CES 2023 – TCL

by Zikou Stella

Πολύ δυνατή παρουσία με νέα smartphones, tablets, αξεσουάρ έξυπνα γυαλιά και φυσικά νέες τηλεοράσεις είχε η TCL στη CES 2023. Πάμε να δούμε τις πιο σημαντικές από τις νέες ανακοινώσεις.

 

 

TCL Series 40

Τρία νέα smartphones έχει η σειρά 40 της TCL. Τα TCL 40 R 5G, TCL 40 SE και TCL 408. Όλες οι συσκευές έρχονται με υποστήριξη της τεχνολογίας βελτίωσης της απεικόνισης NTXVISION, μεγάλες μπαταρίες και κύρια κάμερα στα 50MP με τεχνολογία AI για τέλειες φωτογραφίες σε όλες τις συνθήκες. To 40 R 5G έρχεται με τον Dimensity 700 επεξεργαστή της MediaTek, με 4GB μνήμης RAM και έως 128GB αποθηκευτικού χώρου ενώ η οθόνη του είναι στις 6,6 ίντσες με ρυθμό ανανέωσης 90Hz. Το TCL 40 SE διαθέτει, μεγαλύτερη οθόνη 6,75 ιντσών, επίσης με ρυθμό ανανέωσης 90Hz και στερεοφωνικά ηχεία για ολοκληρωμένη εμπειρία εικόνας και ήχου, ενώ το TCL 408 συνδυάζει μεγάλη αυτονομία και μεγάλη οθόνη.

 

 

TCL NXTPAPER 12 Pro και ΒΟΟΚΧ 12 Go

Δύο προϊόντα που αξιοποιούν την τεχνολογία οθόνης NXTPAPER παρουσίασε η TCL: το tablet NXTPAPER 12 Pro και το πρώτο 2-σε-1 detachable laptop της το BOOK X12 Go. Και οι δύο συσκευές διαθέτουν οθόνη NXTPAPER 12,2 ιντσών και ανάλυσης 2K, η οποία δίνει την αίσθηση του χαρτιού στο μάτι χωρίς να κουράζει ακόμα και μετά από πολύωρη χρήση. Το tablet NXTPAPER 12 Pro συνδυάζεται με το E-Pen της TCL, τη γραφίδα της εταιρείας που υποστηρίζει 8.192 επίπεδα πίεσης για να κρατάς τις σημειώσεις σου και να ζωγραφίζεις με ευκολία. Το NXTPAPER 12 Pro διαθέτει μεγάλη μπαταρία των 8.000mAh, για υψηλή αυτονομία και εκτός από έκδοση Wi-Fi θα διατεθεί και σε έκδοση 5G. Το BOOK X12 Go από την άλλη είναι ένα 2-σε-1 laptop με αποσπώμενη οθόνη που μπορεί να λειτουργήσει ως tablet. Έρχεται με λειτουργικό Windows 11 Home, χρησιμοποιεί επεξεργαστή  Snapdragon 7c Gen 2 της Qualcomm και υπόσχεται αυτονομία έως 14 ώρες.

 

 

TCL RayNeo X2

Το RayNeo X2 είναι το νέο μεγάλο βήμα της TCL για augmented reality εμπειρίες, καθώς είναι τα πρώτα γυαλιά της κατηγορίας που χρησιμοποιούν την τεχνολογία οθόνης binocular full-color Micro-LED optical waveguide. Τα TCL RayNeo X2 υποστηρίζουν λειτουργίες όπως έξυπνη πλοήγηση, αυτόματη μετάφραση, φωτογραφία, κινηματογράφηση και αναπαραγωγή μουσικής έχοντας το συνηθισμένο σχέδιο γυαλιών οράσεως. Τα RayNeo X2 χρησιμοποιούν την πλατφόρμα Snapdragon XR2 της Qualcomm και υποστηρίζουν τοπική προσαρμογή και χαρτογράφηση (SLAM), ταυτόχρονα με αλληλεπίδραση αναγνώρισης χειρονομιών.

 

 

TCL NXTWEAR V

Πρόκειται για το νέο κράνος VR της εταιρείας. Είναι πολύ άνετο και ελαφρύ, μόλις 265γρ, χρησιμοποιεί οθόνες CSOT υψηλής ανάλυσης, 2280×2280 pixels, με πυκνότητα pixel στα 1512ppi και οπτικό πεδίο 108°. Στην πρόσοψη διαθέτει δύο κάμερες υψηλής ανάλυσης για υποστήριξη εφαρμογών mixed reality, και τέσσερις tracking κάμερες για την παρακολούθηση των κινήσεων των χεριών σου.  Και αυτό βασίζεται στην πλατφόρμα XR2 της Qualcomm και έρχεται με 8GB μνήμης RAM και 128GB αποθηκευτικού χώρου.

 

 

TCL Smart TVs

Σε πλήρη ανανέωση της γκάμας των έξυπνων τηλεοράσεών της προχώρησε η εταιρεία αφήνοντας στην άκρη την παλαιότερη ονοματολογία χωρίζοντας τα νέα μοντέλα σε δύο οικογένειες. Την Q με τις πιο premium και πιο ακριβές υλοποιήσεις και την S με τις πιο προσιτές υλοποιήσεις.

H σειρά Q χωρίζεται σε τρεις σειρές την QM8, Q7 και Q6. Οι τηλεοράσεις της σειράς QM8, που είναι και η κορυφαία για το 2023, θα είναι διαθέσιμες σε διαστάσεις από 65 έως 98 ίντσες. Όλες θα χρησιμοποιούν την τεχνολογία Mini-LED Ultra, με 2.300 dimming zone και μέγιστη φωτεινότητα 3.000nits. Επιπλέον οι τηλεοράσεις της σειράς QM8 διαθέτουν ενσωματωμένο σύστημα ήχου με subwoofer και συνδεσιμότητα Wi-Fi 6.

Ένα σκαλί πιο κάτω έχουμε τις τηλεοράσεις της σειράς Q7. Αυτές χρησιμοποιούν τεχνολογία HighBright PRO, με Full Array Pro local dimming με πενταπλάσιες ζώνες από τα περσινά QLED μοντέλα της TCL. Επίσης οι τηλεοράσεις της σειράς Q7 υποστηρίζουν ρυθμό ανανέωσης 120Hz καθώς και την τεχνολογία Game Accelerator 240 για απίστευτα γρήγορο gaming με VRR έως 240Hz (ρίχνοντας την ανάλυση στα 1080p). Η σειρά Q7 θα είναι διαθέσιμη από τις 55 έως τις 85 ίντσες.

Tέλος, έχουμε τα μοντέλα της σειράς Q6 με τεχνολογία Quantum Dot και Game Accelerator 120 για gaming στα 120Hz (επίσης ρίχνοντας την ανάλυση από 4K σε FHD). H σειρά Q6 θα είναι διαθέσιμη σε διαστάσεις από 50 έως 75 ίντσες.

Μπορείς να δεις ακόμη