CES 2020: Νέες OLED από την LG με έμφαση στο σινεμά, τα σπορ και το gaming

 

Η παρουσίαση των νέων OLED τηλεοράσεων της LG ήταν αδιαμφισβήτητα ένα από τα highlights της CES 2020 πριν καν αυτή αρχίσει. Η κορεατική εταιρεία αποκάλυψε στο Las Vegas τα καινούρια της μοντέλα, εντυπωσιάζοντας τους παρευρισκόμενους με την κρυστάλλινη εικόνα και τον μοναδικής αισθητικής σχεδιασμό τους. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Η νέα σειρά τηλεοράσεων GX Signature (ή Gallery) της LG, κερδίζει τη μάχη των εντυπώσεων από την πρώτη κιόλας ματιά. Με όπλο το εξαιρετικά λεπτό της προφίλ και το γενικότερο design της (με το επαναστατικό σύστημα επιτοίχιας τοποθέτησης) που παραπέμπει περισσότερο σε… πίνακα ζωγραφικής παρά σε τηλεόραση, είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο πως θα ταιριάξει σε κάθε χώρο, χωρίς να κάνει αισθητή την παρουσία της. Η σειρά GX Signature αποτελείται από 4K UHD μοντέλα στις 55, 65 και 77 ίντσες.

 

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν και η παρουσίαση των 2020 LG OLED ZX Signature Real 8K τηλεοράσεων. Στις 77 και τις  88 ίντσες, είναι από τα πρώτα μοντέλα στην αγορά που φέρουν πιστοποίηση 8K Ultra HD από την Ένωση Καταναλωτών Τεχνολογίας (CTA) μαζί με το ανάλογο λογότυπο, ικανοποιώντας πλήρως τα σχετικά κριτήρια. Η εικόνα που προσφέρουν είναι απίθανη με τον επεξεργαστή να φροντίζει για το upscale. Επιπλέον, έχουμε και τη WX Signature (τη Wallpaper) στις 65 ίντσες που θυμίζει αρκετά τη σειρά Gallery, υιοθετώντας απλά ελαφρά διαφορετικό design.

Παράλληλα η LG εμπλούτισε τη γκάμα δύο από τις 4K UHD σειρές τηλεοράσεων της και συγκεκριμένα των CX και BX με τρία μοντέλα για την καθεμία στις 55, 65 και 77 ίντσες. Αυτό που θα ενδιαφέρει ωστόσο τους περισσότερους, δεν είναι άλλο από το λανσάρισμα της –εγνωσμένης αξίας- OLED της σε ένα νέο μέγεθος, αυτό των 48 ιντσών (OLED48CX) επιτρέποντας έτσι και σε εκείνους με μικρότερους χώρους να ζήσουν την άνευ προηγουμένου εμπειρία θέασης που προσφέρει αυτή. Ο συνδυασμός ανάλυσης και μεγέθους μάλιστα, κάνει το όλο θέαμα ακόμα πιο εντυπωσιακό απ’ ό,τι με τα μεγαλύτερα μοντέλα.

Οι  OLED τηλεοράσεις της εταιρείας υποστηρίζουν τεχνολογίες Dolby Vision, Dolby Atmos και για πρώτη φορά Dolby Vision IQ, προσφέροντας κινηματογραφικές εμπειρίες θέασης. Ο χρόνος απόκρισης των 120 Hz, χάρη στον επεξεργαστή α9 Gen 3- καθιστά την παρακολούθηση ταινιών δράσης και αθλητικών γεγονότων απολαυστική απαλείφοντας φαινόμενα τύπου ghosting, ενώ η συμβατότητα με την τεχνολογία G-Sync της NVIDIA σε συνδυασμό με λειτουργίες όπως οι HGiG και Eye Comfort, κάνουν τις OLED τηλεοράσεις της εταιρείας ιδανικές για gaming υψηλών απαιτήσεων.

 

Τέλος, η LG φρέσκαρε και τις NanoCell τηλεοράσεις της με έξι Real 8K μοντέλα (65 και 75 ιντσών στις σειρές Nano95, Nano97 και Nano99) που φέρουν και αυτά την 8K Ultra HD πιστοποίηση από τη CTA.

Στο εσωτερικό τους, τα OLED (4Κ και 8K) και NanoCell μοντέλα της LG κρύβουν τον τελευταίας γενιάς επεξεργαστή α9 Gen 3. Αυτός, εκμεταλλευόμενος τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης και συνδυάζοντάς τη με αλγορίθμους μηχανικής μάθησης, ενισχύει την εικόνα και τον ήχο, ανεβάζοντας επίπεδο τις εμπειρίες θέασης όσον αφορά στις ταινίες, τα αθλητικά γεγονότα και το gaming. Αξίζει να αναφέρουμε, τέλος, πως τα premium μοντέλα τηλεοράσεων της LG έρχονται με ενεργό μικρόφωνο υποστηρίζοντας ταυτόχρονα Amazon Alexa, Google Assistant και Apple AirPlay 2.

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη