Assassin’s Creed Mirage – Ταξίδι στη Βαγδάτη του 9ου αιώνα

by Zikou Stella

To Assassin’s Creed Mirage είναι μια ακόμα προσθήκη στη δημοφιλή σειρά video games της Ubisoft. Εδώ και λίγες ημέρες κυκλοφορεί για PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S, PlayStation 4, Xbox One και PC. Από την αρχή, η γαλλική εταιρεία είχε δηλώσει ότι με το παιχνίδι αυτό το franchise θα επιστρέψει στις ρίζες του, δίχως τους τεράστιους κόσμους του Odyssey και του Valhalla, με τις δεκάδες κύριες και δευτερεύουσες αποστολές. Επίσης, έχουν αφαιρεθεί τα περισσότερα στοιχεία RPG, οπότε θα έχεις την ευκαιρία να επικεντρωθείς στη δράση, δίχως παράπλευρες δραστηριότητες που να μπορούν να σε αποσπάσουν από τον τελικό στόχο.

 

 

Σενάριο

Τα γεγονότα λαμβάνουν χώρα στη Βαγδάτη, τον 9ο αιώνα μ.Χ. Διανύουμε την εποχή του Abbasid Caliphate και πρωταγωνιστής είναι ο Basim Ibn Ishaq ένας νεαρός που ζει στην Anbar και για να εξοικονομήσει τα προς το ζην επιδίδεται σε μικροκλοπές στους δρόμους της πόλης μαζί με τη φίλη του, Nehal. Σε όλη του τη ζώή ο Basim υποφέρει από εφιάλτες. Δίχως να μπορεί να εξηγήσει το γιατί, στα όνειρά του εμφανίζεται ένα τερατώδες jinni και η Nehal προσπαθεί να τον βοηθήσει να το αντιμετωπίσει. Πάντως τα όνειρα του Basim είναι μεγάλα και προσπαθεί να ενταχθεί στους Hidden Ones, όμως συναντάει την άρνηση της Roshan bint-La’Ahad, που είναι η αρχηγός της οργάνωσης στην Anbar.

 

Θέλοντας να αποδείξει ότι είναι ικανός να υπηρετήσει τους σκοπούς της οργάνωσης που εξελίχθηκε στους Assassin’s, o πρωταγωνιστής αποφασίζει να διεισδύσει στο παλάτι του Χαλίφη για να κλέψει ένα σεντούκι που επιθυμούν διακαώς τόσο οι Hidden Ones, όσο και η Order of the Ancients που είναι οι κύριοι εχθροί τους. Κατορθώνει να φτάσει στην αίθουσα που φυλάγεται το σεντούκι, το ανοίγει και βρίσκει ένα μυστηριώδες αντικείμενο. Όταν το ακουμπάει βλέπει ένα όραμα, το οποίο διακόπτεται πολύ γρήγορα από την είσοδο του Χαλίφη, al-Mutawakkil, τον οποίο η Nehal σκοτώνει για να μην τους αποκαλύψει. Κυνηγημένοι, αποφασίζουν να χωρίσουν τους δρόμους τους, με τον Basim να κατηγορεί τη Nehal για ό,τι είχε προηγηθεί. Τελικά, η Roshan θα σώσει τον Basim από εκείνους που τον καταδιώκουν για να του αφαιρέσουν τη ζωή και θα τον μεταφέρει στο Alamut, το οχυρό των Hidden Ones. Εκεί ο Basim θα εκπαιδευτεί, θα μυηθεί στην οργάνωση και στη συνέχεια θα ξεκινήσει για τη Βαγδάτη, όπου θα προσπαθήσει να βγάλει από τη μέση τα μέλη της Order of the Ancients, θα ανακαλύψει τα σκοτεινά μυστικά τους και θα διεκδικήσει το δικαίωμα να μάθει ποιος είναι και γιατί βλέπει τους τρομερούς εφιάλτες.

 

 

Βαγδάτη – Μια ζωντανή πόλη

Η Βαγδάτη του 9ου αιώνα είναι μια από τις μεγαλύτερες, πιο πυκνοκατοικημένες και πολυσύχναστες πόλεις του Μεσαίωνα. Με εύφορες φυτείες τριγύρω και ιδιαίτερα ενεργούς εκδοτικούς οίκους που ασχολούνται με μεταφράσεις, η πόλη των Αββασιδών είναι το σημαντικότερο εμπορικό κέντρο του Δρόμου του Μεταξιού. Ένα ελκυστικό μέρος για ταξιδιώτες, εμπόρους, επιστήμονες και μελετητές από όλο τον κόσμο. Η Βαγδάτη είναι χωρισμένη σε τέσσερις συνοικίες:

Round City

Εντός των τοιχών της Round City υπάρχουν πέτρινα και ξύλινα σπίτια, καταπράσινοι κήποι, συντριβάνια και εμαγιέ τούβλα που συναγωνίζονται τη μεγαλοπρέπεια του παλατιού του Χαλίφη και των κήπων του.

Abbasiyah

H ήρεμη και γαλήνια έδρα του Οίκου της Σοφίας, όπου μελετητές, φιλόσοφοι, επιστήμονες και αστρονόμοι συλλέγουν γνώσεις από ολόκληρη την Αυτοκρατορία και παραπέρα από αυτή. Στις τέσσερις αγορές της μπορεί να βρει κάποιος τα πιο πολυτελή αγαθά.

Karkh

Η κατάμεστη Αγορά και το Παζάρι της Αυτοκρατορίας των Αββασιδών, όπου όλοι ασχολούνται με επιχειρηματικές δραστηριότητες, οικονομικές διαπραγματεύσεις και εμπορία αγαθών που προέρχονται από την Κίνα, την Ιταλία ή την Αφρική.

Harbiyah

Υπάρχει μια καταθλιπτική και ζοφερή ατμόσφαιρα σε αυτόν τον τόπο που είναι γεμάτος σκλάβους, λιμενεργάτες, ορφανά, εργάτες και απατεώνες. Αυτό το μέρος της πόλης δεν έχει και μεγάλη σχέση με τη μικρή εποχή της.

 

 

Gameplay

Αυτό που κάνει τα παιχνίδια της σειράς Assassin’s Creed να ξεχωρίζουν είναι οι πολλαπλές επιλογές για τον σχεδιασμό και την ολοκλήρωση κάθε αποστολής. Θέλεις να κινηθείς δίχως να σε υποψιαστεί κανείς, μπορείς, θέλεις να κάνεις τα όπλα να φωνάξουν δυνατά την παρουσία τους, μπορείς, θέλεις να χρησιμοποιήσεις αντιπερισπασμό, ακόμα και αυτό είναι δυνατό.

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των Assassins είναι η ικανότητά τους να κινούνται στις σκιές και να βρίσκουν κρυψώνες εκεί που δεν πάει το μυαλό κανενός. Έτσι, επιτυγχάνουν τους σκοπούς τους χωρίς να κινήσουν υποψίες και ταυτόχρονα διατηρούν το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού των στόχων τους. Από την άλλη, όποτε χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν τα όπλα τους, ναι μεν έχουν αρκετές δυνατότητες, όμως δεν είναι άριστοι σε μάχες σώμα με σώμα, οπότε πρέπει να αποφεύγονται οι συγκρούσεις με υπεράριθμους αντιπάλους.

 

 

Το σύστημα μάχης είναι απλό και στοχευμένο. O Basim είναι εφοδιασμένος με ένα σπαθί και ένα μικρό ξίφος, με τα οποία εκτελεί όλες τις επιθετικές και αμυντικές κινήσεις. Ένα πολύ βασικό είναι να μάθεις πως να αποφεύγεις ή να αποκρούεις τις επιθέσεις των αντιπάλων, κάτι που θα σου δώσει το περιθώριο να τους αιφνιδιάσεις, βγάζοντάς τους εκτός μάχης με μια και μόνο κίνηση. Επιπλέον, θα έχεις στη διάθεσή σου μια σειρά από εργαλεία, δολοφονικά και μη, που ξεκλειδώνουν σταδιακά, όπως στιλέτα, βόμβες θορύβου, βόμβες καπνού, υπνωτικά βέλη, παγίδες και απεριόριστους πυρσούς.

Για να εντοπίζεις με σχετική ευκολία το επόμενο σημείο που πρέπει να πας, μπορείς να δίνεις εντολή στον αετό σου να εποπτεύει την κάθε περιοχή και αν έχεις κάνει το κλασσικό synchronization στα σημεία που υποδεικνύεται, θα αποκαλύπτονται όλο και περισσότερα στοιχεία του χάρτη που παρουσιάζουν ενδιαφέρον. Η μετακίνηση γίνεται με απλοποιημένο και αν το επιθυμείς αυτοματοποιημένο τρόπο, χρησιμοποιώντας την καμήλα σου, ένα άλογο, μια βάρκα, ακόμα και μέσω των fast travel points, το ξεκλείδωμα των οποίων σε γλιτώνει από πολλούς “νεκρούς” χρόνους.

Ο βαθμός στον οποίο θα εξερευνήσεις τη Βαγδάτη και τα περίχωρά της είναι μεν σημαντικός, όμως δεν παίζει τόσο σπουδαίο ρόλο, όσο σε προηγούμενους τίτλους της σειράς. Ναι μεν θα έχεις ως κέρδος πολύτιμα υλικά και χρήματα για να αναβαθμίζεις τα όπλα σου στους πλανόδιους εμπόρους και τεχνίτες, όμως με τη δράση να βρίσκεται στο επίκεντρο, η εξερεύνηση περνάει σε δεύτερη μοίρα.

Το skill tree του χαρακτήρα έχει επίσης ακολουθήσει τον γενικό μινιμαλιστικό σχεδιασμό που διέπει ολόκληρο το Assassin’s Creed Mirage. Τρία διαφορετικά παρακλάδια, με λίγους κόμβους το καθένα, για να επενδύσεις τα skill points που κερδίζεις στην εξέλιξη των ικανοτήτων του πρωταγωνιστή με βάση το στυλ του gameplay που σου ταιριάζει.

 

Απαιτήσεις συστήματος για PC

Το Assassin’s Creed Mirage υποστηρίζει μια σειρά από διαφορετικές συνθέσεις για υπολογιστή, για να μπορέσεις να παίξεις ακόμα και αν δεν διαθέτεις ένα ισχυρό σύστημα με εξαρτήματα τελευταίας τεχνολογίας. Παρακάτω θα βρεις όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι και μην ξεχνάς ότι για οποιαδήποτε αναβάθμιση ή αγορά νέου υπολογιστή, μπορείς να επισκεφτείς είτε το site είτε ένα κατάστημα Κωτσόβολος.

 

 

Γιατί να το προσθέσω στη συλλογή μου

Το Assassin’s Creed Mirage θα σου κρατήσει συντροφιά για περίπου 25 ώρες, μόνο για να ολοκληρώσεις το main campaign. Υπάρχει και αρκετό, “παράπλευρο” περιεχόμενο, με το οποίο μπορείς να ασχοληθείς ακόμα και μετά τους τίτλους τέλους. Το σενάριο και οι χαρακτήρες του παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Η ποιότητα των γραφικών είναι τέτοια που σε PC, PS5, Xbox Series X και Xbox Series S θα υπάρξουν στιγμές που νομίζεις ότι παρακολουθείς κινηματογραφική ταινία. Με τη συνοδεία της εκπληκτικής μουσικής υπόκρουσης, που είναι πάντοτε συντονισμένη με τον παλμό της κάθε στιγμής, ετοιμάσου για μια περιπέτεια που θα θυμάσαι για πολλά χρόνια.

 

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: Xbox Series X, Xbox Series S.

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

 

Μπορείς να δεις ακόμη