Αναμένεται η επέκταση του Xbox Live και στα Nintendo Switch, iOS και Android

 

H Microsoft σκοπεύει να επεκτείνει το Xbox Live και σε άλλες πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων των Nintendo Switch, iOS και Android, με στόχο να προσεγγίσει πάνω από 2 δισεκατομμύρια χρήστες.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η επέκταση του Xbox Live πέρα από τα στενά όρια του Xbox One και των Windows 10, θα επιτρέπει στους προγραμματιστές να ενσωματώνουν τις λίστες των φίλων, τη λειτουργία πολλαπλών παικτών, αλλά και τα Achievements στα ήδη υπάρχοντα παιχνίδια για κινητά. Με αυτό τον τρόπο, η εταιρεία επιδιώκει να αποκτήσει έδαφος και εκτός των παραδοσιακών αγορών των PC και Xbox, προσφέροντας λογισμικό, υπηρεσίες και παιχνίδια σε χρήστες που παίζουν σε ανταγωνιστικές πλατφόρμες. Υπενθυμίζεται ότι ορισμένα παιχνίδια σε iOS και Android ήδη διαθέτουν Xbox Live Achievements, αλλά είναι ενεργοποιημένα μόνο για τους τίτλους της Microsoft Studios.

Παράλληλα, η Microsoft ετοιμάζει μία υπηρεσία game streaming που ονομάζεται “xCloud”, όπου μέσω της οποίας οι χρήστες θα μπορούν να stream-άρουν παιχνίδια του Xbox σε PC, κονσόλες και φορητές συσκευές.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το μέλλον του Xbox Live, αλλά και το πώς θα ενσωματωθεί η υπηρεσία και σε άλλες πλατφόρμες, αναμένονται στο επερχόμενο Game Developers Conference (GDC 2019), που θα πραγματοποιηθεί από τις 18 έως τις 22 Μαρτίου στο Σαν Φρανσίσκο.

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη