CES 2019: Τι μας περιμένει στο Λας Βέγκας;

by K Admin

 

 

Όπως και κάθε χρόνο, η CES ανοίγει την αυλαία στις μεγάλες εκθέσεις τεχνολογίας. Η μεγαλύτερη στον κόσμο –ξεπερνώντας τις IFA και MWC- λαμβάνει χώρα στο Λας Βέγκας στο διάστημα 8-11 Ιανουαρίου και το blog του Κωτσόβολου θα βρίσκεται εκεί για να δει τις τελευταίες τάσεις στην τεχνολογία, να δοκιμάσει κάθε καινούρια smart συσκευή και να αφουγκραστεί τα παγκόσμια trends.

 

Τι μας περιμένει όμως στη CES 2019 και τι ανυπομονούμε να δούμε;

Βασικό αντικείμενο συζήτησης αναμένεται να είναι το 5G. Το 2019 άλλωστε αποτελεί τη χρονιά κατά την οποία πλήθος παρόχων ανά τον κόσμο έχει δεσμευτεί πως θα διαθέσει εμπορικά 5G υπηρεσίες, οπότε η λογική λέει πως ουκ ολίγες εταιρείες θα βασιστούν στο εν λόγω concept στη CES. Σημειώστε πως δεν αναφερόμαστε αποκλειστικά σε παρόχους αλλά και κατασκευαστές, συμπεριλαμβανομένων των Intel και AMD. Το Internet of Things άλλωστε απαιτεί ταχύτητες και σιγά-σιγά τα κομμάτια του παζλ μοιάζουν να μπαίνουν στη θέση τους.

Κοινός παρονομαστής των προαναφερθεισών συσκευών, θα είναι λογικά η συμβατότητά τους με τις πλατφόρμες διαχείρισης αυτοματισμών σπιτιού: HomeKit, Amazon Alexa και Google Assistant εξελίσσονται σε βασικούς πυλώνες του έξυπνου ή διασυνδεδεμένου σπιτιού και η μη υποστήριξή κάποιου ή κάποιων εξ αυτών συνιστά αυτοκτονία για κάθε smart device. Μια τελευταία σημείωση περί smartphones: οι σχετικές ανακοινώσεις είθισται να γίνονται στο MWC του Φεβρουαρίου, γι’ αυτό στη CES κρατάτε μικρό καλάθι.

Με βάση το παραπάνω, υψηλές είναι και οι προσδοκίες μας σε ό,τι αφορά το smart home. Δεν εστιάζουμε κάπου συγκεκριμένα, αφού στην πράξη κάθε διαθέσιμη συσκευή μπορεί να γίνει –και θα γίνει αργά ή γρήγορα- smart. Στην περσινή CES παρουσιάστηκαν ουκ ολίγες νέες προτάσεις και συσκευές και το ίδιο προβλέπεται να γίνει και φέτος. Δεδομένου δε ότι το κοινό έχει ήδή εξοικειωθεί με τις έξυπνες κουζίνες και καφετιέρες, τη θέση τους θα πάρουν άλλα προϊόντα όπως τα έξυπνα παπούτσια που ακούγεται ότι θα λανσάρει η Samsung και το κράνος CrossHelmet.

Οι τηλεοράσεις για άλλη μια φορά θα έχουν την τιμητική τους με τα 8K μοντέλα να κλέβουν την παράσταση. Ω ναι: οι 4K τηλεοράσεις δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα πλέον στις εκθέσεις τεχνολογίας, με τους κατασκευαστές να στοχεύουν πολύ ψηλότερα. LG και Samsung θα παρουσιάσουν νέες σειρές, ενώ δε θα πρέπει να ξεχνάμε πως η δεύτερη κατά τη διάρκεια της περσινής CES έκλεψε την παράσταση με το The Wall, την 146 ιντσών microLED τηλεόρασή της!

Κατά τα άλλα περιμένουμε να δούμε τις τελευταίες εξελίξεις σε VR και AR με τη βιομηχανία να πρέπει να βιαστεί προκειμένου να μη χάσει το momentum της, καθώς επίσης και τα νέα επιτεύγματα της αυτοκινητοβιομηχανίας –τα οχήματα χωρίς οδηγό έχουν πάψει να αποτελούν είδηση. Από πλευράς προϊόντων τώρα, η Dell αναμένεται να φρεσκάρει τις σειρές desktop και laptop της με νέα μοντέλα, η Samsung έχει ήδη ανακοινώσει νέες εκδόσεις των Notebook 9 Pen ενώ οι τελευταίες φήμες θέλουν την Asus να παρουσιάζει ένα νέο Chrome OS tablet στις 10 ίντσες.

Τι απ’ αυτά ισχύει και τι όχι; Υπομονή μερικές μέρες ακόμα και θα τα μάθουμε όλα!

 

Μπορείς να δεις ακόμη