Άνετη και “οικολογική” μετακίνηση στην πόλη με ηλεκτρικό ποδήλατο!

by K-Admin 1

Ευκολία και άνεση στην κίνηση μέσα στην πόλη, σωματική άσκηση ήπιας έντασης, οικονομία στις μετακινήσεις. Αυτές είναι μόνο μερικές από τις αιτίες που τα ηλεκτρικά ποδήλατα γίνονται όλο και πιο δημοφιλή χρόνο με τον χρόνο.

Το μυστικό της επιτυχίας τους βρίσκεται στην ηλεκτρική υποβοήθηση. Δηλαδή στο γεγονός ότι για να διατηρήσουν την ταχύτητά τους ή για να επιταχύνουν, υποβοηθούν τον αναβάτη με ένα ηλεκτρικό μοτέρ, το οποίο παίρνει ρεύμα από επαναφορτιζόμενη μπαταρία.

 

 

Το ιδανικό μέσο μεταφοράς για την πόλη

Συγκριτικά με το συμβατικό ποδήλατο, η μετακίνηση με ένα ηλεκτρικό ποδήλατο γίνεται πολύ πιο άνετα. Επίσης, σε σχέση με τα βενζινοκίνητα δίκυκλα ή το αυτοκίνητο, προσφέρει αισθητά μεγαλύτερη οικονομία στις μετακινήσεις, χωρίς την παραμικρή συμβολή στη ρύπανση και την υπερθέρμανση του πλανήτη, αλλά και σχεδόν μηδενικό κόστος.

Η τιμή της βενζίνης ή του ντίζελ κίνησης είναι πολύ μεγαλύτερη από το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος (δηλαδή την τιμή της κιλοβατώρας), με συνέπεια να εξοικονομούνται χρήματα σε κάθε δρομολόγιο. Η πλήρως φορτισμένη μπαταρία προσφέρει αυτονομία από 25 έως 45 χιλιόμετρα, ανάλογα με το επίπεδο υποβοήθησης που χρησιμοποιείται.

Παράλληλα, χάρη στην ευκολία στη χρήση, το ηλεκτρικό ποδήλατο γίνεται βασικός τρόπος μετακίνησης, ενισχύοντας τα οφέλη για τη φυσική κατάσταση. Εκεί, λοιπόν, που ηλεκτρικό και συμβατικό ποδήλατο φαίνεται να μην διαφέρουν είναι στη χαρά της ποδηλασίας!

 

 

Αναδιπλούμενος σχεδιασμός

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα κατατάσσονται σε δύο βασικές κατηγορίες, στα αναδιπλούμενα και μη αναδιπλούμενα. Τα πρώτα διαθέτουν αναδιπλούμενο σχεδιασμό για να το μεταφέρεις εύκολα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Τα περισσότερα μοντέλα έρχονται με ειδικό μοχλό ταχείας απελευθέρωσης που καθιστά εύκολη την αποθήκευση για εξοικονόμηση χώρου στο διαμέρισμά σου ή και για τοποθέτηση στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου.

Τόσο τα αναδιπλούμενα, όσο και τα μη αναδιπλούμενα μοντέλα έρχομαι με φιλική προς το περιβάλλον σχεδίαση, κατασκευασμένα από ανθεκτικά και ανακυκλώσιμα υλικά, όπως π.χ. αλουμίνιο, και σχετικά χαμηλό βάρος για εύκολη μεταφορά.

 

 

Πόση αυτονομία έχει ένα ηλεκτρικό ποδήλατο

Ένα από τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα που προσφέρουν τα ηλεκτρικά ποδήλατα, είναι το γεγονός ότι είναι αποτελεσματικά σχεδόν σε όλες τις επιφάνειες, ακόμα και στις ανηφόρες. Επομένως, είναι ιδανική λύση μετακίνησης για όλους όσοι αντιμετωπίζουν μυοσκελετικά ή αναπνευστικά προβλήματα και λατρεύουν να μετακινούνται με το ποδήλατό τους. Έτσι, θα συναντήσεις μοντέλα με που μπορούν να διανύσουν έως και 80 χλμ. με μία πλήρης φόρτιση. Η αυτονομία της μπαταρίας μεταβάλλεται ανάλογα τη μορφολογία της διαδρομής ή και το βάρος του αναβάτη. Φυσικά, εάν δεν χρειάζεσαι τον κινητήρα, δεν υπάρχουν όρια!

 

Πόσο γρήγορα μπορείς να πας με ένα ηλεκτρικό ποδήλατο

Με βάση τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές, οι οποίες όπως είναι φυσικό ισχύουν και για τα μοντέλα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα, τα ηλεκτρικά ποδήλατα διαθέτουν μοτέρ ισχύος 250W και μπορούν να αναπτύξουν ταχύτητα έως 25 χλμ./ώρα. Ταχύτητα που δε θα μπορούσες εύκολα να πετύχεις με ένα συμβατικό ποδήλατο, ώστε να φτάνεις γρήγορα στον προορισμό σου, όποτε το χρειάζεσαι.

Επίσης, έχεις τη δυνατότητα να καλύπτεις χωρίς κόπο σχετικά μεγάλες αποστάσεις. Αποτελεί μάλιστα την ιδανική επιλογή για άτομα σχετικά μεγαλύτερης ηλικίας, τα οποία είτε για λόγους υγείας είτε για λόγους ασφάλειας, αποφεύγουν το συμβατικό ποδήλατο.

 

 

Επίπεδα υποβοήθησης

Κάνοντας πεντάλ, η ηλεκτρική υποβοήθηση έρχεται να δώσει περισσότερη ώθηση στον ποδηλάτη, αυξάνοντας την ταχύτητα και τη χιλιομετρική απόσταση με λιγότερο κόπο και σε λιγότερο χρόνο. Όλα τα μοντέλα διαθέτουν 4-5 επίπεδα ηλεκτρικής υποβοήθησης, ώστε να αυξομειώνεται η ισχύς του κινητήρα. Έτσι, ακόμη κι αν το δρομολόγιό σου περιλαμβάνει ανηφόρες με μεγάλες κλίσεις, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο από τα ανώτερα επίπεδα υποβοήθησης, για να φτάνεις ξεκούραστα στον προορισμό σου.

 

Ειδικά χαρακτηριστικά για πιο απολαυστικές βόλτες

Απόδειξη της δημοφιλίας που έχουν αποκτήσει τα ηλεκτρικά ποδήλατα είναι η πληθώρα επιπλέον χαρακτηριστικών που έχουν προστεθεί στα πιο σύγχρονα μοντέλα, για ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία και άνεση στις διαδρομές σου. Τα περισσότερα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με οθόνη LCD για ένδειξη ταχύτητας και στάθμης φόρτισης της μπαταρίας, λυχνίες LED για μεγαλύτερη ασφάλεια, ισχυρά φρένα και συνοδευτικές εφαρμογές για πλήρη έλεγχο, όπως ηλεκτρικό κλείδωμα.

 

 

Μεγάλη γκάμα μοντέλων

Τώρα που γνωρίζεις όλα τα βασικά χαρακτηριστικά ενός ηλεκτρικού ποδηλάτου, δε θα δυσκολευτείς να κάνεις την κατάλληλη επιλογή. Μπες στο kotsovolos.gr και ανακάλυψε μια ευρεία γκάμα μοντέλων, και σίγουρα θα βρεις αυτό που θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες σου.

 

Μπορείς να δεις ακόμη