CES 2018: Windows Mixed Reality headset από την Asus

by K Admin

 

Σε συνεργασία με την Microsoft, η Asus εισέρχεται δυναμικά στο… μέλλον της μικτής πραγματικότητας (mixed reality) με το εντυπωσιακό και άνετο HC102 Windows Mixed Reality headset, το πρώτο της headset για περιβάλλοντα mixed reality για την πλατφόρμα Windows Mixed Reality.

Όπως σημειώνει η Asus, το HC102 Windows Mixed Reality headset υπόσχεται μοναδικές εμπειρίες επαυξημένης (augmented) και εικονικής (virtual) πραγματικότητας, αξιοποιώντας την ενημερωμένη έκδοση Windows 10 Fall Creator. Σε επίπεδο σχεδιασμού, το HC102 είναι δίχως αμφιβολία το πιο εντυπωσιακό Mixed Reality headset της αγοράς, καθώς διαθέτει φουτουριστικό design με 3D-πολυγωνικό μοτίβο και glossy επιφάνεια. Στην πρόσοψη, συναντάμε δύο ενσωματωμένες κάμερες με 6 βαθμούς ελευθερίας για αναγνώριση κίνησης χωρίς να απαιτούνται περαιτέρω αισθητήρες.

Η ενσωματωμένη οθόνη 2,89 ιντσών προσφέρει ανάλυση 1440×1440 ανά μάτι (συνδυασμένη ανάλυση 3Κ) και φωτεινότητα 100 nits. Διαθέτει επίσης ρυθμό ανανέωσης 90Hz και προσφέρει πεδίο θέασης 95 μοιρών (95-degree FOV). Οι αισθητήρες του Mixed Reality headset της Asus ενσωματώνουν γυροσκόπιο, επιταχυνσιόμετρο, πυξίδα και αισθητήρα προσέγγισης που καθορίζουν τον προσανατολισμό του χρήστη. Επίσης, χάρη στην τεχνολογία inside-out tracking, οι εικονικοί και φυσικοί κόσμοι συγχρονίζονται άψογα, χωρίς καθυστέρηση ή παραμόρφωση. Στα της συνδεσιμότητας, το HC102 διαθέτει καλώδιο σύνδεσης 4 μέτρων, μια θύρα HDMI 2.0, μία θύρα USB 3.0 και 3.5mm audio jack. Σε αντίθεση με άλλα VR headset της αγοράς, η αρχική εγκατάσταση του HC102 Windows Mixed Reality headset γίνεται μέσα σε μόλις 10 λεπτά. Επιπλέον, επειδή δεν απαιτούνται εξωτερικοί αισθητήρες, ο χρήστης δεν περιορίζεται στο γραφείο, την καρέκλα ή ακόμα και στο δωμάτιο του. Απλά το συνδέει στον υπολογιστή και μπορεί να απολαύσει εικονικές εμπειρίες χωρίς περιορισμούς, όπου κι αν βρίσκεται.

Το HC102 Windows Mixed Reality headset της Asus είναι σχεδιασμένο για πολύωρη χρήση καθώς προσφέρει υψηλή εργονομία. Σχεδιασμένο με convenient flip για άνετη εναλλαγή, προσφέρει άνετη προσαρμογή στο κεφάλι και το πρόσωπο. Με έξυπνο μηχανισμό ρύθμισης ιμάντα και βάρος μόλις 400 γραμμάρια, το HC102 Windows Mixed Reality headset παρέχει εξατομικευμένη άνεση και έξυπνη κατανομή βάρους που μειώνει την πίεση στη μύτη και στο άνω τμήμα του προσώπου. Επίσης, είναι κατασκευασμένο από μαλακά, αντιβακτηριακά υλικά που αποτρέπουν την εφίδρωση και αλλεργικές αντιδράσεις. Σε ό,τι αφορά στο περιεχόμενο που θα συνοδεύσει την κυκλοφορία του HC102 Windows Mixed Reality headset, η Asus επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν ήδη πάνω από 20.000 εφαρμογές διαθέσιμες για το επερχόμενο headset της.

Το HC102 Windows Mixed Reality headset αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2018.

 

Μπορείς να δεις ακόμη