Αξιοποίησε στο έπακρο τη Smart TV σου

by K-Admin 1

 

 

Είναι γεγονός ότι με μία smart TV μπορείς να κάνεις πολλά περισσότερα από τη θέαση αγαπημένων ταινιών και σειρών σε υψηλή ποιότητα εικόνας. Ακολουθώντας ορισμένα βασικά βήματα, θα μπορέσεις να γνωρίσεις καλύτερα τις ξεχωριστές δυνατότητες της smart TV σου και να τις αξιοποιήσεις στο έπακρο.

 

Ανακάλυψε όλες τις νέες επιλογές ψυχαγωγίας

Ο όρος “smart” μπροστά σε κάθε μορφή τεχνολογίας γενικά, σημαίνει ότι η συσκευή συνδέεται στο διαδίκτυο. Επομένως, το πρώτο βήμα για να μπορείς να αξιοποιήσεις τις υπηρεσίες “smart” της τηλεόρασής σου, είναι η σύνδεσή της στο ίντερνετ. Από εκεί και έπειτα θα είσαι σε θέση να βρεις εκατοντάδες εφαρμογές για να προσαρμόσεις τη smart TV ανάλογα με τα δικά σου ενδιαφέροντα.

Είτε θέλεις να ακούσεις τα αγαπημένα σου τραγούδια μέσω του Spotify είτε να ενημερωθείς για το τι συμβαίνει στον κόσμο μέσα από news apps, ή ακόμα και να βρεις μια πρωτότυπη συνταγή μέσω μιας recipe app, δεν υπάρχει περίπτωση να μην πέσεις πάνω σε αυτό που ψάχνεις.

Τα λειτουργικά συστήματα των σύγχρονων smart TVs είναι πλέον απλά και φιλικά προς τον χρήστη, παρέχοντας εφαρμογές που είναι απίστευτα εύχρηστες και εύκολες στην εγκατάσταση. Ένας οδηγός χρήσης που εμφανίζεται στην οθόνη, επιτρέπει τη γρήγορη περιήγηση στις εφαρμογές.

Παράλληλα, με ένα μικρό μηνιαίο πάγιο μπορείς μέσω των αντίστοιχων εφαρμογών των Amazon Prime και Netflix να παρακολουθήσεις ταινίες και εκπομπές σε υψηλή ανάλυση, όποτε και όποια στιγμή θέλεις.

 

 

«Μελέτησε» το τηλεχειριστήριό σου

Τώρα με ένα μόνο τηλεχειριστήριο μπορείς να έχεις τον πλήρη έλεγχο της οικιακής ψυχαγωγίας. Περιηγήσου στα κανάλια με μία κίνηση, βρες το αγαπημένο σου πρόγραμμα μέσω φωνητικών εντολών ή συνδέσου γρήγορα σε βίντεο ή σε υπηρεσίες on demand με το πάτημα ενός κουμπιού. Ρίξε μια ματιά στο τηλεχειριστήριο της smart TV σου και έλεγξε για πλήκτρα-συντομεύσεις σε εφαρμογές όπως π.χ. πλήκτρα για άμεση πρόσβαση στο YouTube, στο Netflix ή στο Amazon Prime app της τηλεόρασης.

Επιπρόσθετα, όλες οι σύγχρονες smart TVs προσφέρουν την ευκολία χειρισμού τους μέσω εφαρμογών τηλεχειρισμού που μπορείς να εγκαταστήσεις στο smartphone ή στο tablet σου. Όταν βρίσκεσαι στον καναπέ με το τηλέφωνο στο χέρι, δε θα χρειάζεται να σηκωθείς για να βρεις το τηλεχειριστήριο και να ανοίξεις την τηλεόραση. Με μια εφαρμογή στο κινητό μπορείς απλά να πιέσεις ένα μόνο κουμπί για να το κάνεις. Μόλις ανοίξει, μπορείς εύκολα να αλλάξεις κανάλια, να ρυθμίσεις την ένταση του ήχου και πολλά άλλα μέσα από την ίδια εφαρμογή στο smartphone σου.

 

Ρύθμισε την εικόνα στα μέτρα σου

Για πιο απολαυστική προβολή, σου συστήνουμε να ρυθμίσεις τη smart TV σου για να ταιριάζει με τις προσωπικές σου προτιμήσεις, πέρα από την αξιοποίηση του περιεχομένου που παρακολουθείς. Πηγαίνοντας στις ρυθμίσεις εικόνας της τηλεόρασής σου θα συναντήσεις διάφορα προφίλ εικόνας, τα οποία μπορείς να αλλάζεις ανάλογα με το τι βλέπεις (π.χ. κανονική, ζωηρή, κινηματογράφος, παιχνίδι, σπορ κ.λπ.), καθώς και ένα ευρύ φάσμα από επιλογές για προσαρμογή.

Αν δεν σε καλύπτουν τα προεπιλεγμένα προφίλ και θέλεις να «ψάξεις» χειροκίνητα την καλύτερη εικόνα, μπορείς να πειραματιστείς με τις στοχευμένες ρυθμίσεις που σου επιτρέπουν να ρυθμίσεις την αντίθεση, φωτεινότητα, ένταση χρωμάτων κ.ά. Και μη φοβάσαι, ακόμα κι αν κάνεις κάτι λάθος, μπορείς πάντα να επαναφέρεις όλες τις ρυθμίσεις στις αρχικές εργοστασιακές ρυθμίσεις τους.

Λάβε, επίσης, υπόψη ότι όλες οι υπηρεσίες και λειτουργίες που προαναφέραμε προσφέρονται και σε ανάλυση 4Κ για απίστευτης ποιότητας εικόνα. Για παράδειγμα, με το αντίστοιχο συνδρομητικό πακέτο του Netflix έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις τις καλύτερες τηλεοπτικές σειρές σε 4K HDR.

Επιπλέον, έχεις και την επιλογή να συνδέσεις κάποια πηγή που μπορεί να προσφέρει εικόνα υψηλής ευκρίνειας, όπως Blu-ray player, Xbox Series X, ή PlayStation 5. Μάλιστα, μπορείς να ρυθμίσεις διαφορετικό προφίλ εικόνας για κάθε μία σύνδεση ξεχωριστά.

 

 

Εξασφάλισε καλύτερη οπτικοακουστική εμπειρία

Όπως και στις ρυθμίσεις εικόνας, οι επιλογές στις ρυθμίσεις ήχου είναι πολλές και διάφορες. Ειδικότερα, μπορείς να πειραματιστείς με τα εφέ ήχου που προσφέρει η smart TV σου. Συνήθως, συναντάμε λειτουργίες όπως Δυναμικός ήχος, για καθαρότερο ήχο και μουσικό ρεαλισμό, Λειτουργία surround για πολυκάναλο-περιφερειακό ήχο, αλλά και στοχευμένες ρυθμίσεις όπως Πρίμα, Μπάσα κ.λπ.

Σε περίπτωση, όμως, που έχεις συνδέσει κάποιο εξωτερικό σύστημα ήχου, π.χ. εξωτερικά ηχεία ή Soundbar, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να διαμορφώσεις τις ρυθμίσεις ήχου σύμφωνα με την εξωτερική συσκευή ήχου. Επίσης, άλλες συσκευές ίσως προσφέρουν σύνδεση για την παραγωγή ήχου μέσω Bluetooth (εφόσον υποστηρίζεται). Σε κάθε περίπτωση, θα χρειαστεί να διαβάσεις και το εγχειρίδιο της εκάστοτε εξωτερικής συσκευής ήχου.

 

Αξιοποίησε τα program guide apps της smart TV σου

Σε περίπτωση που δεν βρίσκεις κάτι ενδιαφέρον να παρακολουθήσεις, η τηλεόραση σου θα φροντίσει για εσένα. Θα συγκεντρώσει τα καθημερινά προγράμματα από την καλωδιακή, δορυφορική, on-demand και άλλους παρόχους περιεχομένου σε ένα βελτιωμένο περιβάλλον χρήστη. Μπορείς επίσης να προβάλεις όλες τις πληροφορίες σχετικά με τις επιλογές του προγράμματος χάρη στη δυνατότητα σύνδεσης στο διαδίκτυο, όπως είναι το πόσος χρόνος απομένει ακόμα για να ολοκληρωθεί ένα πρόγραμμα (εκπομπή, ταινία κ.λπ.), αν το περιεχόμενο συνιστάται με βάση το ιστορικό προβολής σου. Έλεγξε τις οδηγίες χρήσης της τηλεόρασης, για να βρεις πώς ενεργοποιείται η εν λόγω λειτουργία.

 

 

Μετάφερε τη δράση στην TV από το κινητό σου

Μία ακόμα εξαιρετική ευκολία που έχεις στα χέρια σου, είναι η δυνατότητα προβολής περιεχομένου στη μεγάλη οθόνη της τηλεόρασης από το smartphone, το tablet ή το laptop είτε χρησιμοποιώντας το οικιακό δίκτυο σου ή μέσω της λειτουργίας Wi-Fi Direct. Στην τελευταία περίπτωση είναι δυνατή η αναπαραγωγή περιεχομένου, όπως φωτογραφίες, μουσική, βίντεο που υπάρχουν στο κινητό χωρίς να απαιτείται ασύρματος δρομολογητής (ή σημείο πρόσβασης) για τη χρήση αυτής της λειτουργίας. Εξαιρετικό παράδειγμα είναι το Google Cast. Απλά άνοιξε την εφαρμογή Netflix στο τηλέφωνο ή το tablet σου, και στη συνέχεια πατώντας το πλήκτρο cast, ό,τι εμφανίζεται στη φορητή σου συσκευή προβάλλεται άμεσα και στην τηλεόραση.

 

Σύνδεσε τις smart συσκευές στην τηλεόρασή σου

Η αλληλεπίδραση με μια έξυπνη τηλεόραση δεν περιορίζεται μόνο σε ό,τι έχει να κάνει με την προβολή περιεχομένου από μία φορητή συσκευή. Μπορεί άνετα να λειτουργήσει κι ως πίνακας ελέγχου για το έξυπνο σπίτι. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η πλατφόρμα SmartThings της Samsung. Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να εγκαταστήσεις την αντίστοιχη εφαρμογή στο κινητό σου και να δημιουργήσεις ένα προφίλ στη πλατφόρμα στην οποία ανήκει η τηλεόρασή σου. Στη συνέχεια, μπορείς να συνδέσεις όλες τις συμβατές συσκευές για το έξυπνο σπίτι.

Μπορείς, για παράδειγμα, να βρεις γρήγορα την αγαπημένη σου ταινία, να ρυθμίσεις την ένταση του ήχου στην τηλεόρασή σου ή ακόμα και να εμφανίσεις το πιο πρόσφατο δελτίο καιρού χρησιμοποιώντας απλά τη φωνή σου, μέσω Google Assistant ή Amazon Alexa.

Μέσω φωνητικών εντολών θα μπορείς, επίσης, να ελέγχεις τις συνδεδεμένες έξυπνες οικιακές συσκευές σου, να χαμηλώνεις τα φώτα για μια κινηματογραφική βραδιά και να ρυθμίζεις τη θερμοκρασία στον χώρο σου. Όλα αυτά, από την άνεση του καναπέ σου.

 

Συμπερασματικά, λοιπόν, όσο μεγάλη κι αν είναι η προσμονή να απολαύσεις ταινίες και σειρές στη καινούρια smart TV σου, αξίζει να αφιερώσεις λίγο χρόνο για να βρεις όλα όσα έχει να σου προσφέρει. Και είναι πολλά!

Μπορείς να δεις ακόμη