Προσωπική φροντίδα και ευεξία με σύμμαχο την τεχνολογία

by K-Admin 1

 

Μια λέξη που θα μπορούσε να αποτυπώσει την υγεία, συνοψίζοντας παράλληλα και την ομορφιά με την εσωτερική δυναμική του οργανισμού, είναι η ευεξία. Χάρη στην εξέλιξη της τεχνολογίας, έχεις πλέον να επιλέξεις μέσα από μια ευρεία γκάμα smart προϊόντων και αξεσουάρ, που έρχονται για να γίνουν ο σύμμαχός σου στην καθημερινή φροντίδα προσώπου, σώματος και – κατ’ επέκταση- του πνεύματος.

 

Για υγιή δόντια και λαμπερό χαμόγελο

H τακτική φροντίδα της οδοντοστοιχίας εξασφαλίζει ένα υγιές στόμα και ευχάριστη αναπνοή. Η μοντέρνα σχεδίαση και η καινοτομική τεχνολογία των σύγχρονων ηλεκτρικών επαναφορτιζόμενων οδοντοβουρτσών αποτελεί σημαντικό παράγοντα παρακίνησης για πολλούς ανθρώπους ώστε να βουρτσίζουν συχνότερα τα δόντια τους.

Η Braun, για παράδειγμα, πάει την καθημερινή περιποίηση των δοντιών ένα βήμα παραπέρα, παρουσιάζοντας τις νέες smart οδοντόβουρτσες της σειράς Oral-B Genius. Ενδεικτικά, η οδοντόβουρτσα Oral-B Pro 6000 Smart εξασφαλίζει τέλειο καθάρισμα δοντιών, χωρίς να τραυματίζονται τα ούλα, με 5 προγράμματα καθαρισμού και πολύχρωμη φωτεινή ένδειξη 12 χρωμάτων για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει! Όλα τα παραπάνω συνδυάζονται με δυνατότητα σύνδεσης με το smartphone σου μέσω bluetooth για να λαμβάνεις συμβουλές στοματικής φροντίδας στη συσκευή σου. Η πιο smart επιλογή για να έχεις πάντα τέλειο χαμόγελο.

 

 

Έξυπνες συσκευές περιποίησης. Προσαρμοσμένες στις δικές σου ανάγκες

Ξύρισμα, αποτρίχωση, κούρεμα, χτένισμα, όλα είναι απαραίτητα για καλύτερη ψυχική υγεία και αυτοπεποίθηση. Και μπορείς να τα κάνεις εύκολα, γρήγορα, υγιεινά, στο σπίτι σου, χωρίς να ξοδεύεις κάθε τόσο χρήματα για αγορά αναλώσιμων ή και σε κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής.

Με μια ξυριστική μηχανή όπως η Philips S7940/16, η ανδρική περιποίηση αλλάζει επίπεδο. Κι επειδή το ξύρισμα είναι προσωπική υπόθεση, μπορείς να λαμβάνεις στο κινητό σου προσαρμοσμένες συμβουλές για να αντιμετωπίσεις συγκεκριμένα δερματικά προβλήματα. Μέσω της εφαρμογής GroomTribe για iOS και Android μπορείς ακόμα και να βελτιώσεις την τεχνική σου ξυρίσματος σε πραγματικό χρόνο ή κάθε φορά που συγχρονίζεις την ξυριστική σου μηχανή με την εφαρμογή.

Εννοείται ότι υπάρχουν λύσεις και για αποτρίχωση, που πλέον δεν αποτελεί αντικείμενο μόνο για επαγγελματίες. Τώρα μπορείς να συνδυάσεις την αποτρίχωση, με την απαλή επιδερμίδα χωρίς ερεθισμούς και το μεγάλης διάρκειας αποτέλεσμα ταυτόχρονα. Με μία συσκευή όπως η Philips BRI921/00 Lumea IPL & Trimmer, που μπορούν να προσφέρουν μόνιμη αποτρίχωση γρήγορα, ανώδυνα και οικονομικά στην άνεση του σπιτιού σου με αποτελέσματα όμοια με εκείνα που θα σου προσέφεραν έμπειρα ινστιτούτα αισθητικής. Οι συσκευές αυτές λειτουργούν με παλμούς και τα αποτελέσματα είναι μόνιμα. Είναι κατάλληλες για μεγάλες και μικρές επιφάνειες και οι τρίχες εξαφανίζονται μετά από μερικές εφαρμογές.

Όταν θέλεις να περιποιηθείς τα μαλλιά, να τους δώσεις όγκο και σχήμα, έστω και στα γρήγορα μετά από ένα απολαυστικό μπάνιο, τότε τη λύση έρχονται να δώσουν οι σύγχρονες συσκευές περιποίησης μαλλιών. Συσκευές όπως η  Imetec Bellissima P5 3800 Pro, όχι μόνο θα στεγνώσουν αποτελεσματικά τα μαλλιά σου, αλλά συμβάλουν και στην καλή υγεία τους. Διαθέτει κεραμική τεχνολογία για ζέστη καλής ποιότητας, που θερμαίνει την τρίχα από μέσα προς τα έξω. Έτσι τη στεγνώνει γρήγορα χωρίς να της αφαιρεί τη φυσική της υγρασία. Έτσι μπορείς να το χρησιμοποιείς συχνά, χωρίς να καταστρέφεις τα μαλλιά σου. Ένα ισιωτικό μαλλιών και ένα ψαλίδι συμπληρώνουν το δημιουργικό σου “σετ” και μπορούν πια κάλλιστα να έχουν ψηφιακή οθόνη για ευκολία, πόσο μάλλον αυτόματο σβήσιμο για ασφάλεια.

 

 

Ήρθε η στιγμή να αλλάξεις τον τρόπο που «μετράς» το σώμα σου

Είναι πλέον και επιστημονικά τεκμηριωμένο πως η καλή υγεία δεν έχει να κάνει μόνο με τη μέτρηση του σωματικού βάρους. Οι σύγχρονες έξυπνες ζυγαριές μπάνιου προσφέρουν πολλά περισσότερα από την απλή μέτρηση βάρους. Μπορούν να σε βοηθήσουν να βελτιώσεις το επίπεδο της φυσικής σου κατάστασης, καταγράφοντας μια σειρά από σημαντικές μετρήσεις όπως δείκτη μάζας σώματος, λίπος, νερό, οστική και μυϊκή μάζα κ.ά. Στη συνέχεια, τα δεδομένα συγχρονίζονται μέσω Wi-Fi ή Bluetooth με το smartphone ή το tablet σου και μπορείς να τα αξιοποιήσεις για να παρακολουθήσεις την πρόοδό σου και να ανατρέχεις στις προηγούμενες μετρήσεις σου, ώστε να θέτεις στόχους για το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Με μια smart ζυγαριά όπως η Xiaomi Mi Smart Scale θα είναι πολύ πιο εύκολο να δεις μακροπρόθεσμες αλλαγές στο σώμα σου και να υιοθετήσεις καλύτερες συνήθειες. Μετράει και τις πιο μικρές μεταβολές του βάρους, σε κιλά, λίβρες ή catty (κινέζικη μονάδα μέτρησης βάρους). Παράλληλα, το Mi Fit χρησιμοποιεί ευανάγνωστα γραφήματα για την εμφάνιση των στατιστικών του βάρους και της προόδου. Προσάρμοσε την άσκηση και τη διατροφή σου με βάση το δικό σου Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ). Αποθήκευσε έως και 800 καταγραφές τους βάρους στη μνήμη της έξυπνης ζυγαριάς Mi. Μάλιστα, η έξυπνη ζυγαριά Mi δεν διακρίνει απλώς τους ενήλικες από τα παιδιά. Αναγνωρίζει αυτόματα κάθε μέλος της οικογένειας και μπορεί να αποθηκεύσει έως και 16 προφίλ χρηστών. Άλλα μοντέλα προσφέρουν ακόμη περισσότερες μετρήσεις, όπως η Huawei Smart Body Fat Scale, με την οποία μπορείς να προβάλεις σωματικό βάρος, ποσοστό λίπους, νερό, οστική και μυϊκή μάζα κ.ά.

 

 

Ένας σύμβουλος υγείας και ευεξίας στον καρπό σου

Ένα fitness tracker είναι ικανό να σε παρακινήσει να υιοθετήσεις έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής και να σε κρατήσει προσηλωμένο στο στόχο σου. Απευθείας από τον καρπό του χεριού σου, μπορείς να παρακολουθείς βιομετρικά στοιχεία που θα σε βοηθήσουν να βελτιώσεις την υγεία σου συνολικά.

Οι αριθμοί δεν λένε ποτέ ψέματα, καταναλώνεις περισσότερες θερμίδες απ’ ό,τι «καις» και προσθέτεις βάρος. Τρως λιγότερο και χάνεις βάρος. Δε χρειάζεται να είναι κανείς διαιτολόγος για να το γνωρίζει αυτό, αλλά μπορεί να γίνει αρκετά πολύπλοκο για τους πολυάσχολους ανθρώπους, που δεν είναι σε θέση να ακολουθήσουν ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής. Ένα fitness tracker όπως το Garmin Vivosmart 4, σε συνδυασμό με τα fitness apps για το smartphone σου, καθιστά την καταμέτρηση των θερμίδων πιο εύκολη από ποτέ, αφού μπορούν να σε βοηθήσουν να διαχειριστείς την πρόσληψη τροφής γρήγορα κι εύκολα.

Παρακολουθεί την πρόοδο σου καθημερινά και θέτει νέους στόχους με βάση την απόδοση σου, άρα έχεις πάντα κίνητρο να συνεχίσεις την προσπάθεια. Επιπλέον, καταγράφει άλλους σημαντικούς παράγοντες που θα σε βοηθήσουν να βελτιωθείς, όπως οι θερμίδες που καις καθημερινά, τις αποστάσεις που διανύεις, καρδιακό ρυθμό και την ποιότητα του ύπνου που μπορεί να βελτιώσει τη συνολική σου υγεία.

Για σένα που χρειάζεσαι λειτουργίες fitness και παράλληλα να έχεις ένα πολύ-εργαλείο για ακόμη περισσότερες εφαρμογές στη καθημερινότητά σου, υπάρχουν τα smartwatches.

Παρέχουν λειτουργίες που μπορούν να σε βοηθήσουν να έχεις μια πιο παραγωγική και δημιουργική ζωή. Όλες τις ειδοποιήσεις, τον έλεγχο και την αποστολή μηνυμάτων καθώς και τις περισσότερες λειτουργίες του smartphone σου, μπορείς να τις διαχειρίζεσαι απευθείας από τον καρπό σου. Αυτό σου επιτρέπει να συγχρονίζεις -για παράδειγμα- τις υπενθυμίσεις που έχεις ορίσει στο tablet ή στο smartphone με το ρολόι σου και να σε ακολουθούν όπου κι αν πηγαίνεις. Έτσι θα μπορείς να διαχειρίζεσαι καλύτερα το χρόνο σου.

Έπειτα, υπάρχουν και οι προ-εγκατεστημένοι τύποι προπόνησης. Για παράδειγμα, σε ρολόγια όπως τα Apple Watch Series, Samsung Galaxy, Xiaomi Amazfit, Huwei Watch και πολλά άλλα, θα βρεις μια μεγάλη ποικιλία τύπων προπόνησης για να παρακολουθείς και να βελτιώνεις τις αγαπημένες σου ασκήσεις.

 

Συμπερασματικά, λοιπόν, υπάρχουν πολλές επιλογές για προσωπική φροντίδα στο σπίτι, για καθημερινή άσκηση και ισορροπία στη διατροφή, ακόμα και για βελτίωση στο κομμάτι της διαχείρισης χρόνου (π.χ. βλέπε smartwatches). Όλα αυτά, είναι στοιχεία που συμβάλουν στο «ευ» της ζωή σου. Το αξίζεις άλλωστε!

Μπορείς να δεις ακόμη