Ζήσε την πόλη διαφορετικά τη φετινή Ευρωπαϊκή Ημέρα Μετακινήσεων

by Aggeliki Tsoukana

Την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022 γιορτάζουμε την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μετακινήσεων, διαφορετικά γνωστή ως Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο. Ο θεσμός ξεκίνησε το 1998 από τη Γαλλία και επεκτάθηκε σε ολόκληρη τη Γηραιά Ήπειρο το 2000. Στο πλαίσιο αυτό, μεγάλες πόλεις ευρωπαϊκών χωρών “κλείνουν” τα κέντρα τους, επιτρέποντας την κυκλοφορία μόνο σε πεζούς, ποδηλάτες και μέσα μαζικής μεταφοράς.

 

 

Στις 22 Σεπτεμβρίου είναι επίσης η Παγκόσμια Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο (Car-Free Day), αλλά και η τελευταία μέρα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.

Ποικίλες εκδηλώσεις αφύπνισης και ευαισθητοποίησης οργανώνονται σε πολλούς δήμους της Ελλάδας. Το κλίμα των ημερών σε καλεί λοιπόν να αφήσεις το αμάξι στο σπίτι και να δοκιμάσεις εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης στην πόλη. Τι περιμένεις;

 

 

Το μέλλον της κίνησης στην πόλη είναι… ηλεκτρικό

Μια ιδιαίτερα “πράσινη” λύση για τις μετακινήσεις σου έρχεται από τον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Έχοντας να επιλέξεις ανάμεσα σε ηλεκτρικά μηχανάκιαscooters, πατίνια και ποδήλατα, μπορείς να ζήσεις πιο οικολογικά και να συμβάλλεις στη μείωση των ρύπων της πόλης σου.

Έχει ήδη γίνει αισθητή η παρουσία των εναλλακτικών ηλεκτρικών μέσων μετακίνησης στους δρόμους, με όλο και περισσότερους ανθρώπους να καταφεύγουν σε αυτά για τις καθημερινές τους μετακινήσεις. Βρες λοιπόν κι εσύ αυτό που σου ταιριάζει. Και αν ζητάς λίγη ευελιξία παραπάνω από το μέσο που θα αποκτήσεις, δοκίμασε ένα hoverboard!

Συνδύασε τις βόλτες σου με μια action camera, για να καταγράφεις τις διαδρομές που κάνεις σε videos υψηλής ανάλυσης.

Επισκέψου την ενότητα TryMe OUT στο κανάλι του Κωτσόβολου στο YouTube και θα βρεις πολλά βίντεο με πραγματικές δοκιμές σε ηλεκτρικά scooters, hoverboads, πατίνια, ποδήλατα και action cams!

 

 

Αναβάθμισε το περπάτημα στην πόλη με τα κατάλληλα gadgets

Αν προτιμάς το περπάτημα, τότε χρησιμοποίησε ένα activity tracker για να ξέρεις ακριβώς πόση απόσταση διένυσες, πόσες θερμίδες έκαψες και την πορεία των καρδιακών σου παλμών. Σίγουρα πάντως θα χρειαστείς ένα καλό ζευγάρι ακουστικά ψείρες ή κεφαλής, για να ακούς την αγαπημένη σου μουσική οπουδήποτε και οποτεδήποτε. Δοκίμασέ τα μαζί μας στην ενότητα TryMe NOW στο κανάλι του Κωτσόβολου στο YouTube.

Κάνε την αρχή και στις 22 Σεπτεμβρίου άφησε το αυτοκίνητό σου στο σπίτι. Ανακάλυψε εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης, δώσε μια ολοκληρωτικά νέα τροπή στην καθημερινότητά σου και κάνε την πόλη σου και τη ζωή σου πιο “πράσινη”.

Μπορείς να δεις ακόμη