Προσωπική περιποίηση από το σπίτι

Σε όλους αρέσει να φροντίζουν και να περιποιούνται τον εαυτό τους. Εκτός από υγιεινή διατροφή και άσκηση, μπορείς να κάνεις και τα προσωπικά σου beaute ακόμη και από την άνεση του σπιτιού σου. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να περιποιηθείς τον εαυτό σου ανέξοδα και να πετύχεις επαγγελματικά αποτελέσματα.

Παρακάτω ακολουθεί μια λίστα με τους καλύτερους «συμμάχους» στην προσωπική περιποίηση στο σπίτι.

 

Περιποίηση μαλλιών

Καλό είναι να αποφεύγεις την καθημερινή χρήση προϊόντων styling στα μαλλιά σου για να γλιτώσεις τη φθορά. Σε κάθε περίπτωση μπορείς να κάνεις στα μαλλιά σου θεραπείες που θα τα ωφελήσουν σε βάθος.

Ανάμειξε στο μπλέντερ ένα μείγμα από τρεις κουταλιές ελαιόλαδο, μισή μπανάνα και μισό αβοκάντο και πέρασέ το στα μαλλιά σου. Φρόντισε να το απλώσεις καλά, ιδίως στις άκρες. Τύλιξε τα μαλλιά σου με μια πετσέτα και άφησε το μείγμα να δράσει όσο περισσότερο γίνεται. Κατόπιν λούσου κανονικά και στέγνωσε τα μαλλιά σου, είτε φυσικά ή με σεσουάρ σε χαμηλή θερμοκρασία.

 

Για χτένισμα ή κούρεμα

Όταν θέλεις να περιποιηθείς τα μαλλιά, να τους δώσεις όγκο και σχήμα, έστω και στα γρήγορα, τότε τη λύση έρχονται να δώσουν οι σύγχρονες συσκευές περιποίησης μαλλιών.

Το πιο πιθανό είναι να διαθέτεις ήδη σεσουάρ μαλλιών, είτε για να φορμάρεις τα μαλλιά σου, είτε μόνο για να τα στεγνώνεις. Ωστόσο είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιείς ένα σεσουάρ που ταυτόχρονα θα συμβάλει στην καλή υγεία των μαλλιών σου. Για παράδειγμα, το σεσουάρ Imetec Bellissima P5 3800 Pro διαθέτει κεραμική τεχνολογία για ζέστη καλής ποιότητας, που θερμαίνει την τρίχα από μέσα προς τα έξω. Έτσι τη στεγνώνει γρήγορα χωρίς να της αφαιρεί τη φυσική της υγρασία. Μπορείς να το χρησιμοποιείς συχνά, χωρίς να καταστρέφεις τα μαλλιά σου. Ένα ισιωτικό μαλλιών και ένα ψαλίδι συμπληρώνουν το δημιουργικό σου «σετ» και μπορούν κάλλιστα να έχουν ψηφιακή οθόνη για ευκολία και αυτόματο σβήσιμο για ασφάλεια.

Για τους άνδρες υπάρχει μια μεγάλη γκάμα από κουρευτικές μηχανές, που κάνουν το κούρεμα στο σπίτι μια εύκολη διαδικασία χωρίς… αστοχίες.

 

 

Για ξύρισμα ή αποτρίχωση

Είτε πρόκειται για ξύρισμα είτε για αποτρίχωση, ή ακόμη και για φροντίδα γενειάδας για μια ακόμη εκφραστική πινελιά, μια ξυριστική ή αποτριχωτική μηχανή (ανάλογα με την περίπτωση και τον άνθρωπο) είναι πάντα απαραίτητη. Πλέον υπάρχουν ξυριστικές μηχανές που είναι αδιάβροχες, για να λειτουργούν απρόσκοπτα ακόμα και κάτω από το νερό. Διαθέτουν υψηλή αυτονομία και έρχονται με περισσότερα επίπεδα ρύθμισης ξυρίσματος.

Αν μπορούσες να συνδυάσεις την αποτρίχωση, με την απαλή επιδερμίδα χωρίς ερεθισμούς και το μεγάλης διάρκειας αποτέλεσμα ταυτόχρονα, θα είχες κάνει τον ιδανικό συνδυασμό. Πλέον υπάρχουν συσκευές όπως η Philips BRI921/00 Lumea IPL & Trimmer, που μπορούν να προσφέρουν μόνιμη αποτρίχωση γρήγορα, ανώδυνα και οικονομικά στην άνεση του σπιτιού σου με αποτελέσματα όμοια με εκείνα που θα σου προσέφεραν επαγγελματίας αισθητικής. Οι συσκευές αυτές λειτουργούν με παλμούς και τα αποτελέσματα είναι μόνιμα. Είναι κατάλληλες για μεγάλες και μικρές επιφάνειες και οι τρίχες εξαφανίζονται μετά από μερικές εφαρμογές.

Για βασική αποτρίχωση, υπάρχουν συσκευές όπως η αποτριχωτική μηχανή Braun Silk-epil SE3270/12, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως ξυριστική μηχανή στεγνής χρήσης.

Για καθημερινό ξύρισμα προσώπου, μια ενδεικτική πρόταση είναι η μηχανή Philips S5940/43. Είναι ιδανική για όσους αναζητούν μια ξυριστική μηχανή για γρήγορο, στεγνό ξύρισμα, με τέλεια αποτελέσματα και χωρίς να ερεθίζεται η επιδερμίδα. Ωστόσο, η συγκεκριμένη μηχανή προσφέρει και τη δυνατότητα για υγρό ξύρισμα, με τζελ ή αφρό, ακόμη και στο ντους. Κι επειδή το ξύρισμα του σώματος δεν αποτελεί πλέον αποκλειστικό προνόμιο των γυναικών, μπορείς να τη συνδυάσεις με μία αδιάβροχη ξυριστική μηχανή σώματος όπως η Philips BG3015/15.

 

Καθαρισμός προσώπου

Πολλά καλλυντικά προϊόντα, υπόσχονται βαθύ καθαρισμό προσώπου και ως ένα βαθμό το κάνουν. Όμως, ο καθαρισμός που προσφέρει η μέθοδος με τη χρήση ατμού κάνει τη διαφορά.

Βράσε σε ένα φαρδύ σκεύος ή σε έναν ηλεκτρικό βραστήρα λίγο νερό και στη συνέχεια απόσυρέ το από τη φωτιά. Βάλε το πρόσωπό σου πάνω από το σκεύος σε απόσταση τέτοια ώστε να μην σε καίει ο ατμός, αλλά να τον νιώθεις πάνω στο δέρμα σου. Μείνε έτσι όσο περισσότερο μπορείς για να ανοίξουν οι πόροι. Έπειτα, με τη βοήθεια δύο κομματιών από βαμβάκι, πίεσε το δέρμα αντίθετα για να βγει το περίσσιο σμήγμα. Επανέλαβε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσεις με όλο το πρόσωπο.

 

 

Κάνε απολέπιση σε όλο το σώμα

Ακόμα κι αν δεν έχεις κάποιο ειδικό προϊόν απολέπισης, μπορείς εύκολα και με απλά υλικά που έχεις στο σπίτι να φτιάξεις μια κρέμα απολέπισης. Θα σε βοηθήσει να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα σου και να την κάνεις να αποκτήσει απαλή υφή και λαμπερή όψη.

Ανακάτεψε σε ένα βαζάκι μαύρη ή λευκή ζάχαρη με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να προκύψει μια παχύρευστη κρέμα. Μπες στο ντους, άπλωσε την κρέμα στο σώμα σου και κάνε ελαφρύ μασάζ. Έπειτα ξέβγαλε και δημιουργήστε πλούσιο αφρό για να απομακρυνθεί η λιπαρότητα από το δέρμα σου. Όσο είσαι ακόμα βρεγμένη, άπλωσε στο σώμα την ενυδατική σου κρέμα.

 

Απόλαυσε ένα χαλαρωτικό αφρόλουτρο

Το αφρόλουτρο είναι μια προσιτή πολυτέλεια για όλους, που συνήθως «σκαλώνει» στο θέμα έλλειψης χρόνου. Αν βρεις τον απαιτούμενο χρόνο αξίζει να χαρίσεις στον εαυτό σου λίγη ώρα χαλάρωσης, ενώ παράλληλα θα ωφεληθεί και η επιδερμίδα σου.

Πριν γεμίσεις την μπανιέρα σου με ζεστό νερό, κάνε ένα ντους και απολέπιση σώματος, τόσο για λόγους υγιεινής όσο και για να πετύχεις αργότερα  καλύτερη απορρόφηση των ωφέλιμων στοιχείων του αφρόλουτρου από το δέρμα σου.

Έπειτα, γέμισε την μπανιέρα σου με ζεστό νερό και πρόσθεσε άλατα. Τα άλατα θα σε βοηθήσουν να νιώσεις ανακούφιση και χαλάρωση όπως ακριβώς όταν βυθίζεσαι σε θαλασσινό νερό. Τέλος, μπορείς να προσθέσεις αιθέρια έλαια, αφρόλουτρο ή ακόμα καλύτερα μια bath bomb.

 

Μπορείς να δεις ακόμη