Galaxy AI: η Τεχνητή Νοημοσύνη για τις Samsung συσκευές!

by Zikou Stella

Με την Τεχνητή Νοημοσύνη (Artificial Intelligence) να έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, φαίνεται ότι όλοι οι τεχνολογικοί κολοσσοί ανταγωνίζονται για το ποιος θα την ενσωματώσει καλύτερα στα προϊόντα του, αλλά και θα αξιοποιήσει περισσότερο τα θετικά και τις ευκολίες της.

Έτσι, και η Samsung θέλει να φέρει την AI σε όλα τα καινούργια της μοντέλα. Άλλωστε, πρόκειται για μία τεράστια εταιρεία με εξαιρετικά ποιοτικά και δημοφιλή προϊόντα και ακριβώς αυτή τη θέση στην αγορά θέλει να κρατήσει και να βελτιώσει. Μάλιστα, μέσα από αυτή την Galaxy AI σκοπεύει να μεταμορφώσει την εμπειρία χρήσης κινητών και τάμπλετ.

Συγκεκριμένα, οι λειτουργίες αυτές θα τροφοδοτούνται τόσο από το hardware των νέων συσκευών (ενσωματωμένη NPU), όσο και από cloud based λύσεις, ενώ όλα θα γίνονται πάντα με γνώμονα τη διαφάνεια, προστασία στην ιδιωτικότητα και την ασφάλεια που προσφέρουν οι Samsung συσκευές.

Αν και περιμένουμε περισσότερες ανακοινώσεις και ένα επίσημο event, για την ώρα γνωρίζουμε σίγουρα για το AI Live Translate Call, το οποίο θα μπορεί να μεταφράζει σε ζωντανό χρόνο τις τηλεφωνικές κλήσεις σου. Επίσης, θα μπορεί να αναγνωρίζει λέξεις κλειδιά και αυτόματα να προτείνει και άλλες ενέργειες, όπως για παράδειγμα το να ενημερώσει το ημερολόγιο αν γίνει αναφορά σε ώρα και ημερομηνία!

Σε αυτό το σημείο να σημειωθεί ότι κάτι παρόμοιο έχει ήδη υλοποιήσει η Google με το Live Translate, που είναι διαθέσιμο μόνο για τα Pixel κινητά της εταιρείας.

Ύστερα, θα προστεθούν και άλλες υπηρεσίες με βάση την Τεχνητή Νοημοσύνη. Αναμένουμε ανακοινώσεις, αν και επειδή γίνεται αναφορά σε αύξηση παραγωγικότητας και δημιουργικότητα, θεωρείται βέβαια η συνεργασία με εφαρμογές τύπου Office, αλλά και με προγράμματα επεξεργασίας εικόνας και multimedia γενικότερα. Επιπρόσθετα, επειδή η Samsung πάντα έδειχνε μία ευαισθησία σε θέματα προσβασιμότητας για άτομα με ιδιαίτερες ανάγκες, πολλοί αναλυτές θεωρούν ότι και σε αυτόν τον τομέα η AI θα προσφέρει λύσεις.

Τέλος, αυτά τα καινοτόμα χαρακτηριστικά φαίνεται ότι θα είναι διαθέσιμα στις αρχές του 2024, ξεκινώντας από τη νέα σειρά S24 Samsung Galaxy.

Μπορείς να δεις ακόμη