Απαραίτητος εξοπλισμός για τον παιδικό σταθμό

by Manos Kavvalos

Στην πλειονότητα των ελληνικών οικογενειών υπάρχει η ανάγκη της φύλαξης των μικρών παιδιών για τις ώρες που οι γονείς απουσιάζουν στην εργασία τους. Από την άλλη, ακόμα και στις περιπτώσεις που η μητέρα ή ο πατέρας δεν εργάζεται, το παιδί συχνά εγγράφεται στον παιδικό σταθμό αφού αυτός αποτελεί, εκτός από τόπο φύλαξης, ένα μέρος όπου το νήπιο κοινωνικοποιείται, κάνει φίλους και περνάει ευχάριστα τον χρόνο του.

Ο Σεπτέμβριος πλησιάζει και αν η οικογένειά σου ανήκει σε μια από τις παραπάνω κατηγορίες, είναι ώρα να ξεκινήσεις τις προετοιμασίες για τον παιδικό σταθμό, κάνοντας τις απαραίτητες αγορές.

Από τις τσάντες μεταφοράς, τα παγούρια μέχρι τα βασικά χαρτικά, ας δούμε τι πρέπει να περιλαμβάνει ο εξοπλισμός ενός μικρού μαθητή!

 

 

 

Τσάντα

Η τσάντα είναι ο βασικός εξοπλισμός του παιδιού στον παιδικό σταθμό. Πρέπει να είναι αρκετά ευρύχωρη ώστε να χωράει όλα τα απαραίτητα, αλλά όχι τόσο μεγάλη ώστε να είναι βαριά ή δύσκολη στη μεταφορά. Είναι χρήσιμο να διαθέτει εξωτερική θηκούλα για το παγούρι ώστε να μην χρειάζεται να ανοίγει την τσάντα για να το ψάχνει αλλά και για να διατηρείται πάντα σε όρθια θέση αποφεύγοντας ενδεχόμενες διαρροές. Επιπρόσθετα, οι πολλαπλές θήκες θα βοηθήσουν στη σωστή οργάνωση του περιεχομένου, για να βρίσκει εύκολα η βρεφονηπιοκόμος τα μωρομάντηλα, τις πάνες, την πιπίλα ή τη δεύτερη αλλαξιά που ίσως χρειαστεί. Τέλος, τα όμορφα σχέδια και χρώματα θα κάνουν το παιδάκι σου χαρούμενο και περήφανο για την πανέμορφη τσαντούλα του.

 

Παγούρι

Το παγούρι είναι ένα απαραίτητο σχολικό αξεσουάρ για την ενυδάτωση του παιδιού. Επίλεξε ένα παγούρι με όμορφα σχέδια που να ταιριάζουν με την τσαντούλα του και με τον τρόπο που προτιμάει να πίνει το νεράκι του. Υπάρχει η επιλογή του παγουριού με στόμιο ή με ενσωματωμένο μαλακό καλαμάκι.

 

 

Χαρτικά και είδη χειροτεχνίας

Οι περισσότεροι παιδικοί σταθμοί στην αρχή της χρονιάς στέλνουν στο σπίτι μια λίστα με τα απαιτούμενα χαρτικά και είδη χειροτεχνίας με τα οποία τα παιδιά θα απασχοληθούν και θα κατασκευάσουν τις εργασίες τους. Η λίστα μπορεί να περιλαμβάνει ξυλομπογιές που είναι βολικές στον χειρισμό από τα μικρά χέρια καθώς και κηρομπογιές μη τοξικές, ιδανικές για τα παιδιά. Μαρκαδόροι με χοντρή μύτη για τις πρώτες ζωγραφιές και μπλοκ ζωγραφικής για σκίτσα ή για ζωγραφιές. Πολύ πιθανόν επίσης να ζητηθούν κάποια πακέτα χαρτιού Α4 και κόλλα υγρή και στικ.

Όλα τα σχολικά σε περιμένουν να τα επιλέξεις κάνοντας μια βόλτα με το μικρό σου σε ένα κατάστημα, ή μια επίσκεψη στο eshop του Κωτσόβολου.

 

Μπορείς να δεις ακόμη