|  | 

Κουζίνα

Ανεμόμυλοι σφολιάτας με αμυγδαλόπαστα και μαρμελάδα

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


 

Υλικά για την αμυγδαλόπαστα:

  • 100γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα
  • 100γρ. άχνη ζάχαρη
  • 2 κ. σ. ανθόνερο ή κρύο νερό αν θέλουμε ουδέτερη γεύση
  • 1 βανιλίνη ή 2 σταγόνες εσάνς πικραμύγδαλου (προαιρετικά)

Για τους ανεμόμυλους

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 1 φλ. μαρμελάδα της επιλογής σας
  • 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
  • Λίγη ζάχαρη για το ψήσιμο
  • Λίγη άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Για το μάρτζιπαν: Χτυπάμε τα αμύγδαλα με την άχνη και τη βανιλίνη να γίνουν σκόνη
  2. Προσθέτουμε σταδιακά το ανθόνερο μέχρι να γίνει ομοιογενής η πάστα
  3. Πλάθουμε σε μπαστούνι, την τυλίγουμε σε σελοφάν και την αφήνουμε στο ψυγείο
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC στον αέρα
  5. Στρώνουμε 2 ταψιά με χαρτί ψησίματος
  6. Ανοίγουμε τη ζύμη της σφολιάτας
  7. Την ισιώνουμε και κάνουμε δύο κάθετες τομές στη μικρή πλευρά και τρεις στη μεγάλη, έτσι ώστε να χωρίσουμε το κάθε φύλλο σε 9 τετράγωνα κομμάτια
  8. Κόβουμε το μάρτζιπαν σε 18 φέτες
  9. Βάζουμε από ένα κομμάτι στο κέντρο κάθε τετράγωνης ζύμης
  10. Από πάνω τοποθετούμε λίγη μαρμελάδα
  11. Σε κάθε τετράγωνο χαράζουμε από 4 λοξές γραμμές ξεκινώντας από τις γωνίες και κατευθυνόμενοι προς το κέντρο
  12. Μεταμορφώνουμε το κάθε κομμάτι ζύμης σε «ανεμόμυλο» φέρνοντας τις 4 από τις 8 άκρες προς το κέντρο
  13. Πιέζουμε ελαφρά για να κολλήσουν, αφού βρέξουμε τη ζύμη ελαφρά στο σημείο της ένωσης
  14. Βάζουμε τους ανεμόμυλους στα ταψιά και τους αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά
  15. Αλείφουμε τους ανεμόμυλους με αυγό
  16. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και ψήνουμε στον φούρνο για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν
  17. Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε με λίγη άχνη ζάχαρη

 

Δες στο video πώς μπορείς να το φτιάξεις εύκολα:

 

 

Δείτε ακόμη