Από το Χαρτί στα Graphic Tablets: Πώς να βελτιώσεις την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσή σου

by K-Admin 1

 

Η εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση δεν είναι τόσο ευχάριστη εμπειρία, εάν δεν διαθέτεις τα κατάλληλα εργαλεία. Τα graphics tablets μπορεί να αποδειχθούν πολύ σημαντικά, είτε είσαι δάσκαλος, είτε μαθητής.

Η εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση γίνεται καθημερινά όλο και πιο σημαντική. Τον τελευταίο καιρό έχει γίνει προφανές ότι αυτή η μέθοδος διδασκαλίας απαιτεί τα κατάλληλα εργαλεία για να πραγματοποιηθεί και να είναι αποτελεσματική. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψην η βοήθεια που μπορεί να σου προσφέρει ένα graphic tablet, συσκευές που χρησιμοποιούνται και σε άλλους τομείς, πέρα από την εκπαίδευση. Μάλιστα υπάρχουν διάφορα μοντέλα, που μπορούν να υποστηρίξουν τόσο δασκάλους, όσο και μαθητές.

Ένας από τους περιορισμούς της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης είναι η απουσία ενός πραγματικού πίνακα, που είναι απαραίτητος για τους μαθητές (από τους μικρότερους ως τους μεγαλύτερους) προκειμένου να μάθουν πιο εύκολα κάποιες διαδικασίες. Τα graphic tablets μπορούν να καλύψουν την απουσία του πραγματικού πίνακα: τα μοντέλα που δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την οθόνη του υπολογιστή μπορούν να μεταμορφωθούν σε πραγματικούς πίνακες, για παράδειγμα για να γράψει κάποιος ψηφιακά σε μια σελίδα της εφαρμογής Paint που θα παρουσιαστεί στους μαθητές κατά τη διάρκεια μιας βιντεοκλήσης, για παράδειγμα στο πλαίσιο ενός Google Classroom.

 


Το One της Wacom υποστηρίζει Chromebook : Εισάγοντας το pen tablet στην ψηφιακή τάξη

Το One Wacom είναι πιστοποιημένο για χρήση με Chromebook και φέρνει την ψηφιακή εκπαίδευση σε νέο επίπεδο. Το ρεαλιστικό digital pen σου δίνει τη δυνατότητα να βιώσεις την εμπειρία της πραγματικής τάξης στο σπίτι σου. Είτε είσαι δάσκαλος, είτε μαθητής, έχεις την απόλυτη ελευθερία να γράφεις, να κρατάς σημειώσεις, να δημιουργείς, να συνεργάζεσαι, να μελετάς ή να διδάσκεις, με έναν εντελώς νέο τρόπο.

 

 

Η σημασία της εξ’αποστάσεως εκπαίδευσης

Η εκπαίδευση εξελίσσεται

  • Περισσότερο διαδραστική: Πλέον, δάσκαλοι και μαθητές προτιμούν περισσότερη συζήτηση και διάλογο.
  • Συνδυαστική προσέγγιση: Το σύνολο είναι το ίδιο σημαντικό με τα ανεξάρτητα τμήματα από τα οποία αποτελείται.
  • Αφομοίωση της γνώσης: H κατανόηση σε πρακτικό επίπεδο είναι πιο σημαντική από την απλή γνώση των πραγμάτων.
  • Ψηφιακή επανάσταση: Η νέα τεχνολογία έχει μεταμορφώσει όλο το φάσμα της εκπαίδευσης.

 

 

Το στυλό επιστρέφει στην εκπαίδευση

Η εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση παίρνει σάρκα και οστά με το digital pen (ψηφιακό στυλό). Το digital pen της Wacom είναι άνετο στη χρήση, αξιόπιστο, ακριβές και δίνει την αίσθηση ότι γράφεις με ένα πραγματικό στυλό σε χαρτί. Είναι ιδανικό τόσο για πιο τεχνικής φύσεως μαθήματα, όπως η άλγεβρα, αλλά και για μαθήματα όπου το οπτικό κομμάτι έχει σημαντικό ρόλο, όπως η βιολογία και η φυσική. Μπορείς εύκολα να δημιουργείς σχήματα, να κάνεις σημειώσεις σε εργασίες και αρχεία PDF, να γράφεις μαθηματικούς τύπους και εξισώσεις και να εκφράζεις τις ιδέες σου με τρόπους που δεν μπορείς με το πληκτρολόγιο. Επιπλέον, έχει αποδειχθεί ότι το να γράφεις με το χέρι σε βοηθάει καλύτερα να θυμάσαι τη δουλειά σου, σε σχέση με το να γράφεις με το πληκτρολόγιο.

 

 

Οφέλη και Χαρακτηριστικά

Καθώς η εκπαίδευση μεταφέρεται στον ψηφιακό πίνακα, το One by Wacom δεν είναι μόνο συμβατό με macOs και Microsoft Windows, αλλά συνεργάζεται και με Chromebook, επιτρέποντάς σου να συνεργάζεσαι αποδοτικά, να μοιράζεσαι τη δουλειά σου και να αλληλεπιδράς με άλλους μαθητές ή δασκάλους πιο αποτελεσματικά, είτε θέλεις να χρησιμοποιήσεις εφαρμογές για να δημιουργήσεις κάτι ή αναζητάς ένα εργαλείο για να γράψεις, να σχολιάσεις ή απλά να φτιάξεις κάποια σχήματα σε εκπαιδευτικό λογισμικό. Έχει όλα όσα χρειάζεσαι. Απλά σύνδεσέ το με καλώδιο USB στο Mac ή το PC σου, κατέβασε το απαραίτητο πρόγραμμα και είσαι έτοιμος.

Αν όμως χρησιμοποιείς Chromebook, απλά σύνδεσέ το στη θύρα USB και είσαι έτοιμος. Δεν χρειάζεται καν να κατεβάσεις κάποιο πρόγραμμα. Η διαδικασία δεν θα μπορούσε να είναι πιο εύκολη.

 

 

Σύνδεσε και είσαι έτοιμος

Χάρη στο απλό στη χρήση digital pen tablet και το plug-and-play setup, εάν είσαι δάσκαλος δεν χρειάζεται να αλλάξεις τον τρόπο που διδάσκεις, ενώ αν είσαι μαθητής θα παρακολουθείς το μάθημα, όπως ακριβώς στην πραγματική τάξη. Απλά σύνδεσε το Wacom στη θύρα USB του Chromebook και είσαι έτοιμος. Χωρίς μπαταρίες ή επιπλέον καλώδια, το ψηφιακό στυλό δεν χρειάζεται φόρτιση, οπότε δουλεύει άμεσα, από τη στιγμή που θα ακουμπήσει την επιφάνεια του tablet.

*Ορισμένες συσκευές Chromebook απαιτούν προσαρμογέα USB-C

 

 

Πακέτα Λογισμικού

Ένας κόσμος εφαρμογών στα χέρια σου

Στο εξής, μαζί με το One της Wacom και το Wacom Intuos pen tablet , θα έχεις προνομιακή πρόσβαση τριών μηνών σε εξαιρετικές εφαρμογές, ειδικά σχεδιασμένες για εκπαιδευτικούς σκοπούς, τις: Collaboard, Explain Everything, KamiApp, Limnu, και Pear Deck. Με όλες τις εφαρμογές, είτε είσαι δάσκαλος, είτε μαθητής, θα μπορείς να συνεργάζεσαι και να μοιράζεσαι τις ιδέες σου, εύκολα και απλά, σα να βρίσκεσαι σε πραγματική τάξη*.

Collaboard: Με το Collaboard θα μπορείς να συνεργάζεσαι σε πραγματικό χρόνο σχεδιάζοντας στον πίνακα, προσθέτοντας σημειώσεις, έγγραφα, εικόνες, βίντεο και πολλά άλλα. Θα έχεις τη δυνατότητα να μεταφέρεις τις ιδέες σου και να τις μοιράζεσαι με όλους πολύ πιο εύκολα, μέσω ενός κοινού πίνακα.

Explain Everything: Είτε θέλεις να δημιουργήσεις μία παρουσίαση, είτε ένα επεξηγηματικό βίντεο, να καθοδηγήσεις τους υπόλοιπους, να δώσεις πληροφορίες για ένα θέμα ή να δημιουργήσεις μια νέα εργασία. Μπορείς πολύ εύκολα να μοιραστείς τα όσα σκέφτεσαι ή να συνεργαστείς για την ολοκλήρωση ενός πρότζεκτ με μία ομάδα.

Kami: Μετατρέπει οποιοδήποτε έγγραφο σε καμβά, όπου θα έχεις την απόλυτη ελευθερία έκφρασης, μέσω της διαδραστικής εμπειρίας εκπαίδευσης. Μπορείς να συνεργαστείς με όλους σε πραγματικό χρόνο και να δώσεις στη δημιουργικότητά σου τη σπίθα που χρειάζεται, με μια σειρά από εργαλεία σχολιασμού, που είναι προσβάσιμα μέσω του Wacom pen display και του Wacom pen tablet.

Limnu: Προσφέρει έναν διαδικτυακό πίνακα, με την καλύτερη επιφάνεια εργασίας της αγοράς. Δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα να εξοικειωθείς με τη χρήση του μιας και χρησιμοποιείται ακριβώς όπως ένας πραγματικός πίνακας και ταυτόχρονα σε αυτόν έχουν πρόσβαση όλοι όσοι παρακολουθούν ταυτόχρονα.

Pear Deck: Δημιουργημένο από εκπαιδευτές, εάν είσαι δάσκαλος, το Pear Deck θα σε βοηθήσει να δημιουργείς διαδραστικές παρουσιάσεις με τα εργαλεία διαχείρισης τάξεων που προσφέρουν η Google και Microsoft, βοηθώντας τους μαθητές να αλληλεπιδρούν με τους δασκάλους, τους συμμαθητές τους και να γίνονται καθημερινά αποδέκτες νέων ιδεών.

*Σημείωση:

  • 3 μήνες προνομιακής πρόσβασης στις εφαρμογές
  • Η προσφορά ισχύει έως 30 Νοεμβρίου 2021
  • Οι διαδικτυακές εφαρμογές είναι προσβάσιμες μέσω (Chrome, Firefox, Edge, Safari, Opera)
  • Συμβατό με Chrome OS, Windows 10, macOS 10.13 ή νεότερο Android
  • Απαιτείται Wacom ID δήλωση αγοράς του προϊόντος

Το προϊόν είναι συμβατό με τη νεότερη έκδοση του Chrome OS και έχει πιστοποιηθεί η συμβατότητά του με τους κανονισμούς της Google. Η Google δεν φέρει καμία ευθύνη για τη λειτουργία του προϊόντος ή τη συμμόρφωσή του με τους κανονισμούς ασφαλείας. Το Chromebook και το Works With Chromebook είναι εμπορικά σήματα της Google LLC. Το ψηφιακό στυλό πρέπει να χρησιμοποιηθεί με το tablet για να λειτουργήσει σε περιβάλλον Chrome OS.

 

Μπορείς να δεις ακόμη