Απαραίτητες πρώτες ρυθμίσεις στο καινούργιο σου smartwatch

by Aggeliki Tsoukana

Μόλις απόκτησες ένα smartwatch και είσαι έτοιμος να το φορέσεις στον καρπό σου, για να απολαύσεις όλες τις καινοτομίες που ενσωματώνει. Στη συνέχεια του άρθρου θα βρεις μερικά σημαντικά βήματα για να προσαρμόσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το «έξυπνο» ρολόι σου και να δημιουργήσεις μία λίστα εφαρμογών, που θα σε βοηθήσουν να το αξιοποιήσεις στο έπακρο.

 

 

Αρχική εγκατάσταση

Αφού βγάλεις από το κουτί το ολοκαίνουργιο smartwatch σου, ίσως χρειαστεί να το συνδέσεις στον φορτιστή για να φορτιστεί πλήρως. Το επόμενο βήμα θα είναι να κατεβάσεις την κατάλληλη εφαρμογή για να συνδέσεις το smartwatch με το τηλέφωνό σου.

Για τους χρήστες Wear OS, αυτό σημαίνει ότι θα κατεβάσουν την εφαρμογή Wear OS από το Google Play Store. Αν είσαι κάτοχος Pebble, μπορείς να κατεβάσεις την αντίστοιχη εφαρμογή από AppStore ή GooglePlay ανάλογα με το λειτουργικό που χρησιμοποιεί. Τα Apple Watch series, έχουν ήδη ενσωματωμένη την εφαρμογή Apple Watch.

 

Μετά την εγκατάσταση

Μόλις εγκαταστήσεις την εφαρμογή smartwatch, θα πρέπει να συνδέσεις τη συσκευή στο smartphone σου μέσω Bluetooth. Ενεργοποίησε το Bluetooth στο κινητό σου. Θα πρέπει να δεις το smartwatch να εμφανίζεται ως διαθέσιμη συσκευή Bluetooth. Επίλεξέ το για σύνδεση και είσαι σχεδόν έτοιμος. Πάρε τον χρόνο σου για να βεβαιωθείς ότι οι ειδοποιήσεις είναι ενεργοποιημένες στο ρολόι σου. Διασφάλισε ότι τα μηνύματα και άλλες εισερχόμενες ενημερώσεις στο κινητό σου, θα εμφανίζονται στο smartwatch σου.

 

 

Προσαρμογή εμφάνισης σύμφωνα με το δικό σου στιλ

Σίγουρα θα έχεις επιλέξει ένα smartwatch που ταιριάζει στο στιλ σου. Είτε πρόκειται για κάποιο sport watch, είτε για το Apple Watch, είτε για κάποιο πιο «κλασικό» με στρογγυλή οθόνη. Αν θέλεις να κάνεις το ρολόι σου να ταιριάζει ακόμη περισσότερο με την προσωπικότητά σου, κατέβασε ένα νέο watch face.

Όποια πλατφόρμα κι αν έχεις επιλέξει, μπορείς να βρεις εκατοντάδες watch faces για το ρολόι σου. Για παράδειγμα, οι χρήστες Wear OS μπορούν να πραγματοποιήσουν αναζήτηση στο Google Play, όπου είναι διαθέσιμες πολλές δωρεάν και επί πληρωμή επιλογές. Αντίστοιχα, το Apple Watch υποστηρίζει μια μεγάλη ποικιλία από πανέμορφων και χρηστικών watch faces, από αναλογικά ρολόγια μέχρι πιο εμπλουτισμένες επιλογές που εμφανίζουν πληροφορίες για τον καιρό, εκτός από την ώρα.

Επίσης, λάβε υπόψη ότι οι περισσότεροι κατασκευαστές διαθέτουν μεγάλη γκάμα από λουράκια. Οπότε αν βαρεθείς το προεπιλεγμένο λουράκι, μπορείς να αγοράσεις ένα νέο ιμάντα smartwatch από ανοξείδωτο ατσάλι, δέρμα, ή διαφορετικό χρώμα.

 

 

Εφαρμογές που θα δώσουν περισσότερη χρηστικότητα στο «έξυπνο» ρολόι σου

Εκτός από τις ειδοποιήσεις κειμένου και τις ενημερώσεις, οι εφαρμογές είναι αυτές που εμπλουτίζουν την εμπειρία smartwatch. Θα διαπιστώσεις ότι πολλές από τις αγαπημένες σου εφαρμογές είναι ήδη συμβατές με smartwatches. Για παράδειγμα, το Twitter και το Instagram έχουν ήδη διαθέσει mobile apps για Apple Watch.

Μπορείς, επίσης, να εξετάσεις τη λήψη fitness apps για να παρακολουθείς τις προπονήσεις σου, μια εφαρμογή για δελτίο καιρού και μια note-taking app για λήψη σημειώσεων όπως η Evernote. Μόλις κατεβάσεις τις βασικές εφαρμογές που χρειάζεσαι, μπορείς να καθορίσεις ποιες ειδοποιήσεις θέλεις να λαμβάνεις στο smartwatch σου. Με αυτό τον τρόπο θα μπορείς να απολαύσεις όλα τα οφέλη του να φοράς στον καρπό σου ένα «έξυπνο» ρολόι.

Ένα «έξυπνο» ρολόι μπορεί να γίνει ο προσωπικός σου βοηθός στις καθημερινές σου εργασίες και, παράλληλα, ένας έξυπνος σύμβουλος υγείας και ευεξίας. Από τη στιγμή που θα το φορέσεις, το smartwatch θα λαμβάνει τα προσωποποιημένα δεδομένα για την πρόοδό σου με βάση τους στόχους σου και θα σου δίνει κίνητρο ώστε να συνεχίσεις με επιτυχία την πορεία σου προς έναν υγιεινό και ισορροπημένο τρόπο ζωής.

Μπορείς να δεις ακόμη