|  | 

Gaming News

Ανακοινώθηκε το Assassin`s Creed Valhalla

Ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα το νέο Assassin’s Creed videogame της πασίγνωστης και ιδιαίτερα αγαπημένης AC σειράς παιχνιδιών. Μάλιστα, το franchise μετράει fans και αναγνώριση ήδη από το μακρινό 2007, ενώ είναι συνώνυμο της δράσης, της εξερεύνησης και της ιδιαίτερης ιστορικής του οπτικής. Να σημειωθεί ότι προηγούμενο videogame (το Odyssey) μας ταξίδεψε με έναν πολύ ωραίο τρόπο στους μύθους και τις ιστορίες της Αρχαίας Ελλάδας.

Πλέον περνάει σε μία νέα εποχή και δη αυτή των Vikings και των περίφημων επιδρομών τους, όπως φαίνεται και από το επίσημο εντυπωσιακό τρέιλερ. Το όνομα αυτού τελικά είναι Assassin’s Creed Valhalla (και όχι Ragnarok ή Kingdom σύμφωνα με διάφορες φήμες) και όλα τα στοιχεία δείχνουν πώς θα πρόκειται για υπερπαραγωγή με 15 στούντιο να δουλεύουν εντατικά στο παιχνίδι και άλλα 14 σε βοηθητικό ρόλο…

 

 

Υπόθεση

Όπως φαίνεται θα είναι μία αυθεντική Viking εμπειρία που θα εξελίσσεται σε ένα ανοικτό και δυναμικό κόσμο και πάντα σε κάποια παραλλαγή της εκδοχής «Templars and Assassins». Ειδικότερα, θα ζήσεις την saga ενός ένδοξου πολεμιστή του 9ου αιώνα μ.Χ., που θα ξεκινήσει από την Σκανδιναβία και θα φτάσει μέχρι το Βασίλειο της Αγγλίας. Εκεί θα αντιμετωπίσεις τους Σάξονες του Βασιλιά Αλφρέδου σε μία διαμάχη για εδάφη, πόρους και μία καλύτερη ζωή!

 

 

Διαρροές για το gameplay και άλλα στοιχεία του παιχνιδιού

Αν και κάποια στοιχεία μένει να αποσαφηνιστούν πλήρως φαίνεται ότι για άλλη μία φορά θα υπάρχει η δυνατότητα επιλογής μεταξύ δύο βασικών χαρακτήρων (ενός άντρα και μίας γυναίκας).

Πέρα από τα κλασικά στοιχεία από προηγούμενα AC games θα προστεθούν και άλλα, όπως είναι οι επιδρομές (raids) και ο οικισμός (settlement), τον οποίο θα μεγαλώνεις σε δύναμη και επιρροή. Επίσης, θα υπάρχει η δυνατότητα για πολιτικές συμμαχίες (alliances), αλλά και ένα  reputation system (φήμη) που θα εξαρτάται από τα επιτεύγματα σου! Παράλληλα, ο χάρτης θα είναι ακόμα μεγαλύτερος και θα υπάρχουν και ανεξάρτητα βασίλεια (αυξάνοντας την όλη πολυπλοκότητα).

Ύστερα, το customization θα έχει πολύ ενδιαφέρον (π.χ. εξοπλισμός ή τατουάζ), ενώ γενικότερα τα RPG στοιχεία του παιχνιδιού θα είναι περισσότερα, μαζί με ένα νέο skill tree. Φαίνεται πώς και το combat system θα εμπλουτιστεί και βελτιωθεί. Για παράδειγμα θα υπάρχει η δυνατότητα για dual-wield όπλα την ώρα που θα συναντήσεις μία μεγάλη ποικιλία εχθρών.

Πέρα από αυτά, υπάρχει η φήμη για multiplayer μέχρι τεσσάρων παιχτών στην λογική του drop in/drop out σε συγκεκριμένα σημεία του παιχνιδιού. Τέλος, θα μπορείς με την βοήθεια ρούνων να ενεργοποιήσεις δυνάμεις από διάφορα στοιχεία της φύσης!

 

Γραφικά και ήχος

Αναμένεται τα γραφικά να είναι ακόμα πιο εντυπωσιακά από του Odyssey αξιοποιώντας το καινούργιο hardware και κονσόλες, ενώ το soundtrack και τα ηχητικά εφέ ήταν πάντα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα της σειράς.

 

Πιθανή κυκλοφορία

Η επίσημη ανακοίνωση μιλάει για το τέλος του 2020, δηλαδή κατά την εορταστική περίοδο (όπως ήταν και αναμενόμενο).

Θα τρέχει σε PlayStation 4 και 5, Xbox One και Series X, Google Stadia, ενώ για PC θα είναι μάλλον διαθέσιμο μέσω Epic Games Store και Ubisoft Store.

Σε αναμονή λοιπόν για περισσότερες πληροφορίες και φυσικά για το post release review του παιχνιδιού. Σίγουρα, μέχρι τότε η Ubisoft θα ανεβάσει το hype με πολλούς τρόπους…

 

Δείτε ακόμη

 • E3 2021: Guardians Of The Galaxy

  E3 2021: Guardians Of The Galaxy

      Την παρουσίαση της Square Enix άνοιξε ένας νέος τίτλος στο σύμπαν της Marvel. Το Guardians of The Galaxy

 • E3 2021: Morza Horizon 5

  E3 2021: Morza Horizon 5

      Ένα ολοκαίνουριο Forza με άρωμα Λατινικής Αμερικής παρουσίασε η Microsoft στην Ε3 2021. Microsoft και Forza Horizon αποτελούν

 • E3 2021: Redfall

  E3 2021: Redfall

      Η συνδυασμένη παρουσίαση Microsoft και Bethesda στο πλαίσιο της Ε3 2021 έκλεισε με μια έκπληξη. Η ομάδα ανάπτυξης

 • E3 2021: Contraband

  E3 2021: Contraband

    Το ολοκαίνουριο Contraband ανακοίνωσε η Microsoft σε συνεργασία με την Avalanche Studios στην φετινή παρουσίαση της Ε3 μεταξύ άλλων.

 • Ε3 2021: Outer Worlds 2

  Ε3 2021: Outer Worlds 2

    Microsoft και Obsidian ανακοίνωσαν το Outer Worlds 2 κατά τη διάρκεια της Ε3 2021. Όπως και ο πρώτος τίτλος,

 • E3 2021: Back 4 Blood

  E3 2021: Back 4 Blood

    Την άμεση κυκλοφορία του Back 4 Blood στο Xbox Game Pass, ανακοίνωσε στην παρουσίαση της Microsoft, η Turtle Rock

 • E3 2021: Starfield

  E3 2021: Starfield

    Με παρουσίαση ενός νέου τίτλο έκανε την εισαγωγή της η Microsoft με την Bethesda στα πλαίσια της φετινής Ε3.

 • E3 2021: Battlefield 2042

  E3 2021: Battlefield 2042

    Μπορεί το Battlefield 2042 να ανακοινώθηκε πριν από μερικές μέρες από την ΕΑ χωρίς gameplay βίντεο, η εταιρία όμως

 • E3 2021: S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl

  E3 2021: S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl

    Με σημαντικό αριθμό ανακοινώσεων ξεκίνησε η παρουσίαση της Microsoft για την Ε3 2021. Μια απο τις ανακοινώσεις ήταν και

 • E3 2021: Shadow Warrior 3 trailer 2

  E3 2021: Shadow Warrior 3 trailer 2

    Το δεύτερο trailer για το επερχόμενο Shadow Warrior 3 έδωσε στη δημοσιότητα η Devolver Digital, publisher του παιχνιδιού. Η

 • E3 2021: Wizard with a Gun

  E3 2021: Wizard with a Gun

    Wizard with a Gun, ένα online co-op παιχνίδι από τη Galvanic Games και την Devolver Digital. Το Wizard with

 • E3 2021: Watch Dogs Legion Bloodline

  E3 2021: Watch Dogs Legion Bloodline

    Η Ubisoft ανακοίνωσε το DLC του Watch Dogs Legion ονόματι Bloodline.  Πρόκειται για prequel του τρίτου παιχνιδιού της σειράς

 • E3 2021: Far Cry 6

  E3 2021: Far Cry 6

    Ένα ακόμα από τα παιχνίδια που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια του Ubisoft forward στο πλαίσιο της πρώτης μέρας της