CES 2020: Αυτό είναι το ανανεωμένο Dell XPS 13

by K-Admin 1

 

Ένα από τα laptops που περιμέναμε να δούμε με λίγη περισσότερη ανυπομονησία σε σχέση με τα υπόλοιπα στη CES του Las Vegas ήταν η νεότερη, φρεσκαρισμένη έκδοση του XPS 13. Με την αγορά να έχει κατακλυστεί από ultrabooks ωστόσο, ήταν δεδομένο πως η Dell θα έπρεπε να ξεπεράσει τον εαυτό της προκειμένου να υπερισχύσει του ανταγωνισμού και να προσφέρει στους καταναλωτές μία πραγματικά δελεαστική πρόταση.

Το πρώτο πράγμα που προσέξαμε στο XPS 13 καθώς το δοκιμάζαμε, ήταν το ιδιαίτερα λεπτό του προφίλ: τα σχεδόν 15 χιλιοστά (14,8 για να είμαστε ακριβείς) του το κάνουν να μοιάζει περισσότερο με σημειωματάριο, παρά με laptop. Την ίδια στιγμή, το βάρος του βρίσκεται στα απολύτως αποδεκτά επίπεδα των 1,27 κιλών (το νούμερο αυτό αφορά την έκδοση με την οθόνη αφής).

Η κατασκευή του είναι ιδιαίτερα συμπαγής. Το κράμα αλουμινίου και ανθρακονημάτων δε δημιουργεί απλά μία ικανοποιητική αίσθηση στην αφή αλλά προσδίδει στο σύστημα επιπρόσθετη στιβαρότητα και premium αισθητική. Δεν περάσαμε αρκετό χρόνο μαζί του, αλλά το Dell XPS 13 μας έδωσε την εντύπωση ότι δύσκολα κουράζει τα χέρια, ακόμα και έπειτα από παρατεταμένες περιόδους χρήσης.

 

 

Εκεί που η Dell έχει κάνει εκπληκτική δουλειά βέβαια είναι στην οθόνη. Το πλαίσιό της έχει μειωθεί κι άλλο με αποτέλεσμα αυτή να καταλαμβάνει το 91,5% της συνολικής επιφάνειας του συστήματος, προσφέροντας μία ασυναγώνιστη εμπειρία θέασης στις 13,4 ίντσες με φωτεινότητα περί τα 500 nits. Αυτές οι 0,4 ίντσες παίζουν τον ρόλο τους, καθώς ο λόγος διαστάσεων της οθόνης είναι 16:10.

Οι επιλογές του καταναλωτή ως προς τον τύπο της είναι κατά βάση δύο: UltraSharp 4K Ultra HD (3840×2400 pixels) αφής με HDR 400 ή Full HD+ (1920×1200 pixels) αφής ή απλή.

Συνεχίζοντας με τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά, το XPS 13 έρχεται με Intel Core i3, i5 ή i7 10ης γενιάς, 4-32 GB DDR4 RAM (Dual Channel στα 3733 MHz), δίσκο 256/512GB/1/2TB PCIe SSD και γραφικά της Intel (Intel UHD ή Iris Plus). Κατά τα άλλα διαθέτει μπαταρία 52 Wh, υποστηρίζει Wi-Fi 6 και Bluetooth 5 ενώ είναι εξοπλισμένο με δύο θύρες Thunderbolt 3 και αναγνώστη καρτών microSD μεταξύ άλλων.

 

 

Αν υπάρχει κάτι που θα θέλαμε να δούμε στο νέο XPS 13, είναι η υποστήριξη 5G. Ας μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για ένα laptop που απευθύνεται πρωτίστως σε εκείνους που έχουν υιοθετήσει ένα “on the go” lifestyle, περνώντας μεγάλο μέρος της καθημερινότητάς τους στον δρόμο, ταξιδεύοντας ή εν πάση περιπτώσει μακριά από το γραφείο. Μία επιπρόσθετη επιλογή συνδεσιμότητας που ουσιαστικά θα επέτρεπε στον χρήστη να παραμείνει 24/7 online δίχως να εξαρτάται από το smartphone του (βλ. tethering) θα ήταν σίγουρα καλοδεχούμενη.

 

Μπορείς να δεις ακόμη