League of Legends Recall: Όσα πρέπει να γνωρίζεις για το MSI 2023

by Aggeliki Tsoukana

Στο Λονδίνο θα χτυπά ως τις 21 Μαΐου η “καρδιά” του επαγγελματικού League of Legends. Οι κορυφαίες ομάδες του πλανήτη ταξίδεψαν – ή θα ταξιδέψουν – στο Ηνωμένο Βασίλειο για το πολυαναμενόμενο Mid-Season Invitational (MSI 2023). Το “παρών” θα δώσει και η πρωταθλήτρια του LEC Spring Split MAD Lions καθώς και επίσης η ευρωπαϊκή G2 Esports.

 

 

Ένα μικρό… παγκόσμιο πρωτάθλημα

Με το League of Legends World Championship 2023 να βρίσκεται ακόμα αρκετούς μήνες μακριά, το MSI αποτελεί την ιδανική ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τους καλύτερους επαγγελματίες παίκτες σε δράση. Το Mid-Season Invitational είναι μεγαλύτερο από ποτέ με 13 ομάδες να προκρίνονται από regional leagues. Η δράση ξεκίνησε πριν από δύο ημέρες με το Play-In stage το οποίο θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 7 Μαΐου.

Στα Play-Ins συναντάμε τη “δική” μας G2 Esports που είναι το 2ο seed του EMEA. Η εκπρόσωπος του LCS στον πρώτο γύρο είναι η Golden Guardians με το LPL να έχει την πολύ ισχυρή Bilibili Gaming. Την οκτάδα συμπληρώνουν οι PSG Talon (Pacific), GAM Esports (Βιετνάμ), LOUD (Βραζιλία), DetonatioN FM (Ιαπωνία) και Movistar R7 (Νότια Αμερική). Μετά το τέλος των Play-Ins τρεις ομάδες θα συνεχίσουν β’ φάση της διοργάνωσης με την ονομασία “Bracket”.

 

Στις 9 Μαΐου ξεκινά το Stage 2

Στο stage 2 βρίσκονται ήδη ομάδες… κολοσσοί. Από το κορεατικό LCK έρχονται οι πανίσχυρες Gen.G και T1, με την Κίνα (LPL) να στέλνει την JD Gaming. Η MAD Lions αφήνει πίσω της την κατάκτηση του LEC και ετοιμάζεται για την τεράστια πρόκληση του MSI. Στο Bracket θα βρεθεί και η νικήτρια του LCS Spring Split 2023, Cloud9.

Οι 13 μονομάχοι θα διεκδικήσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μερίδιο από το prize pool των 250.000 δολαρίων. Η νικήτρια της διοργάνωσης θα λάβει 50.000$ με τη φιναλίστ να παίρνει 37.500$ και την 3η της κατάταξης 30.000$.

 

Δείτε το MSI με ελληνική περιγραφή

Από τις 9 Μαΐου έως και το φινάλε της διοργάνωσης θα μπορείς να παρακολουθήσεις όλες τις αναμετρήσεις στα κανάλια του Gamers Lounge (Twitch & YouTube) με ελληνική περιγραφή. Οι καλύτεροι και εμπειρότεροι Έλληνες σχολιαστές θα σου μεταφέρουν όλη τη δράση από το μεγάλο ραντεβού της άνοιξης.

*Photos: Lolesports

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη