CES 2022: Τα νέα της Sοny

by Aggeliki Tsoukana

 

 

Η Sony ανακοίνωσε σήμερα κατά τη διάρκεια της έκθεσης, τη νέα πρωτοποριακή σειρά τηλεοράσεων BRAVIA XR, η οποία περιέχει τις MASTER Series Z9K 8K, X95K 4K Mini LED, MASTER Series A95K, MASTER Series A90K, A80K 4K OLED και X90K 4K LED.

Η νέα εκπληκτική σειρά τηλεοράσεων με την υποστήριξη του XR Backlight Master Drive ελέγχει με μεγάλη ακρίβεια τον οπίσθιο φωτισμό των Mini LED στις σειρές Z9K και X95K για απίστευτη φωτεινότητα και πολύ όμορφο αισθητικό αποτέλεσμα. Ο Cognitive Processor XR τροφοδοτεί επίσης το νέο πάνελ OLED της A95K με τη βοήθεια της τεχνολογία XR Triluminos Max, προσφέροντας έτσι την ευρύτερη χρωματική παλέτα και αναπαράγοντας μια ποικιλία αποχρώσεων. Επιπλέον με εκατομμύρια μεμονωμένα, αυτοφωτιζόμενα pixel, η A95K προσφέρει περισσότερα χρώματα από ποτέ για μια εντελώς νέα εμπειρία θέασης που θα μείνει αξέχαστη.

 

 

Οι θεατές μπορούν να βιώσουν το νέο βελτιωμένο Acoustic Surface Audio+ για τα μοντέλα OLED και Acoustic Multi-Audio για μοντέλα LED, συνδυάζοντας τη θέση που έχει ο ήχος με τις εικόνες στην οθόνη για μια οπτικοακουστική εμπειρία χωρίς προηγούμενο. Το Acoustic Multi-Audio χρησιμοποιεί τέσσερα ηχεία tweeter τοποθετημένα στην πάνω πλευρά και στο πλάι του πλαισίου της τηλεόρασης, αποτυπώνοντας με ακρίβεια την προέλευση του ήχου, φέρνοντας εικόνα και ήχο σε απόλυτη αρμονία για μία αξέχαστη και ακόμα πιο κινηματογραφική εμπειρία. Το Acoustic Center Sync βελτιστοποιεί παραπάνω την έξοδο του ήχου από την τηλεόραση και το soundbar για καλύτερη δυνατή ακουστική εμπειρία. Ακόμα η συνεργασία της Sony με το Netflix, οδήγησε στη δημιουργία του Netflix Adaptive Calibrated Mode, το οποίο έχει τη δυνατότητα προσαρμογής αυτόματα της επεξεργασίας εικόνας με βάση τον φωτισμό του περιβάλλοντος, ώστε οι τηλεοπτικές σειρές και ταινίες που παρακολουθεί ο κάθε χρήστη να ζωντανεύουν εκείνη τη στιγμή. Όλες οι τηλεοράσεις BRAVIA XR του 2022 είναι σχεδιασμένες ιδανικά για το PlayStation 5 περιλαμβάνοντας δύο αποκλειστικές λειτουργίες για PS5 την Auto HDR Tone Mapping και την Auto Genre Picture Mode συνδυάζοντας σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό την ψυχαγωγία με τις νέες ανακοινώσεις. Τέλος με 4K 120fps οι τηλεοράσεις αυτής της σειράς προσφέρουν ομαλή και καθαρή κίνηση για κάθε παιχνίδι.

 

 

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, η Sony παρουσίασε επίσης μια νέα πρωτότυπη συσκευή κάμερας, την BRAVIA CAM, η οποία αναγνωρίζει τη θέση κάθε χρήστη και βελτιστοποιεί ανάλογα με την εικόνα και τον ήχο του τελικού αποτελέσματος. Η BRAVIA CAM της Sons μπορεί ακόμα να αναγνωρίσει πότε ο θεατής δεν βρίσκεται πλέον μπροστά από την τηλεόραση, μειώνοντας τη φωτεινότητα της οθόνης για την καλύτερη δυνατή εξοικονόμηση ενέργειας.

Με την ολοένα και αυξανόμενη ζήτηση για ακόμη μεγαλύτερες οθόνες, αυξάνεται ανάλογα και ο κίνδυνος μεγαλύτερης κατανάλωσης ενέργειας. Για τον λόγο αυτό υπάρχει το παγκόσμιο περιβαλλοντικό σχέδιο που παρουσίασε η Sony το “Road to Zero”,το οποίο στοχεύει σε μηδενική περιβαλλοντική μόλυνση καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής των προϊόντων της. Για αυτό και  χρησιμοποιείται το ανακυκλωμένο εξαιρετικά ανθεκτικό πλαστικό SORPLAS που ανέπτυξε η Sony.

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της σειράς BRAVIA XR 2022 είναι ο επεξεργαστής Cognitive Processor XR, ο οποίος αναπαράγει περιεχόμενο με τον τρόπο που βλέπουν και ακούν οι θεατές με αποτέλεσμα μια πιο άμεση και ζωντανή εμπειρία. Επίσης έχει τη δυνατότητα ανάλυσης ειδικά γύρω από το σημείο εστίασης έτσι ώστε να δίνεται εξαιρετική αντίθεση και πολύ όμορφα ζωντανά χρώματα. Ένα άλλο χαρακτηριστικό της σειράς είναι το XR Backlight Master Drive που χρησιμοποιεί έναν τοπικό αλγόριθμο dimming για τον έλεγχο των χιλιάδων, πυκνών Mini LED με απόλυτη ακρίβεια και ανεξαρτησία, δίνοντας άριστο αποτέλεσμα φωτεινότητας και κατάλληλη χρωματική απόχρωση κάθε στιγμή. Ακόμα παρέχεται το Acoustic Surface Audio που δίνει άριστο ακουστικό αποτέλεσμα ειδικά σε συνδυασμό με το 360 Spatial Sound Personalizer. Η ακουστική εμπειρία μπορεί να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο με διάφορα αλλά προϊόντα ήχου της Sony όπως το σύστημα οικιακού κινηματογράφου HT-A9.

Όλα τα παραπάνω απογειώνονται με το Ambient Optimization Pro το οποίο δίνει τη δυνατότητα σύνδεσης της τηλεόρασης BRAVIA XR με BRAVIA CAM που αναγνωρίζει που βρίσκονται οι χρήστες στο δωμάτιο καθώς και πόσο μακριά από την τηλεόραση είναι και στη συνέχεια, προσαρμόζει τις ρυθμίσεις του ήχου και εικόνας ώστε να είναι ιδανικές για τον τηλεθεατή.

Επιπρόσθετα υπάρχει η Google TV μια συλλογή που αποτελείται από 700.000 ταινίες, σειρές και ζωντανές τηλεοπτικές εκπομπές.

Παρουσιάστηκε επίσης ένα Premium τηλεχειριστήριο από αλουμίνιο και οπίσθιο φωτισμό, ώστε ο κάθε χρήστης να μπορεί να δει καθαρά, ακόμη και στο σκοτάδι. Με τη μοναδική και πρωτότυπη λειτουργία Finder που διαθέτει, οι χρήστες μπορούν μέσω της τηλεόρασης να βρουν το τηλεχειριστήριο.

Κάποια ακόμα χαρακτηριστικά που μοιράζονται οι τηλεοράσεις αυτής της σειράς είναι η τεχνολογία X-Anti Reflection που ελαχιστοποιεί τις αντανακλάσεις για θέαση χωρίς περισπασμούς, η τεχνολογία X-Wide Angle η οποία παράγει έντονα χρώματα από κάθε πιθανή γωνία, διατηρώντας παράλληλα την κατάλληλη φωτεινότητα. Όλες οι BRAVIA XR δίνουν τη δυνατότητα για Hands-free φωνητικές λειτουργίες που διευκολύνουν περαιτέρω τον θεατή.

Πληροφορίες για τη διαθεσιμότητα της σειράς τηλεοράσεων BRAVIA XR στην Ευρώπη θα ανακοινωθούν σε μετέπειτα ημερομηνία.

 

 

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης η Sony έδωσε ιδιαίτερη βάση στην ανακοίνωση μιας ενημέρωσης λογισμικού για το Premium soundbar HT-A7000, η οποία θα προσθέσει τις ευρέως αναγνωρισμένες δυνατότητες 360 Spatial Sound Mapping που πρωτοπαρουσιάστηκαν στο σύστημα οικιακού κινηματογράφου HT-A9 τον προηγούμενο χρόνο.

Χρησιμοποιώντας το Sound Field Optimization, το soundbar χρησιμοποιεί ενσωματωμένα μικρόφωνα για να μετρήσει έξυπνα το σχετικό ύψος και τη θέση της γραμμής ήχου και των πίσω ηχείων. Η τεχνολογία 360 Spatial Sound Mapping συνθέτει ηχητικά κύματα από αντανακλάσεις με βάση τις πληροφορίες θέσης, γεγονός που κάνει τον ήχο να γεμίζει κάθε μέρος του χώρου, έτσι ώστε όλοι να έχουν την ίδια ακριβώς ακουστική εμπειρία όπου κι αν βρίσκονται στο δωμάτιο.

Οι χρήστες μπορούν να βελτιώσουν περαιτέρω την εμπειρία τους σε συνδυασμό με μια συμβατή τηλεόραση BRAVIA XR. Χρησιμοποιώντας τη λειτουργία Acoustic Center Sync, τόσο το soundbar όσο και η τηλεόραση BRAVIA XR μετατρέπονται σε κεντρικό ηχείο στο σύστημα οικιακού κινηματογράφου ως μέρος του 360 Spatial Sound επιτρέποντας στον ήχο να συμβαδίζει με τρομερή ακρίβεια με αυτό που εμφανίζεται κάθε στιγμή στην τηλεόραση.

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αποτελούν τα νέα ασύρματα πίσω ηχεία SA-RS5 τα οποία προσφέρουν άριστη ποιότητα ήχου με μπαταρία για έως και 10 ώρες αδιάκοπης αναπαραγωγής.

Το SA-RS5 θα είναι διαθέσιμο για αγορά από το καλοκαίρι του 2022.

Μπορείς να δεις ακόμη