CES 2018: Η Intel παρουσίασε το πρώτο drone μεταφοράς επιβατών και νέα Star Mini drones

by K Admin

 

 

Η παρουσία της Intel στη φετινή CES συνοδεύτηκε από τεχνολογικά εκθέματα που υπόσχονται να μεταμορφώσουν την καθημερινότητά μας. Ένα από αυτά είναι και η αυτόνομη οδήγηση, με τον CEO της Intel, Brian Krzanich, να ανακοινώνει το Volocopter. Πρόκειται για ένα ηλεκτρικό πολυλειτουργικό drone μεταφοράς επιβατών το οποίο πετάει αυτόνομα και ο ίδιος το χαρακτήρισε ως «ιπτάμενο αυτοκίνητο».

Το γιγάντιο drone διαθέτει θέσεις για δύο επιβάτες, έχει βάρος 450 κιλά, αποτελείται από 18 ρότορες και είναι ικανό να πετάξει μέχρι και 17 μίλια σε μία μόνο φόρτιση, με ταχύτητα πλεύσης 43 mph (μέγιστη ταχύτητα 62 mph). Μπορεί να λειτουργεί χειροκίνητα, αυτόνομα ή να ελέγχεται εξ αποστάσεως μέσω τηλεχειριστηρίου, ενώ παρά τον όγκο του, είναι εξαιρετικά εύκολο στο χειρισμό.

Υπεύθυνη για τη δημιουργία του Volocopter είναι μια εταιρεία με έδρα τη Γερμανία και η ανάπτυξή του ξεκίνησε το 2012. Ένα χρόνο αργότερα, πραγματοποίησε την πρώτη του πτήση. Η επίσημη παρουσίαση του ιπτάμενου αυτοκινήτου πραγματοποιήθηκε στη σκηνή του Park Theater στο ξενοδοχείο Monte Carlo, όπου απογειώθηκε την ώρα της παρουσίασής του, χωρίς επιβάτες. Σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας, Florian Reuter, το Volocopter είναι σαν ένας ιπτάμενος υπερ-υπολογιστής που παρέχει μια ευχάριστη και ασφαλή οδήγηση. Στεγάζει δεκάδες μικροεπεξεργαστές που εξασφαλίζουν ομαλή πτήση, ελέγχοντας την ατμόσφαιρα για ανέμους, αναταράξεις κ.λπ. Η Intel στοχεύει στην ανάπτυξη ενός mobile app για smartphones, μέσω του οποίου θα γίνεται ο έλεγχος του οχήματος, θα εντοπίζει το σημείο που βρίσκεται ο χρήστης και θα τον μεταφέρει στον προορισμό του. Μάλιστα, το Volocopter χαρακτηρίστηκε σαν προσωποποιημένη υπηρεσία ιπτάμενου ταξί.

Το Volocopter κατάφερε να πάρει άδεια οδήγησης στη Γερμανία και πραγματοποίησε αυτόνομες δοκιμές πτήσης και στο Ντουμπάι, ωστόσο χρειάζονται πολλά ακόμα για να το δούμε στην αγορά, μεταξύ αυτών και οι εγκρίσεις που απαιτούνται από τις αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ.

Εκτός από το «ιπτάμενο ταξί», η παρουσία της Intel στην CES 2018 περιλάμβανε και ένα φαντασμαγορικό θέαμα με φώτα, όπου εκατοντάδες Star Mini drones πέταξαν πάνω από τα περίφημα σιντριβάνια του Bellagio (Las Vegas). Η εταιρεία έχει πραγματοποιήσει και στο παρελθόν παρόμοια shows, καταφέρνοντας να δημιουργήσει μια εντελώς νέα ιδέα ψυχαγωγίας. Τα συγκεκριμένα drones είναι ειδικά σχεδιασμένα για ψυχαγωγικούς σκοπούς με ελαφριά δομή και εκπέμπουν πάνω από 4 δισεκατομμύρια συνδυασμούς χρωμάτων.

Με αφορμή λοιπόν τη φετινή CES, η εταιρεία παρουσίασε μια νέα έκδοση των εν λόγω drones, που ονομάζεται “Shooting Star Mini”. Είναι ακόμη πιο μικροσκοπικά και εντελώς ασφαλή για να πετάξουν ακόμα και σε εσωτερικούς χώρους, πάνω από τα κεφάλια των θεατών. Το Shooting Star Mini drone λειτουργεί αυτόνομα και μπορεί να πραγματοποιήσει πτήση χωρίς τη χρήση GPS. Ένας μόνο πιλότος μπορεί να προγραμματίσει μία ρουτίνα στο σύστημα και να πετάξει μέχρι και 100 drones ταυτόχρονα. Όπως σημείωσε ο Brian Krzanich, στόχος της Intel είναι να χρησιμοποιήσει το Shooting Star Mini drone αποκλειστικά για επαγγελματικά light shows, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά ότι δεν πρόκειται να το δούμε στα ράφια των καταστημάτων, τουλάχιστον όχι σύντομα.

 

Μπορείς να δεις ακόμη