Αξεσουάρ και gadgets που πρέπει να έχεις μαζί σου στην παραλία

by Aggeliki Tsoukana

Η θάλασσα είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος για να ξεφύγεις από τον θόρυβο, το άγχος και το βαρύ πρόγραμμα της πόλης, αλλά και για να αντιμετωπίσεις τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού. Λίγες ώρες ξεγνοιασιάς είναι αρκετές για να γεμίσεις τις «μπαταρίες» σου και να επιστρέψεις στον ρυθμό σου αναζωογονημένος. Ωστόσο, η ξεγνοιασιά που σου προσφέρει μία παραλία απαιτεί από την πλευρά σου κάποια προετοιμασία.

Στη συνέχεια του άρθρου, θα βρεις προτάσεις με όλα όσα πρέπει να έχεις μαζί σου στην παραλία για να βελτιώσεις αυτή την εμπειρία.

 

 

Φορητό ψυγείο και υδροδοχεία

Είτε πας σε οργανωμένη είτε σε παραλία χωρίς κάποια καντίνα, το πρώτο πράγμα που θα συμβεί είναι να διψάσεις, καλό είναι λοιπόν να έχεις φροντίσει να φέρεις νερό ή χυμούς ή καφέ ή οποιοδήποτε άλλο αναψυκτικό ή ποτό θέλεις.

Κι επειδή όλοι σχεδόν μεγαλώσαμε με μια μαμά που κουβαλούσε πλαστικά δοχεία με κεφτεδάκια, αν τηρείς τα έθιμα και θέλεις να ταΐσεις τα παιδιά σου με σπιτικό φαγητό, αλλά και να διατηρήσεις σε καλή θερμοκρασία τα αναψυκτικά και το νερό σου, δεν είναι καθόλου κακή ιδέα να πάρεις ένα φορητό ψυγείο ή και μερικά υδροδοχεία για να διατηρείς παγωμένο το νερό σου.

 

 

Αντηλιακό και λοιπά καλλυντικά

Μπάνια χωρίς αντηλιακό στις μέρες μας δεν νοούνται, οπότε συνδύασέ το με γυαλιά ηλίου, τυχόν άλλες κρέμες και ό,τι άλλο είναι απαραίτητο. Σίγουρα θα χρειαστείς κάτι για τα τσιμπήματα από έντομα ή μέδουσες ή μπορεί και κάποιο εντομοαπωθητικό σπρέι ή κρέμα.

 

Φέρε μαζί σου τις ανέσεις του σπιτιού σου

Για την ακρίβεια, μπορείς να φέρεις μαζί σου στην παραλία, τις ανέσεις που απολαμβάνεις στον κήπο, στην αυλή ή στη βεράντα σου. Αυτό θα το πετύχεις με τα κατάλληλα είδη παραλίας. Για παράδειγμα, άλλη άνεση έχεις όταν κάθεσαι σε μια καρέκλα παραλίας Summer Club. Για να είσαι αραχτός και να απολαμβάνεις ηλιοθεραπεία, όσο τα παιδιά διασκεδάζουν με κουβαδάκια και παιχνίδια παραλίας.

Όταν έρθει η στιγμή να απολαύσετε εσύ και η παρέα, ή οικογένειά σου, το φαγητό που έφερες από το σπίτι, σίγουρα θα χρειαστείς ένα τραπέζι. Μία πρόταση όπως το Τραπέζι Αλουμινίου Summer Club δεν είναι καθόλου υπερβολή. Αφού είναι φορητό, εύχρηστο και σταθερό!

 

 

Για σωστές βουτιές

Οι βουτιές είναι αγαπημένο παιχνίδι του καλοκαιριού και ό,τι πρέπει για γερό δρόσισμα τις μέρες του καύσωνα. Όμως, θα πρέπει πρώτα να φροντίσεις για την ασφάλειά τη δική σου και της οικογένειάς σου. Για παράδειγμα, ένα σετ γυαλιά κολύμβησης Waimea θα προστατέψουν τα ματάκια του παιδιού. Εφαρμόζουν καλά και διαθέτουν φακούς που προστατεύουν τα μάτια από την υπεριώδη ακτινοβολία (UV).

Για σένα που θέλεις το κάτι παραπάνω στην κολύμβηση, ένα ζευγάρι πέδιλα θα κάνουν πιο διασκεδαστική την κολύμβηση ή και τα μακροβούτια.

Αν τα αυτιά σου βουλώνουν εύκολα ή είναι αρκετά «ευαίσθητα», θυμήσου πως το κολύμπι και τα μακροβούτια στη θάλασσα μπορεί να σου δημιουργήσουν αρκετά προβλήματα. Για τον λόγο αυτό, καλό είναι να είσαι εφοδιασμένος με τις απαραίτητες Waimea Ωτασπίδες κολύμβησης.

 

 

Εξασφάλισε σκιά

Μετά τις βουτιές, σειρά έχει το χαλάρωμα και η ηλιοθεραπεία. Η πολύωρη έκθεση στον ήλιο δεν κάνει καλό στην επιδερμίδα και στην υγεία σου, γενικότερα. Από την άλλη, το να είσαι αραχτός στην παραλία και να χαζεύεις τα κύματα, να απολαμβάνεις τη μουσική σου, ή απλώς να απολαμβάνεις το θαλασσινό αεράκι, είναι στιγμή ανεκτίμητη. Αυτό ακριβώς έρχεται να σου προσφέρει ένα σκιάστρο παραλίας! Παρέχει τον απαραίτητο ίσκιο, με κουνουπιέρα και με προστασία UV +30. Όσο για το στήσιμο, με ένα σκιάστρο όπως το Panda Outdoor Kamaru Auto όλα γίνονται σχεδόν στον αυτόματο.

 

Εξασφάλισε φως

Μία μονοήμερη «απόδραση» στην παραλία είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να κάνεις για να αλλάξεις παραστάσεις. Οπότε, όταν έρθει το σούρουπο, θα χρειαστείς ένα φωτιστικό LED για να βλέπεις άνετα στη σκηνή σου ή σε εξωτερικό χώρο. Ένα φωτιστικό όπως η πρόταση της Lumenor σε απαλλάσσει και από το άγχος της μπαταρίας, αφού είναι επαναφορτιζόμενο.

 

 

Φρόντισε για τη διασκέδασή σου

Η διασκέδαση στην παραλία είναι το πάν. Επομένως, εκτός από τις απαραίτητες ρακέτες, όπου φροντίζουμε να παίζουμε χωρίς να ενοχλούμε τους γύρω μας, υπάρχουν και πολλοί άλλοι τρόποι ψυχαγωγίας στην παραλία. Όταν λοιπόν έρθει η ώρα της… ξαπλώστρας, τι καλύτερο να συνοδέψεις τις ώρες της χαλάρωσης με λίγη καλή μουσική από τη συλλογή σου; Αν είσαι μόνος σου, ένα ζευγάρι ακουστικά μπορεί να είναι η λύση.

Ωστόσο, τα φορητά ηχεία αποτελούν μια πολύ καλύτερη λύση καθώς η μουσική θα ακούγεται από όλη την παρέα, σου επιτρέπουν να συνεχίζεις να ακούς τους εξωτερικούς ήχους και φυσικά, διευκολύνουν τη συζήτηση στην παρέα. Ο βασικός τρόπος επικοινωνίας με τη φορητή συσκευή σου είναι μέσω Bluetooth. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στα ηχεία να μοιράζονται από όλη την παρέα, δηλαδή να παίζει κάποιος τη μουσική που έχει στο smartphone, μετά να συνεχίζει κάποιος άλλος με μουσική από το tablet του, κ.ο.κ. Το μόνο που απαιτείται είναι να βρίσκονται όλοι μέσα στην ακτίνα δράσης του Bluetooth, η οποία είναι συνήθως περίπου 10 μέτρα.

 

 

Για να μην «ξεμένεις» από ρεύμα

Όσο καλός κι αν είναι ο τεχνολογικός εξοπλισμός σου, αν τελειώσει η μπαταρία και δεν υπάρχει πηγή φόρτισης, δεν μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις. Εκεί λοιπόν που δεν υπάρχει κάποια πρίζα ώστε να χρησιμοποιήσεις τον συμβατικό φορτιστή σου, όπως στην παραλία, τη λύση έρχεται να δώσει το powerbank, ένας εξωτερικός φορτιστής. Πρόκειται ουσιαστικά για μια φορητή μπαταρία που μπορεί να τροφοδοτεί και να φορτίζει άλλες συσκευές, όπως το smartphone ή το tablet, αρκεί προηγουμένως να έχεις φροντίσει για τη φόρτιση του ίδιου. Όταν τελειώσει, για παράδειγμα, η μπαταρία του smartphone, δεν έχεις παρά να συνδέσεις τις δύο συσκευές μεταξύ τους και το smartphone θα αρχίσει να φορτίζει.

 

 

Μοιράσου τις αναμνήσεις σου

Τελευταίο αλλά ίσως σημαντικότερο από όλα, είναι να πάρεις μαζί σου αναμνήσεις. Τράβηξε αρκετές φωτογραφίες και σκηνοθέτησε αρκετά βίντεο για να θυμάσαι πόσο ωραία πέρασες, και τα μαγευτικά σημεία που επισκέφτηκες.

Είτε πηγαίνεις στη θάλασσα μόνος, είτε με παρέα, ένα selfie stick είναι απαραίτητο. Αρχικά, θα σου δώσει τη δυνατότητα να χωρέσεις περισσότερο από το ειδυλλιακό περιβάλλον που βρίσκεσαι και να πάρεις τα περισσότερα likes όταν δημοσιεύσεις τη φωτογραφία σου στα social media. Εκτός όμως από αυτό, έχεις τη δυνατότητα να χωρέσεις σε μια φωτογραφία όλη την παρέα, όσο μεγάλη κι αν είναι.

Αν θες μια μηχανή compact για να βουτάς στη θάλασσα συχνά, προτίμησε μια action cam για υποβρύχια χρήση. Ιδανική λύση είναι οι αντίστοιχες προτάσεις της σειράς GoPro Hero. Μάλιστα, έρχονται με αρκετά αξεσουάρ για να τοποθετούνται σχεδόν οπουδήποτε, για να γευτείς και να καταγράψεις τις δραστηριότητές σου στην παραλία με τον καλύτερο τρόπο. Καλή διασκέδαση!

Μπορείς να δεις ακόμη