα βασίλεια (αυξάνοντας την όλη πολυπλοκότητα).

Ύστερα, το customization θα έχει πολύ ενδιαφέρον (π.χ. εξοπλισμός ή τατουάζ), ενώ γενικότερα τα RPG στοιχεία του παιχνιδιού θα είναι περισσότερα, μαζί με ένα νέο skill tree. Φαίνεται πώς και το combat system θα εμπλουτιστεί και βελτιωθεί. Για παράδειγμα θα υπάρχει η δυνατότητα για dual-wield όπλα την ώρα που θα συναντήσεις μία μεγάλη ποικιλία εχθρών.

Πέρα από αυτά, υπάρχει η φήμη για multiplayer μέχρι τεσσάρων παιχτών στην λογική του drop in/drop out σε συγκεκριμένα σημεία του παιχνιδιού. Τέλος, θα μπορείς με την βοήθεια ρούνων να ενεργοποιήσεις δυνάμεις από διάφορα στοιχεία της φύσης!

 

Γραφικά και ήχος

Αναμένεται τα γραφικά να είναι ακόμα πιο εντυπωσιακά από του Odyssey αξιοποιώντας το καινούργιο hardware και κονσόλες, ενώ το soundtrack και τα ηχητικά εφέ ήταν πάντα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα της σειράς.

 

Πιθανή κυκλοφορία

Η επίσημη ανακοίνωση μιλάει για το τέλος του 2020, δηλαδή κατά την εορταστική περίοδο (όπως ήταν και αναμενόμενο).

Θα τρέχει σε PlayStation 4 και 5, Xbox One και Series X, Google Stadia, ενώ για PC θα είναι μάλλον διαθέσιμο μέσω Epic Games Store και Ubisoft Store.

Σε αναμονή λοιπόν για περισσότερες πληροφορίες και φυσικά για το post release review του παιχνιδιού. Σίγουρα, μέχρι τότε η Ubisoft θα ανεβάσει το hype με πολλούς τρόπους…

 

Μπορείς να δεις ακόμη