CES 2020: Τα νέα wearables Amazfit της Xiaomi

by K-Admin 1

 

Το όνομα Amazfit δεν είναι δυνατόν να αφήσει ασυγκίνητους τους φίλους των gadgets. Το Amazfit Bip άλλωστε αποτελεί μία από τις «αποκαλύψεις» των τελευταίων ετών στον χώρο των smartwatches, έχοντας κερδίσει το κοινό σε παγκόσμια βάση. Στη φετινή CES λοιπόν, η Huami, η κινεζική εταιρεία που βρίσκεται πίσω από το brand της Xiaomi, παρουσίασε τα πλάνα της για την περαιτέρω ανάπτυξη του οικοσυστήματος –πλέον- της Amazfit μέσω μιας σειράς ολοκαίνουριων wearables.

Την προσοχή αποσπά μοιραία το Amazfit Bip S, ο διάδοχος του πρώτου Bip και η συσκευή που μέχρι πρότινος ήταν γνωστή ως Bip 2. Το υιοθετεί εξίσου μινιμαλιστικό σχεδιασμό με τον προκάτοχό του. Διαθέτει οθόνη AMOLED 1,28 ιντσών καθώς επίσης και διπλό σύστημα εντοπισμού γεωγραφικής θέσης GPS + GLONASS. Λειτουργεί και κάτω από την επιφάνεια του νερού σε βάθος μέχρι και 50 μέτρα, συνδέεται μέσω Bluetooth 5.0 BLE ενώ ζυγίζει μόλις 19 γραμμάρια. Πλαισιώνεται από λουράκι σε τέσσερα διαφορετικά χρώματα και μπαταρία 390 mAh που του εξασφαλίζει αυτονομία έως και 40 μέρες, σύμφωνα με τη Huami.

Η συσκευή είναι πράγματι πανάλαφρη και αρκετά χαριτωμένη. ο μίνιμαλ χαρακτήρας της, της επιτρέπει να ταιριάξει με κάθε εμφάνιση και στιλ. Όσο για τις λειτουργίες της, προσφέρει καταγραφή των καρδιακών παλμών καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, ειδοποιήσεις κλήσεων και μηνυμάτων, ξυπνητήρι και καταγραφή δραστηριότητας σε δέκα διαφορετικά αθλήματα. Η διάθεσή του Amazfit Bip S ξεκινά μέσα στον Φεβρουάριο στην αμερικάνικη αγορά, οπότε λογικά αργότερα στη χρονιά θα το δούμε και στα μέρη μας.

Το Bip S όμως δεν ήταν το μοναδικό smartwatch της Huami καθώς η τελευταία παρουσίασε και το Amazfit T-Rex, ένα έξυπνο ρολόι στρατιωτικών προδιαγραφών, πιστό φυσικά στον budget προσανατολισμό των Κινέζων. Σε επιβλητικό μαύρο χρώμα με κόκκινες λεπτομέρειες, το T-Rex έχει τον τρόπο του να… υποστηρίζει το όνομά του. Παρά το μεγάλο του μέγεθος και την AMOLED των 1,3 ιντσών, ζυγίζει μόλις 56,7 γραμμάρια, ικανοποιώντας ωστόσο τις απαιτήσεις των στρατιωτικών προδιαγραφών MIL-STD-810G.

Τι σημαίνει αυτό; Ανθεκτικότητα που του επιτρέπει να ανταπεξέλθει ακόμα και στις πλέον αντίξοες συνθήκες, έστω κι αν το πλαίσιο του είναι πλαστικό και το λουράκι σιλικόνης. Παρά τον… σπαρτιάτικο σχεδιασμό του, το T-Rex προσφέρει ικανοποιητικά χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένων του GPS, της απρόσκοπτης λειτουργίας στο νερό και σε βάθος έως και 50 μέτρα, του Bluetooth 5.0, της μπαταρίας με αυτονομία έως και 20 ημέρες και του αισθητήρα καρδιακών παλμών.

 

 

Πέραν των smartwatches, η Huami μας έδειξε και ακουστικά και συγκεκριμένα δύο ασύρματα μοντέλα. Τα Amazfit Powerbuds είναι κατάλληλα για τους λάτρεις της γυμναστικής και της άθλησης. Διαθέτουν μαγνητική υποστήριξη, ζυγίζουν μόλις 7 γραμμάρια το ένα και προσφέρουν οκτώ ώρες αυτονομίας –που χάρη στη θήκη τους αυξάνονται σε 24. Φέρουν πιστοποίηση IP55, καταγράφουν τους παλμούς και την άσκηση.

Τα δε Amazfit Zenbuds απευθύνονται σε ένα τελείως διαφορετικό κοινό, εκείνο που θέλει ιδιαίτερη ατμόσφαιρα για να κοιμηθεί. Είναι σχεδιασμένα για να φοριούνται πριν και κατά τη διάρκεια του ύπνου, προσφέροντας σταθερό κράτημα, δίχως να ταλαιπωρούν το αυτί. Διαθέτουν τους ίδιους οδηγούς με τα OnePlus Bullets Wireless 2 (Knowles Balanced Armature) και παράγουν ήχους που χαλαρώνουν και νανουρίζουν τον χρήστη. Καταγράφουν τον ύπνο του και την κατάλληλη στιγμή τον ξυπνούν μελωδικά χωρίς να ενοχλούν τους άλλους στον χώρο.

 

Μπορείς να δεις ακόμη