Asus ROG Phone 5: το απόλυτο gaming smartphone

by K-Admin 1

 

Στην αγορά των smartphones υπάρχουν συσκευές για όλα τα γούστα. Υπάρχουν budget συσκευές, υπάρχουν value for money συσκευές, υπάρχουν mid range συσκευές, υπάρχουν flagship συσκευές. Tέλος υπάρχουν και τα gaming smartphones που αποτελούν μία κατηγορία μόνα τους, όντας κομμένα και ραμμένα γύρω από τις ανάγκες των mobile gamers. Στην κορυφή αυτής της τελευταίας κατηγορίας έρχεται να τοποθετηθεί το ολοκαίνουριο ROG Phone 5 της ASUS, που μπορείς να το προπαραγγείλεις από σήμερα κιόλας στο kotsovolos.gr.

Αν αναρωτιέσαι τι απαιτήσεις έχει ένας mobile gamer από το smartphone του, θα σου απαντήσουμε τα εξής: Ισχύ, αυτονομία, κορυφαία απεικόνιση και κορυφαίο ήχο. Και το ROG Phone 5 δεν καλύπτει απλά αυτές τις απαιτήσεις, τις υπερκαλύπτει. Πάρε για παράδειγμα την ισχύ. Το ROG Phone 5 είναι εξοπλισμένο με το κορυφαίο Snapdragon 888 chip της Qualcomm, που συνδυάζεται με 256GB ταχύτατου αποθηκευτικού χώρου USF 3.1 και 12GB ή 16GB μνήμης LPDDR5, ανάλογα την έκδοση που θα επιλέξεις.

 

 

Όμως αυτά θα μπορούσες να τα βρεις και σε κάποιο άλλο smartphone. Αυτό που δεν θα βρεις είναι το εξελιγμένο σύστημα ψύξης, το GameCool 5, που χρησιμοποιεί τεχνολογία vapor-chamber και φύλλα γραφίτη προκειμένου η συσκευή σου να μην υπερθερμαίνεται. Επιπλέον, έχεις την επιλογή να υποστηρίξεις το σύστημα ψύξης και με ένα εξωτερικό αποσπώμενο ανεμιστήρα, τον AeroActive Cooler 5, ο οποίος μπορεί να χαμηλώσει τη θερμοκρασία έως και 15°C, ώστε να παίζεις για ώρες, διατηρώντας την ίδια ταχύτητα και απόδοση.

Για να μπορείς όμως να παίζεις ώρες ατελείωτες, χρειάζεσαι και μεγάλη αυτονομία. Εδώ το ROG Phone 5 σου προσφέρει μία τεράστια μπαταρία των 6.000mAh, ενώ μέσα στη συσκευασία θα βρεις ένα ταχυφορτιστή τεχνολογίας HyperCharge των 65W, ο οποίος μπορεί να φορτίσει την μπαταρία σε χρόνο dt. Μάλιστα η ASUS έχει προσέξει μέχρι και την τοποθέτηση της θύρας φόρτισης, η οποία βρίσκεται στο κέντρο της αριστερής πλευράς, ώστε να μπορείς να φορτίζεις άνετα τη συσκευή ακόμα και την ώρα που παίζεις. Παράλληλα, το λογισμικό της ASUS διαθέτει μία σειρά από βελτιστοποιήσεις και λειτουργίες οι οποίες εγγυώνται μικρότερη κατανάλωση από τις διεργασίες που τρέχουν στο background, αλλά και την καλή υγεία της μπαταρίας σε βάθος χρόνου.

 

Όσο για την οθόνη, ό,τι και να πούμε είναι λίγο. Το ROG Phone 5 διαθέτει μία AMOLED οθόνη των 6,78 ιντσών, η οποία προσφέρει μέγιστο ρυθμό ανανέωσης 144Hz και χρόνο απόκρισης 1ms. Επιπλέον, το πάνελ υποστηρίζει ρυθμό δειγματοληψίας αφής (Touch-sampling rate) στα 300Hz, μειώνοντας έτσι δραματικά το χρόνο απόκρισης της αφής στα 24,3ms, προσφέροντάς σου την πιο άμεση εμπειρία gaming με ακαριαία απόκριση στους χειρισμούς σου. Φυσικά, η οθόνη προσφέρει και κορυφαία ποιότητα απεικόνισης, με χρωματική απόκλιση  Delta-E μικρότερη από 1, ενώ δεν λείπει η υποστήριξη υποστήριξη HDR10+ για προβολή περιεχομένου HDR και μέγιστη φωτεινότητα που αγγίζει τα 1.200 nits.

Την κορυφαία multimedia εμπειρία της συσκευής ολοκληρώνει ο ήχος. Το ROG Phone 5 διαθέτει διπλά στερεοφωνικά ηχεία  στην πρόσοψη της συσκευής, με 7 μαγνήτες και διπλάσιο μέγεθος θαλάμου σε σχέση με τις συμβατικές συσκευές, για πιο καθαρό και γεμάτο ήχο. Αυτά, σε συνδυασμό με τις βελτιστοποιήσεις της εταιρείας Dirac εγγυώνται ότι ο ήχος θα σε βάζει πραγματικά στο κέντρο της δράσης. Αν πάλι προτιμάς να ακούς ενσύρματα, το ROG Phone 5 είναι μία από τις ελάχιστες συσκευές που εξακολουθεί να παρέχει mini jack για τη σύνδεση ακουστικών, ενώ διαθέτει και ένα hi-fi grade DAC της ESS Sabre για κορυφαία αναπαραγωγή μουσικών αρχείων υψηλής ανάλυσης.

 

 

Αναπόσπαστο κομμάτι της εμπειρίας του mobile gaming είναι και ο χειρισμός. Μη φοβάσαι αφού τo ROG Phone 5 σε έχει καλυμμένο και εδώ. Η συσκευή χρησιμοποιεί το καινούριο σύστημα ελέγχου AirTrigger 5 της εταιρείας, που σου δίνει τρεις διακριτούς τρόπους ελέγχου. Καταρχάς, έχουμε τους δύο αισθητήρες υπερήχων που βρίσκονται στις άκρες του κινητού, όπως τα “φτερά” στα παραδοσιακά gamepads, οι οποίοι μπορούν να λειτουργήσουν τόσο ως εικονικά κουμπιά, όσο και ως εικονικοί μοχλοί, αφού εκτός από πάτημα, αναγνωρίζουν και κίνηση swipe.

Έπειτα έχουμε τον έλεγχο μέσω των αισθητήρων κίνησης. Το ROG Phone 5 μπορεί να αναγνωρίσει έως 10 διαφορετικά motion gestures, ώστε όταν εσύ παίζεις ένα racing game να ελέγχεις το τιμόνι στρίβοντας τη συσκευή προς την αντίστοιχη κατεύθυνση, και να ενεργοποιείς τo Nitro Boost με ένα απότομο τίναγμα προς τα μπροστά. Τέλος, αν χρησιμοποιήσεις τον AeroActive Cooler 5 ανεμιστήρα που αναφέραμε παραπάνω, θα έχεις πρόσβαση και σε δύο επιπλέον κουμπιά που σου χαρίζουν τη λειτουργικότητα που έχουν οι σκανδάλες των gamepads.

Αν νομίζεις τώρα ότι τελειώσαμε με τα gaming χαρακτηριστικά της συσκευής είσαι γελασμένος! Όπως κάθε “σωστό” gaming προϊόν έτσι και από το ROG Phone 5 προσφέρει τη δυνατότητα του RGB φωτισμού. Στην πλάτη της συσκευής υπάρχει το logo της ROG, το φωτισμό του οποίου μπορείς να τον ελέγξεις όπως επιθυμείς. Για το αισθητικό κομμάτι φροντίζουν και τα custom gaming themes, που έχει προεγκατεστημένα η συσκευή και τα οποία είναι εμπνευσμένα από γνωστούς gaming τίτλους.

Οι υπόλοιπες βελτιώσεις στο software περιλαμβάνουν την εφαρμογή Game Genie που συγκεντρώνει σε ένα περιβάλλον όλες τις επιλογές που μπορεί να χρειάζεσαι για την καλύτερη εμπειρία gaming, από τον έλεγχο των χρονισμών του chipset, την συμπεριφορά των notifications, την λειτουργία των AirTriggers, την ενεργοποίηση εγγραφής των game session σου και ούτω καθεξής. Και δεν θα μπορούσαμε να λείπει και η εφαρμογή ROG Connect, για να έρθεις σε επαφή με όλο το gaming community της εταιρείας.

 

 

Για το τέλος αφήσαμε τις δυνατότητες συνδεσιμότητας. Και εδώ, το ROG Phone 5 είναι απολύτως κορυφαίο καθώς υποστηρίζει το νεότερο και ταχύτερο πρότυπο ασύρματης δικτύωσης, το Wi-Fi 6E, ενώ δεν λείπει και η συμβατότητα με δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 5G.

Αν λοιπόν θες και εσύ να αποκτήσεις το απόλυτο gaming smartphone, μπες στο kotsovolos.gr και προπαράγγειλε την έκδοση της επιλογής σου.

Μπορείς να δεις ακόμη