CES 2020: Το μέλλον στα foldable laptops είναι τώρα με το ThinkPad X1 Fold

 

Η Lenovo αποδείκνυε με τον πλέον εμφατικό τρόπο πως βρίσκεται –τουλάχιστον- ένα βήμα μπροστά από τον ανταγωνισμό, ανακοινώνοντας στο Las Vegas την εμπορική διάθεση της δικής της foldable laptop συσκευής, το ThinkPad X1 Fold.

Είναι γνωστό ότι το status quo στα laptop αλλάζει. Το design που έχει υιοθετήσει από καταβολής της η κατηγορία «απειλείται» για πρώτη φορά και όλα δείχνουν ότι μέσα στα επόμενα χρόνια θα έχει αλλάξει. Η τάση που κερδίζει διαρκώς έδαφος θέλει πληκτρολόγιο, trackpad  και οθόνη να ενοποιούνται σχηματίζοντας μία ενιαία οθόνη που μπορεί να αποδώσει οριζόντια αλλά και κατακόρυφα. Έτσι προσφέρεται μεγαλύτερη ευελιξία στον χρήστη ο οποίος πλέον μπορεί να εκμεταλλευτεί το σύστημά του με τον τρόπο που εκείνος θέλει.

 

Αυτή είναι και η λογική στην οποία βασίζεται το ThinkPad X1 Fold. Μία λύση που δίνει έμφαση στη φορητότητα, το σύστημα της Lenovo είναι κατασκευασμένο από έναν συνδυασμό ελαφρών κραμάτων και ινών άνθρακα ενώ καλύπτεται και από φύλλο δέρματος, προσφέροντας μία εξαιρετικά premium αίσθηση και εμπειρία χρήσης. Η οθόνη του ThinkPad X1 Fold είναι μία pOLED (plastic OLED) 13,3 ιντσών που χαρίζει υπέροχες εμπειρίες θέασης χάρη στα ολοζώντανα χρώματα και τη σπουδαία της αντίθεση. Το δε βάρος της συσκευής δεν ξεπερνά το ένα κιλό.

Όσο για το πώς χρησιμοποιείται; Το ThinkPad X1 Fold μας κατέπληξε, αφού δίνει στον χρήστη πλήρη ελευθερία κινήσεων. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως tablet (υποστηρίζονται ενεργές γραφίδες για την εύκολη λήψη σημειώσεων) αλλά και ως κανονικό laptop με την προσθήκη ενός έξτρα φυσικού πληκτρολογίου. Διπλώνοντάς το δε, θα παίξει άψογα τον ρόλο του βιβλίου προσφέροντας άνετη ανάγνωση. Ο foldable σχεδιασμός του, χαρίζει στον φορητό της Lenovo άριστη συμπεριφορά στο multitasking, αφού μπορεί να τρέχει παράλληλα και από ένα app σε κάθε πλευρά της οθόνης του.

Σε πρώτη φάση το σύστημα θα τρέχει Windows 10, ωστόσο εν ευθέτω χρόνω θα διατεθούν και τα Windows 10X. Η Lenovo ανέφερε πως το ThinkPad X1 Fold θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2020. Η Lenovo λοιπόν γίνεται ακόμα μία εταιρεία που μπαίνει στον χώρο των foldable/dual-screen laptops. Υπενθυμίζουμε πως το ίδιο έκανε και η Microsoft πέρυσι με το Surface Neo ενώ αρκετές ακόμα εταιρείες έχουν πειραματιστεί με διάφορα πρωτότυπα –η Intel, η Asus και εσχάτως η Dell. Το μέλλον στα laptops προβλέπεται να έχει πολύ foldable και μόλις ξεκίνησε!

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη