CES 2020: Τι θα δούμε στο Λας Βέγκας;

Διανύουμε τις πρώτες ημέρες του νέου έτους και αυτό στον τεχνολογικό κόσμο ένα πράγμα μόνο μπορεί να σημαίνει: είναι η ώρα της CES! Η μεγαλύτερη και κατά πολλούς σημαντικότερη έκθεση τεχνολογίας στον πλανήτη, πιστή στο ραντεβού της για ακόμα μία χρονιά (ξεκίνησε το 1967 ως Consumer Electronics Show στη Νέα Υόρκη) θα βρει κολοσσούς από κάθε κλάδο να δίνουν το «παρών» στο Λας Βέγκας, παρουσιάζοντας προτάσεις και προϊόντα που θα διαμορφώσουν τις τάσεις των προσεχών μηνών – αν όχι ετών.

Στις περισσότερες από 4.500 εταιρείες που θα συμμετάσχουν στη CES 2020 θα συναντήσει κανείς κάθε λογής brand. Πρόκειται ίσως για τη μοναδική ευκαιρία που τα ονόματα της Intel, της Johnson & Johnson και της Bosch βρίσκονται πλάι σε εκείνα της LEGO, της Toyota και της Facebook.

Τι περιμένουμε να δούμε όμως την προσεχή εβδομάδα στην έρημο της Νεβάδα;

Ένα από τα trends που αναμένεται να κυριαρχήσουν στη φετινή CES είναι αυτό του υγιούς lifestyle –του λεγόμενου “health & fitness”. Με αιχμή του δόρατος τα wearables άλλωστε, η βιομηχανία επενδύει ολοένα και περισσότερους πόρους στην προληπτική παρακολούθηση υγείας. Η λογική λέει πως στο Λας Βέγκας θα δούμε αρκετές νέες προτάσεις με τις εταιρείες να εστιάζουν όχι τόσο στις συσκευές, όσο στις υπηρεσίες. Ένα smart band ή smartwatch άλλωστε, είναι σε θέση να συλλέγει εντυπωσιακό όγκο δεδομένων 24/7. Το ερώτημα είναι τι μπορεί να προσφέρει στον χρήστη με αυτά.

Όσες νέες κατηγορίες συσκευών κι αν εμφανιστούν, τα smartphones πάντα θα έχουν ξεχωριστή θέση στη CES. Έτσι και φέτος λοιπόν, με εξαίρεση την Apple, όλες οι υπόλοιπες εταιρείες του χώρου θα είναι παρούσες δίνοντας τη δική τους μάχη για τις εντυπώσεις. Η OnePlus πάντως ετοιμάζεται να μας εκπλήξει με νέα συσκευή και οι φήμες τη θέλουν να ρίχνεται κι αυτή στη μάχη των foldables –τα οποία ειρήσθω εν παρόδω θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα αντιμετωπίσει η αγορά. Η λίστα των νέων συσκευών θα έχει πολύ 5G ενώ οι εντυπώσεις θα κριθούν σε μεγάλο βαθμό και από τον αριθμό των MP στις κάμερες.

Μιλώντας περί εντυπώσεων, δεν γίνεται να μην αναφερθούμε στις 8K τηλεοράσεις τις οποίες η LG αναμένεται να παρουσιάσει –καθώς απέκτησε πλέον και τη σχετική πιστοποίηση για “8K Ultra HD” μοντέλα. Η έλλειψη περιεχομένου σε αυτή την ανάλυση βέβαια θα αποτελέσει τροχοπέδη για κάτι ουσιαστικότερο αλλά είπαμε, εντυπώσεις είναι αυτές. Οι OLED θα είναι για άλλη μια χρονιά το «σιγουράκι» από πλευράς προβλέψεων ενώ τα rolling μοντέλα θα μας προσφέρουν μια εικόνα για το πώς θα μοιάζει το σαλόνι μας σε λίγα χρόνια από σήμερα.

Εκεί που περιμένουμε με ανυπομονησία ορυμαγδό εξελίξεων, είναι σε ό,τι αφορά το streaming. Με τους μεγάλους παίκτες να έχουν δείξει τις προθέσεις τους και τα κουκιά να έχουν μοιραστεί εκ νέου το 2019 με την είσοδο Disney και Apple, μένει να δούμε πώς θα διαμορφωθεί το τοπίο φέτος. Οι φήμες για νέες συμφωνίες με τα μεγάλα αμερικανικά δίκτυα δίνουν και παίρνουν ενώ το μεγάλο στοίχημα δεν είναι άλλο από το πρωτογενές περιεχόμενο των παρόχων στην προσπάθειά τους να κερδίσουν την προτίμηση του κοινού έναντι του ανταγωνισμού.

Παρ’ ότι η CES, τέλος, δεν εστιάζει στο gaming, οι λάτρεις των video games δε θα μείνουν παραπονεμένοι. Εταιρείες όπως οι Dell (βλ. Alienware) και οι ASUS ετοιμάζουν νέα gaming rigs, ενώ ο ένας μετά τον άλλο οι κατασκευαστές οθονών αντιλαμβάνονται τη σημασία των 144 Hz για το διαρκώς αυξανόμενο –και ιδιαίτερα απαιτητικό- κοινό των ανταγωνιστικών online games. Όσο για τα Xbox Series X και PS5, μάλλον δύσκολα θα δούμε κάτι καινούριο, χωρίς αυτό να αποκλείει την πιθανότητα έκπληξης από Microsoft και Sony.

Αν στα παραπάνω τώρα προσθέσουμε τα gadgets και τις νέες υπηρεσίες που περιμένουμε (Sony WH-1000XM4, Samsung NEON, αυτόνομα και ηλεκτρικά αυτοκίνητα, πατίνια, νέες DSLR από Nikon και Canon και τα… συνήθη έξτρα περί smart home), τότε οι προσεχείς μέρες αναμένονται τουλάχιστον γεμάτες!

Μείνε συντονισμένος και δεν πρόκειται να χάσεις τίποτα!

 

Μπορείς να δεις ακόμη