CES 2023 – Dell

by Zikou Stella

Παρόλο που οι φήμες ήθελαν τη μεγάλη αμερικάνικη εταιρεία να απουσιάζει από τη φετινή CES, εκείνη έδωσε το παρών, ανακοινώνοντας όχι ένα, όχι δύο, αλλά έξι νέα gaming laptops καθώς και το ανανεωμένο Alienware Command Center.

Ξεκινώντας από την Alienware, η εταιρεία, με αφορμή την επέτειο των 30 ετών του brand, είχε προχωρήσει το 2019 σε μια τολμηρή κίνηση, παρουσιάζοντας τη νέα της σχεδιαστική ταυτότητα, τη Legend. Τα φετινά laptop της εταιρείας υιοθετούν τη γενιά 3.0 αυτής της σχεδιαστικής ταυτότητας, διατηρώντας το χαρακτηριστικό Sci-Fi look, το οποίο είναι πλέον ακόμα πιο ραφιναρισμένο, πιο premium και πιο εργονομικό.

 

 

Alienware m16 & m18

Ιστορικά τα gaming laptops της Alienware έβγαιναν σε διαστάσεις 15 και 17 ιντσών. Για πρώτη φορά φέτος η εταιρεία περνάει σε μεγαλύτερα μεγέθη παρουσιάζοντας τα Alienware m16 και m18, που έρχονται να τοποθετηθούν στην κορυφή της γκάμας της.

Παρά την αύξηση της διάστασης το m18 έχει διατηρήσει το ίδιο πάχος με το απερχόμενο m17, προσφέροντας ταυτόχρονα 14% μεγαλύτερη επιφάνεια εργασίας. Από πλευράς hardware τα νέα laptop υιοθετούν τους 13ης γενιάς επεξεργαστές Intel Core σε συνδυασμό με τις νέες κάρτες γραφικών RTX 40 της Nvidia, αν και θα υπάρξουν και εκδόσεις με Ryzen επεξεργαστές και Radeon κάρτες γραφικών. Πλήρως αναβαθμισμένο είναι το σύστημα ψύξης, τεχνολογίας Alienware Cryo-tech, το οποίο στηρίζεται στο στοιχείο 31 για την ψύξη της CPU και την GPU και πλέον το vapor chamber να έχει 35% υψηλότερη θερμοχωρητικότητα, τα heatpipes είναι πλέον 7 αντί για 4, ενώ οι τέσσερις ανεμιστήρες έχουν ακόμα πιο λεπτές λεπίδες και 25% υψηλότερη ροή αέρα.

 

 

Alienware x14 & x16

Σχεδιασμένη για gamers που θέλουν το Alienware laptop τους να τους ακολουθεί παντού, η σειρά X φέτος θα έχει δύο μοντέλα. Το x16, το πρώτο 16άρι laptop της σειράς από το 2004, και το x14 R2. Το περσινό x14, είχε λανσαριστεί ως το λεπτότερο 14άρι gaming laptop, τίτλο που τον διατηρεί και το φετινό x14 R2, καθώς το πάχος του δεν ξεπερνάει τα 1,3 εκατοστά, κάτι που έγινε εφικτό με τον καινούργιο μεντεσέ την οθόνης για τον οποίο η εταιρεία έχει καταθέσει αίτηση για πατέντα, ο οποίος εξοικονομεί χώρο. Αμφότερα τα laptop χρησιμοποιούν το νέο RGB AlienFX φωτισμό της εταιρείας, ο οποίος χρησιμοποιεί μια συστοιχία από 100 micro-LEDs, ενώ προσφέρουν υποστήριξη για Dolby Vision και Dolby Atmos, με το x16 ειδικά να έχει σύστημα ήχου με 6 ηχεία ανεξαρτήτως έκδοσης.

Στο hardware η φετινή σειρά x χρησιμοποιεί επεξεργαστές Intel Core 13ης γενιάς και κάρτες γραφικών RTX 40. Σε ό,τι αφορά την οθόνη θα μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα από FHD+ πάνελ με ρυθμό ανανέωσης 480Hz, μέχρι QHD+ πάνελ με ρυθμό ανανέωσης 240Hz για το x16, ενώ όλα τα x14 R2 έρχονται με QHD+ πάνελ στα 165Hz.

 

Dell G15 & G16

H φετινή σειρά gaming laptop με το σήμα της Dell, είναι σχεδιασμένη με έμφαση την απλότητα, την ανέμελη νεανική εμφάνιση, την αξιοπιστία και το προσιτό κόστος. Tα G15 και G16 του 2023 έχουν τολμηρή εμφάνιση, που συνδυάζει ρετρό ποπ παστέλ χρώματα, που κάνουν αντίθεση με τα premium μεταλλικά στοιχεία, κάνοντας τα δύο laptop να ξεχωρίζουν από μακριά. Κάτω από το σασί θα συναντήσεις τους πιο σύγχρονους επεξεργαστές της Intel και κάρτες γραφικών NVIDIA RTX 40. Σε ό,τι αφορά τον φωτισμό θα μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε πληκτρολόγιο με μια έως 4 ζώνες φωτισμού, ενώ ειδικά για το G16 θα υπάρχει και επιλογή για μηχανικό πληκτρολόγιο με διακόπτες Cherry MX.

Μπορείς να δεις ακόμη