Apple MagSafe: Μάθε τα πάντα για το νέο ασύρματο φορτιστή της Apple

by K-Admin 1

 

Νέα γενιά iPhone, και εκτός από τα εντυπωσιακά  iPhone 12, η Apple ανακοίνωσε ταυτόχρονα και ένα νέο σύστημα φόρτισης: το MagSafe. Αν το όνομα σου θυμίζει κάτι, δεν είναι τυχαίο αφού αυτή την ονομασία χρησιμοποιούσε η Apple για το μαγνητικό σύστημα σύνδεσης των καλωδίων φόρτισης των MacBook. Στην περίπτωση των MacBook η Apple έψαχνε να βρει μία κομψή λύση στο πρόβλημα της σύνδεσης μεταξύ του καλωδίου φόρτισης και του laptop – όποιος χρησιμοποιεί laptop για χρόνια έχει τουλάχιστον μία ιστορία τρόμου να διηγηθεί όπου ο φορητός του κατέληξε στο πάτωμα, επειδή κάποιος παρέσυρε το καλώδιο κατά λάθος.

 

 

Στους νέους φορτιστές MagSafe της Apple, οι μαγνήτες δεν χρησιμοποιούνται για την εύκολη αποκόλληση του καλωδίου, αλλά για την εύκολη ευθυγράμμιση των επαγωγικών πηνίων του φορτιστή και της συσκευής, που είναι απαραίτητοι για την ασύρματη φόρτιση. Σιγά το πρόβλημα θα πει κανείς, αλλά αν χρησιμοποιείς ασύρματους φορτιστές σε καθημερινή βάση, στοιχηματίζουμε ότι η χειροκίνητη ευθυγράμμιση θα σε έχει κάνει πολλές φορές να αρχίσεις τα “γαλλικά” καταλήγοντας να ψάχνεις καλώδια και κανονικούς φορτιστές στα συρτάρια.

 

 

Αν και ο MagSafe φορτιστής είναι σχεδιασμένος για τα νέα iPhone 12, διατηρεί τη συμβατότητά του με το πρότυπο Qi, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να φορτίσει οποιοδήποτε παλαιότερο iPhone, από το iPhone 8 και μετά, καθώς και ακουστικά AirPods με την ασύρματη θήκη φόρτισης. Επιπλέον, χάρη στην ακριβή ευθυγράμμιση που προσφέρει η μαγνητική σύνδεση, η Apple κατάφερε να διπλασιάσει την ισχύ της ασύρματης φόρτισης από τα 7,5W στα 15W. Να τονίσουμε μόνο ότι μέσα στη συσκευασία του MagSafe φορτιστή δεν περιλαμβάνεται το power brick, με την Apple να προτείνει τον προσαρμογέα των 20W.

Για εσένα τώρα που θέλεις να προστατεύεις το iPhone σου με θήκη χωρίς να χάσεις την ευκολία της ασύρματης φόρτισης, η Apple έχει φροντίσει και έχει σχεδιάσει μία σειρά από θήκες σε διάφορα χρώματα, οι οποίες είναι συμβατές με το MagSafe φορτιστή. Εκτός όμως από τις θήκες η Apple έχει σχεδιάσει και ένα δερμάτινο πορτοφόλι το οποίο αξιοποιεί τους μαγνήτες για να κολλήσει στο κινητό ή στις θήκες ώστε να έχεις πάντα μαζί σου πιστωτικές κάρτες και χαρτονονίσματα.

Μπορείς να δεις ακόμη