Ανανεωμένο User Interface για τις κονσόλες Xbox Series X/S

by Zikou Stella

Στη λογική της συνεχούς ανανέωσης και υποστήριξης των κονσολών Xbox η Microsoft σχετικά συχνά ανανεώνει και το User Interface ή αλλιώς τη Διεπαφή Χρήσης του λειτουργικού (το αποκαλεί και Dashboard), δηλαδή του τρόπου με τον οποίο εσύ ο χρήστης χειρίζεσαι την κονσόλα, τρέχεις προγράμματα και βιντεοπαιχνίδια, επικοινωνείς με φίλους, διαμοιράζεσαι περιεχόμενο ή κάνεις τις ρυθμίσεις που σου ταιριάζουν.

Έτσι, η Microsoft αποκάλυψε τώρα ένα νέο και αρκετά διαφορετικό dashboard για τις Xbox Series X/S κονσόλες της, αφού βέβαια αξιοποίησε και το όχι και τόσο κολακευτικό feedback από μία αντίστοιχη περσινή της απόπειρα.

Σε κάθε περίπτωση, η βασική λογική είναι να βελτιώσει την εμπειρία χρήστη, μειώνοντας κυρίως τον συνωστισμό στην αρχική οθόνη, χωρίς όμως να χάσει σε λειτουργικότητα, προσβασιμότητα ή ταχύτητα.

Συγκεκριμένα, έχει δοθεί έμφαση στους παρακάτω τομείς:

  • Εύκολη πρόσβαση με την βοήθεια νέων εικονιδίων στο πάνω μέρος της οθόνης για τη Βιβλιοθήκη Παιχνιδιών, το Microsoft Store, το Xbox Game Pass, την Αναζήτηση και τις Ρυθμίσεις.
  • Απλοποιημένη και πιο «καθαρή» διάταξη αφού το μέγεθος των tiles έχει μειωθεί και ταυτόχρονα όλα έχουν μετακινηθεί στο πιο κάτω μέρος της οθόνης, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο περισσότερο χώρο ώστε να απολαμβάνεις τα wallpaper ή τα δυναμικά background.
  • Το μενού Τα Παιχνίδια και οι Εφαρμογές μου βελτιστοποιήθηκε ώστε να σου δίνει πιο άμεσα περισσότερες πληροφορίες, όπως για παράδειγμα αν κυκλοφόρησε νέο περιεχόμενο.
  • Αν ανήκεις στο Microsoft Rewards πρόγραμμα, τότε θα βλέπεις το σκορ σου πιο άμεσα και δίπλα στο Gamerscore.
  • Τέλος, το Dashboard φαίνεται να είναι ακόμα πιο γρήγορο και αποκρίσιμο από κάθε άλλη φορά.

Για την ώρα οι αλλαγές αυτές είναι σε δοκιμαστικό στάδιο για τους Alpha Users και Xbox Insiders, αλλά σύντομα θα εμφανιστούν στην κονσόλα σου ως ενημέρωση.

Για περισσότερες πληροφορίες δες το παρακάτω βίντεο.

 

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: PlayStation 5, PlayStation 4, Nintendo Switch, Xbox Series X, Xbox Series S, PC.

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη