CES 2023: Η μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογίας ετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες της

by Zikou Stella

Το 2023 ξεκίνησε και για μια ακόμα χρονιά τον τεχνολογικό παλμό θα τον δώσει η CES, η οποία θα ανοίξει τις πύλες της στο Λας Βέγκας από την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου μέχρι την Κυριακή 8 Ιανουαρίου, αν και οι πρώτες ανακοινώσεις θα ξεκινήσουν σήμερα 3 Ιανουαρίου. Η Consumer Electronics Show όπως είναι το πλήρες όνομα της, ξεκίνησε τα πρώτα της βήματα το 1967 και έκτοτε είναι το επίκεντρο της τεχνολογίας, η έκθεση που όλες οι εταιρείες παρουσιάζουν τα προϊόντα και τις τεχνολογίες που θα καθορίσουν τους επόμενους μήνες.

Καθώς αυτή είναι η πρώτη ουσιαστική επιστροφή της έκθεσης με κανονικό κοινό στη μετα-COVID εποχή, περιμένουμε πολύ δυνατή παρουσία από όλες τις μεγάλες εταιρείες, Samsung, LG, Google, Panasonic, Amazon, Sony, Nvidia, Asus, HP, Lenovo και ούτω καθεξής, η κάθε μια εκ των οποίων θα προσπαθήσει να συγκεντρώσει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω της. Το θέμα της φετινής έκθεσης πάντως είναι η “Ανθρώπινη ασφάλεια”, όρος που αναφέρεται στα επτά θεμελιώδη είδη ασφάλειας, όπως αυτά ορίζονται στην Έκθεση Ανθρώπινης Ανάπτυξης του OHE, του 1994.

Όπως δήλωσε η Kinsey Fabrizio, Senior VP της διοργανώτριας εταιρείας της έκθεσης, στο Associated Press: “Μας προσέγγισε η Παγκόσμια Ακαδημία Τέχνης και Επιστήμης, η οποία συνεργάζεται πολύ καιρό με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών για την ανθρώπινη ασφάλεια. Ήθελαν η CES να χρησιμοποιήσει πραγματικά αυτό το θέμα, επειδή οι εκθέτες μας παρουσιάζουν πώς επιλύουν ορισμένες από αυτές τις μεγάλες παγκόσμιες προκλήσεις με τη βοήθεια της τεχνολογίας”.

Παράλληλα, η Kinsey τόνισε ένα άλλο βασικό κομμάτι της έκθεσης θα είναι οι εμπειρίες εικονικής πραγματικότητας, με έμφαση στο metaverse, ενώ θα υπάρχει και ισχυρή παρουσία στην έκθεση για τεχνολογίες Web3. Όπου Web3 είναι η ορολογία που περιγράφει την επόμενη εξέλιξη World Wide Web, με την ενσωμάτωση τεχνολογιών όπως η blockchain, τα ψηφιακά νομίσματα, τα NFTs και ούτω καθεξής.

Από την έκθεση δεν πρόκειται να λείψουν και οι τεχνολογίες που αφορούν το έξυπνο σπίτι, τις έξυπνες πόλεις και φυσικά το μέλλον της αυτοκίνησης και μια από τις μεγαλύτερες ανακοινώσεις που περιμένουμε σε αυτήν την κατηγορία, είναι η αποκάλυψη του πρώτου ηλεκτρικού οχήματος της Sony σε συνεργασία με την Honda, το οποίο φημολογείται ότι θα ξεκινήσει να διατίθεται το 2025.

Εξυπακούεται πως όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος περιμένουμε από όλους τους κατασκευαστές τηλεοράσεων να δείξουν τις νέες κορυφαίες τους smart TV, σε ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις από το παρελθόν, ενώ περιμένουμε και πληθώρα από νέες gaming οθόνες με ακόμα πιο γρήγορους ρυθμούς ανανέωσης. Επίσης, αν οι φήμες ευσταθούν, η ASUS φαίνεται ότι θα παρουσιάσει τον πρώτο φορητό υπολογιστή με 3D οθόνη OLED.

 

 

Μείνε λοιπόν συντονισμένος στο Blog του ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΥ για να μην χάσεις καμιά απο τις εντυπωσιακές καινοτόμες τεχνολογίες που έρχονται να αλλάξουν την καθημερινότητα μας.

Μπορείς να δεις ακόμη