Ατμός: Το “κλειδί” για να αναβαθμίσεις τη φροντίδα των ρούχων σου

by K-Admin 1

 

 

Φρέσκαρε τα ρούχα σου χωρίς να τα πλύνεις, περιόρισε τις ζάρες και εξολόθρευσε τα αλλιεργόνα.

Έχεις αρκετές φορές την αίσθηση πως τα πουκάμισα και οι μπλούζες σου “μαγνητίζουν” τις οσμές, μυρίζοντας για παράδειγμα σαν… σταχτοδοχείο, ακόμη κι αν βρεθείς μόνο για μερικά λεπτά της ώρας δίπλα σε κάποιον που καπνίζει; Τότε, για να διώξεις την καπνίλα από το ρούχο (όπως και τη μυρωδιά από τα καυσαέρια της πόλης σε άλλες περιπτώσεις ή ίσως την τσίκνα της ταβέρνας), μέχρι και πριν από λίγα χρόνια η μόνη λύση που είχες ήταν να το πλύνεις, παρόλο που στην πραγματικότητα το είχες φορέσει ελάχιστα και επομένως ήταν καθαρό.

Τώρα, όμως, πολλά μοντέλα πλυντηρίων σου δίνουν μία επιπλέον και πολύ καλύτερη επιλογή: να χρησιμοποιήσεις τα προγράμματα ατμού που διαθέτουν, ώστε να το φρεσκάρεις και να εξαφανίσεις τη δυσάρεστη μυρωδιά, χωρίς να χρειαστεί να το πλύνεις. Έτσι, σε μερικά λεπτά το ρούχο σου θα είναι έτοιμο να το ξαναφορέσεις, δίνοντας πια την αίσθηση φρεσκάδας.

Τα οικιακά πλυντήρια “δανείστηκαν” τα συγκεκριμένα προγράμματα από τα επαγγελματικά μοντέλα, για να εκμεταλλευτούν το γεγονός ότι ο ατμός εισχωρεί βαθιά στις ίνες των υφασμάτων, εξασφαλίζοντας έτσι βαθύ καθαρισμό και αναζωογόνησή τους. Αξιοποιώντας τη “συμπεριφορά” του ατμού, τα συγκεκριμένα προγράμματα μπορούν επίσης να μειώσουν τις ζάρες στα υφάσματα, είτε πρόκειται για στεγνά ρούχα που έχουν στο μεταξύ τσαλακωθεί, είτε για ρούχα που βρίσκονται στο τέλος του κανονικού κύκλου πλύσης.

Παράλληλα, ορισμένοι κατασκευαστές χρησιμοποιούν ατμό και για να απολυμάνουν τα ρούχα, ώστε να απομακρύνουν κάθε είδους αλλεργιογόνα ουσία.

 

Διώξε τις δυσάρεστες οσμές

Περίπου όπως γίνεται με το στεγνό καθάρισμα, ο ατμός δίνει μία αίσθηση φρεσκάδας στα φορεμένα ρούχα, αφαιρώντας τις μυρωδιές που έχουν απορροφήσει. Την ίδια στιγμή, είναι τόσο “φιλικός” με τις ίνες, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και για ευαίσθητα υφάσματα, τα οποία κανονικά θα έπρεπε να πας στο καθαριστήριο.

Το φρεσκάρισμα χωρίς πλύσιμο σημαίνει μικρότερη κατανάλωση νερού για τη φροντίδα της γκαρνταρόμπας σου. Σημαίνει επίσης και μικρότερη φθορά των ρούχων, τα οποία επομένως θα κρατήσουν για περισσότερο χρόνο τα χρώματά τους το ίδιο “ζωντανά” όπως τα αγόρασες.

 

Κάνε πιο εύκολο το σιδέρωμα  

Ο ατμός χαλαρώνει τις ίνες των υφασμάτων, καθώς διεισδύει σε αυτές, με συνέπεια να περιορίζονται οι ζάρες στα ρούχα. Οι περισσότεροι κατασκευαστές δίνουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις αυτό το ατού και σε στεγνά ρούχα και σε φρεσκοπλυμμένα. Έτσι, για παράδειγμα, θα μπορείς να μειώσεις το τσαλάκωμα στο πουκάμισο που φόρεσες χθες ή να περιορίσεις το χρόνο που θα χρειαστείς για να σιδερώσεις την καινούρια σου μπουγάδα.

Πέρα από την εξοικονόμηση χρόνου, η μείωση του σιδερώματος “μεταφράζεται” και σε λιγότερη φθορά στις ίνες. Κάτι που σημαίνει μεγαλύτερο χρόνο “ζωής” για τα ρούχα σου.

 

Καταπολέμησε τις αλλεργίες

Ορισμένοι κατασκευαστές έχουν προσθέσει στα πλυντήριά τους προγράμματα ατμού ειδικά για την αποστείρωση των ρούχων. Μάλιστα, υπάρχουν μοντέλα που, σύμφωνα με πιστοποιήσεις, αφαιρούν το 99,9% των αλλεργιογόνων ουσιών που μπορεί να παραμείνουν στα υφάσματα παρά το πλύσιμό του, όπως τα ακάρεα. Μία λειτουργία που θα σου φανεί πολύ χρήσιμη αν έχεις μικρά παιδιά, ενώ παράλληλα θα κάνει τη ζωή σου ευκολότερη, στην περίπτωση που υποφέρεις από αλλεργίες.

 

Bosch Ατμός TDS6080 ProHygienic: Σύστημα σιδερώματος με αντιβακτηριδιακή δράση

Τη δυνατότητα απολύμανσης της γκαρνταρόμπας σου με ατμό δε θα βρεις μόνο σε πλυντήρια, αλλά και στο σύστημα σιδερώματος TDS6080 ProHygienic της Bosch. Γι’ αυτό το σκοπό, το συγκεκριμένο προϊόν διαθέτει το πρόγραμμα Hygiene, ώστε συνδυάζοντας τις υψηλές θερμοκρασίες με τον ατμό, να αφαιρεί το 99,9% των βακτηριδίων από τα ρούχα σου.

Την ίδια στιγμή, το σύστημα σιδερώματος της Bosch έρχεται με την τεχνολογία i-Temp, ώστε να πετυχαίνει την ιδανική θερμοκρασία σιδερώματος και ποσότητας ατμού για όλα τα υφάσματα, προσφέροντας σε κάθε περίπτωση ταχύτητα και ασφάλεια.

Μπορείς να δεις ακόμη