Πώς να διαλέξω την κατάλληλη βαλίτσα ανάλογα με τις ανάγκες μου

by Aggeliki Tsoukana

Η επιλογή της βαλίτσας όταν και όποτε ταξιδεύεις αποτελεί μια εξαιρετικά σημαντική απόφαση που καλείσαι να λάβεις. Η αποσκευή σου, είναι ο πρώτος βοηθός και συνοδοιπόρος σου σε κάθε ταξιδιωτική περιπέτεια καθώς εκεί αποθηκεύεις όλα τα απαραίτητα για να μην σου λείψει τίποτα σε ένα μικρό ή μεγάλο ταξίδι.

Και ενώ τα παλαιότερα χρόνια η βαλίτσα ήταν ένα αντικείμενο “δευτερεύουσας σημασίας” καθώς τα ταξίδια ήταν περιορισμένα, πλέον με την εκτίναξη του τουρισμού, των low cost προορισμών και των αμέτρητων προσφορών – πακέτων εντός και εκτός Ελλάδας, αποτελεί βασικό αξεσουάρ για κάθε ταξιδιώτη.

Για να επιλέξεις την καλύτερη για εσένα βαλίτσα πρέπει πρώτα από όλα να σκεφτείς τι είδος ταξιδιώτης είσαι. Λατρεύεις την περιπέτεια και τα outdoor activities τον χειμώνα; Σου αρέσει να μαθαίνεις εκ βαθέων τον τόπο που επισκέπτεσαι τριγυρίζοντας στους δρόμους κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και απολαμβάνοντας τον ήλιο και τη θάλασσα; Τρελαίνεσαι για night life; Για ψώνια στο εξωτερικό; Προτιμάς τις σύντομες και μικρές εξορμήσεις ή μήπως επιλέγεις μοναδικές, πολυήμερες εμπειρίες σε μακρινά και άγνωστα για σένα μέρη; Μήπως τελικά σου αρέσουν όλα τα παραπάνω;

Αυτές οι ερωτήσεις είναι σημαντικές προκειμένου να προσδιορίσεις τι ακριβώς ψάχνεις σε μια βαλίτσα και ποια τελικά θα καλύψει τις ανάγκες σου. Διάβασε παρακάτω κάποια tips που θα σε βοηθήσουν να επιλέξεις την κατάλληλη για εσένα αποσκευή.

 

 

Ευελιξία σε μικρές αποδράσεις

Για τις μικρές εξορμήσεις σε κοντινές αποστάσεις ή ακόμη και μini trips στο εξωτερικό, μια μικρού μεγέθους, compact βαλίτσα αρκεί. Είναι η τέλεια λύση για εσένα που θέλεις να ταξιδεύεις άνετα και χωρίς πολλά-πολλά. Μπορείς να εξοπλιστείς με μία μίνι compact βαλίτσα, με σταθερό, σκληρό περίβλημα που θα παραμείνει άθικτη ακόμη και στις πιο αντίξοες συνθήκες. Ιδανικά θα πρέπει να έχει τροχούς για μεγαλύτερη άνεση και ευελιξία, προκειμένου να μην την κουβαλάς στον ώμο. Μια πραγματικά καλή επιλογή είναι η βαλίτσα καμπίνας Roll Road 55x40x20cm Camboya Sky Blue η οποία διαθέτει θήκες και τσέπες για καλή οργάνωση, ενώ προσφέρει άνεση χώρου για να πάρεις περισσότερα εάν είναι απαραίτητο.

 

 

Εξόρμηση στη φύση

Για τους περιπετειώδεις τύπους που λατρεύουν την εξερεύνηση της φύσης, ιδανική αποσκευή αποτελεί ένα σακίδιο backpack. Χωράει πολλά, πιο πολλά από όσα φαντάζεσαι, την παίρνεις στον ώμο, τα χέρια σου μένουν ελεύθερα και είσαι έτοιμος να ανακαλύψεις τα “μυστικά” της φύσης. Είτε σου αρέσει η πεζοπορία, είτε η παρατήρηση, είτε οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα στην εξοχή, το backpack θα είναι ο καλύτερος σύμμαχός σου. Ακόμη και σε μακρινά ταξίδια, μπορείς να το γεμίσεις μέχρι πάνω με τα είδη ανάγκης σου: Mπορεί άνετα να χωρέσει ρούχα, ένα ζευγάρι παπούτσια, spare με αυτά που φοράς, φαρμακείο, καλλυντικά, εσώρουχα κ.ο.κ. Το Travel Blue Πτυσσόμενο 20lt είναι ένα σακίδιο πλάτης με πολλές θήκες, άκρως ευέλικτο, που χωράει τα πάντα! Extra tip: Διπλώνει μέσα στην μπροστινή του τσέπη για να μπορείς να το κουβαλάς παντού μαζί σου! Εναλλακτικά, μπορείς να επιλέξεις ένα μεγαλύτερο σακίδιο, ίδιο με αυτό που χρησιμοποιούν οι campers ή οι ορειβάτες, για έξτρα χώρο. Το Berg Ορειβατικό Tazem Μπλε είναι ένα ανθεκτικό σακίδιο 65Lt, που θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο!

 

 

 

Πολυήμερο ταξίδι διακοπών

Ένα ταξίδι διακοπών διαρκεί συνήθως 5-10 ημέρες. Αν λείψεις για περισσότερες ημέρες βέβαιο είναι ότι θα χρειαστείς περισσότερα. Σε αυτή την περίπτωση ιδανικά θα πρέπει να προμηθευτείς με μια μεγαλύτερη βαλίτσα η οποία θα είναι μεν πιο ογκώδης, ωστόσο θα σου παρέχει τη δυνατότητα αποθήκευσης περισσότερων πραγμάτων. Μία 65άρα ή 75άρα βαλίτσα είναι ό,τι πρέπει για το ταξίδι σου και αναλόγως πού πας, θα την αποθηκεύσεις είτε στο πορτ-παγκάζ του αυτοκινήτου, είτε στους αποθηκευτικούς χώρους ενός λεωφορείου ή πλοίου, είτε θα τη στείλεις αεροπορικώς στον προορισμό σου. Προσοχή! Εάν ταξιδεύεις με αεροπλάνο, οι συγκεκριμένες διαστάσεις δεν ενδείκνυνται για την καμπίνα, περνούν από έλεγχο και αποθηκεύονται στον ειδικό χώρο του αεροσκάφους. Επίσης, μια καλή λύση είναι οι υφασμάτινες βαλίτσες που συνήθως είναι πιο flexible στην αποθήκευση περισσότερων αντικειμένων και πιο ελαφρές, πλην όμως είναι λιγότερο ανθεκτικές. Μια καλή επιλογή είναι η Delsey Optimax Μεγάλη Black, εφόσον τελικά προτιμάς τις υφασμάτινες. Από την άλλη μια αποσκευή όπως η U.S. Polo Assn. Willow Bend Μεγάλη Blue Avion ή η BY By Bric’s Ulisse Pearl Pink Mεγάλη Τρόλεϊ σου εξασφαλίζουν έξτρα ανθεκτικότητα, έχουν μεγάλο μέγεθος και καλύπτουν όλες τις ανάγκες ενός ταξιδιού διαρκείας.

 

 

 

Ταξίδια ζωής

Τα ταξίδια ζωής, είναι εκείνες οι αποδράσεις που μένουν αξέχαστες. Έστω ότι οργανώνεις το ταξίδι του μέλιτος κάπου εξωτικά ή μια περιπετειώδη εξόρμηση με φίλους σε έναν τόπο μακρινό, πχ ΗΠΑ, Κίνα ή Αυστραλία. Τέτοιου είδους περιπέτειες απαιτούν πολύ χρόνο, προκειμένου να τις ζήσεις… all the way, αρκετά χρήματα και φυσικά μπόλικο αποθηκευτικό χώρο για τα ρούχα σου και όλα τα είδη ανάγκης. Για αυτά τα ταξίδια σου συστήνουμε να επιλέξεις ένα σετ αποσκευών που θα χωράει τα πάντα. Εάν δε, ταξιδεύεις χειμώνα, τότε θα χρειαστείς βαριά ρούχα και παπούτσια. Επιπλέον μην ξεχνάς ότι ίσως θελήσεις να αλλάξεις αρκετά στιλ κατά τη διάρκεια της ημέρας: Άλλα θα βάλεις το πρωί, κατά τη διάρκεια της περιήγησης, άλλα το βράδυ, για ένα ξέφρενο night-out. Για όλους αυτούς τους λόγους, σου συστήνουμε λοιπόν ένα σετ με βαλίτσες όπως το Hold & Roll Σετ HR-002 x3 Light Grey μια οικονομική σειρά που διακρίνεται για το unbreakable material της με 100% Polypropylene (PP). Το εσωτερικό της είναι πλήρως φοδραρισμένο με χωρίσματα, θήκη οργάνωσης και ελαστικούς ιμάντες που κρατάνε τα προσωπικά σου αντικείμενα σε σταθερή θέση. Εναλλακτικά, επίλεξε ένα brand – εγγύηση, όπως το Delsey Σετ 55/66/77cm Ordener Anthracite που προστατεύει τα αντικείμενά σου και αντέχει στη σκληρή χρήση σε διάρκεια.

 

 

Βάλε fun

Η ζωή θέλει χρώμα, γιατί όχι και τα ταξίδια σου; Για τις αποσκευές σου, μην κολλάς αποκλειστικά στα κλασικά χρώματα και βάλε λίγο παραπάνω fun. Από πρακτικής άποψης, θα είναι πιο εύκολο να την αναγνωρίσεις ανάμεσα από εκατοντάδες, ενώ παράλληλα μια χρωματιστή βαλίτσα θα σου ανεβάζει τη διάθεση σε κάθε νέα ταξιδιωτική περιπέτεια! Αγαπημένη και value for money αποσκευή είναι η κατακόκκινη Princess Traveller Canberra 55cm, που διαθέτει 2 χρόνια εγγύηση. Mια εξίσου αγαπημένη είναι η Delsey Μεγάλη 77×51.5×29.5cm Ordener σε lime απόχρωση, ένα ζωντανό και χαρούμενο χρώμα. Η σκληρή αυτή βαλίτσα διαθέτει διπλές ρόδες για καλύτερη ευστάθεια και ιδιαίτερο σχεδιασμό με ματ και γυαλιστερές λεπτομέρειες.

Όποιος κι αν είναι ο επόμενος προορισμός σου, φρόντισε κάθε ταξίδι σου να είναι μοναδικό. Ο Κωτσόβολος θα σου εξασφαλίσει έναν χρήσιμο κι έμπιστο συνοδοιπόρο, μια αποσκευή που θα είναι πάντα δίπλα σου, μαζί με τα αγαπημένα σου αντικείμενα.

Βon Voyage!

Μπορείς να δεις ακόμη