CES 2020: Το Ballie της Samsung είναι μια ξεχωριστή σφαίρα

 

Η Samsung, παρουσίασε ένα ρομπότ με σφαιρικό σχεδιασμό, με την ονομασία Ballie το οποίο αναλαμβάνει να σε ακολουθεί. Σκοπός του Ballie σύμφωνα με τη νοτιοκορεατική εταιρεία είναι να αποθηκεύει τις καλύτερές σου στιγμές, και γι’ αυτό άλλωστε ενσωματώνει κάμερα προκειμένου να πραγματοποιεί φωτογραφικές λήψεις αλλά και βίντεο.

Οι δυνατότητες του Ballie δεν σταματούν εδώ αφού ένας από τους κύριους λόγους αγοράς σύμφωνα με τη Samsung είναι το να «κρατάει παρέα» στο κατοικίδιό σου όταν εσύ δεν βρίσκεσαι στο σπίτι, αλλά και να αναλαμβάνει συγκεκριμένες δουλειές, αλληλεπιδρόντας με άλλες εγκατεστημένες συσκευές. Σε ένα από τα σενάρια, το Ballie μπορεί να ανοίξει τα (ηλεκτρικά) παραθυρόφυλλα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, να εμφανίσει πρόγραμμα στην τηλεόραση, να ενεργοποιήσει τον φούρνο, να «μιλήσει» στη σκούπα προκειμένου να σκουπίσει στο σπίτι και πολλά άλλα.

Η κίνηση του Ballie θυμίζει αρκετά το ρομπτότ BB-8 από την τελευταία τριλογία του Πολέμου των Άστρων και μοιάζει αρκετά με παιχνίδι αν και αποτελεί ένα σύγχρονο gadget. Φυσικά δεν αναφέρθηκε η ημερομηνία διάθεσής του. Αυτό γιατί, σύμφωνα με τη Samsung δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί, αλλά θα γίνει μέσα στον χρόνο.

Μπορείς να δεις ακόμη