CES 2023 – Τα μοντέλα που παρουσίασαν οι MSI και HP

by Zikou Stella

Ανάμεσα στις εταιρείες που είχαν δυνατή παρουσία στη φετινή CES, ήταν και οι MSI και HP που παρουσίασαν τα νέα τους laptop και desktop συστήματα για τη χρονιά που μόλις ξεκίνησε.

HP

Μία πλήρη γκάμα νέων προϊόντων, από υπολογιστές (φορητούς και σταθερούς) μέχρι αξεσουάρ και περιφερειακά με έμφαση στη βιωσιμότητα και την παραγωγικότητα, παρουσίασε η HP.

 

 

Dragonfly Pro Chromebook

Σχεδιασμένο για σένα που είσαι μόνιμα online και θέλεις μία εύχρηστη συσκευή με premium χαρακτηριστικά και σχεδιαση. Το Dragonfly Pro Chromebook διαθέτει την πιο φωτεινή QHD οθόνη 14 ιντσών που έχει μπει ποτέ σε Chromebook, με μέγιστη φωτεινότητα 1200 nits, καθώς και την πρώτη webcam ανάλυσης 8MP στην κατηγορία των clamshell Chromebooks. Από πλευράς hardware στηρίζεται στην πλατφόρμα Evo της Intel και υπόσχεται αυτονομία έως 16 ωρών με υποστήριξη γρήγορης φόρτισης των 65W.

 

 

Dragonfly Pro

H έκδοση του Chromebook για λειτουργικό Windows έχει αρκετές διαφορές σε hardware. Καταρχάς χρησιμοποιεί οθόνη ανάλυσης FHD με φωτεινότητα μόλις 400nits, ενώ η Windows Hello Webcam είναι ανάλυσης 5MP. Όσο για το hardware το Dragonfly Pro έχει σχεδιαστεί σε συνεργασία με την AMD με επεξεργαστή Ryzen 7, o οποίος αναπτύχθηκε ειδικά με στόχο την βέλτιστη ισορροπία μεταξύ απόδοσης και κατανάλωσης.

 

 

 

HP Dragonfly G4

Το νέο μοντέλο της σειράς επαγγελματικών φορητών Dragonfly φιλοδοξεί να συνεχίσει την εμπορική τους επιτυχία. Το G4 βασίζεται σε επεξεργαστές Intel Core 13ης γενιάς, με Windows 11 Pro και μέγεθος οθόνης στις 13,5 ίντσες. Εδώ μάλιστα μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε τρία πάνελ: IPS, FHD+, στα 400 nits με προαιρετική υποστήριξη αφής, IPS FHD+ με φωτεινότητα 1000 nits, επίστρωση HP Sure View Reflect και προαιρετική υποστήριξη αφής και τέλος OLED αφής και ανάλυσης 3Κ2Κ. Όσο για τη συνδεσιμότητα, το G4 προσφέρει: Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.2, δύο υποδοχές USB-C/Thunderbolt 4, HDMI, ενώ μπορεί να εξοπλιστεί και με υποδοχή nano-SIM για σύνδεση με δίκτυα 4G/5G.

 

 

HP EliteBook 1040 G10 & HP Elite x360 1040 G10

H σειρά EliteBook 1040 G40 έρχεται σε δύο εκδοχές, μια συμβατική thin ‘n light και μια 2-in-1 με παρόμοιο hardware (πλην της οθόνης). Tα νέα EliteBook βασίζονται στους 13ης γενιάς επεξεργαστές  Intel Core από τις σειρές P και U. Μπορούν να υποστηρίξουν έως 64GB μνήμης DDR, και έως 2ΤΒ αποθηκευτικού χώρου NVMe PCIe Gen4. Όλα τα νέα Dragonfly και EliteBook 1000 μοντέλα χρησιμοποιούν ανακυκλωμένο μαγνήσιο για την κατασκευή του σασί, ανακυκλωμένα πλαστικά από των ωκεανών και συσκευασίες από 100% βιώσιμες πηγές.

 

MSI

Σε πλήρη ανανέωση όλης της γκάμας των gaming laptop της προχώρησε και η MSI, όλα εξοπλισμένα με επεξεργαστές Intel Core 13ης γενιάς και κάρτες γραφικών RTX 40 Series της Nvidia.

 

 

MSI Titan GT77 HX Gaming Laptop

Πρόκειται για τον κορυφαίο gaming φορητό της MSI. To Titan GT77 HX Gaming Laptop διαθέτει κορυφαίο hardware με επεξεργαστή Intel Core i9-13980HX και κάρτα γραφικών RTX 40 Series, με δυνατότητα επιλογής έως και της GeForce RTX 4090 16GB GDDR6. Για την αποδοτική ψύξη, φροντίζει το σύστημα ψύξης Cooler Boost Titan με 4 ανεμιστήρες και 8 heat pipes, τη στιγμή που το σασί του δεν ξεπερνάει σε πάχος τα 2,3 εκατοστά. Το πληκτρολόγιό του είναι μηχανικό με διακόπτες Cherry MX Ultra Low Profile, η σχεδίαση του ξεχωριστή χάρη στην μπάρα με τον RGB Mystic Light φωτισμό, ενώ η οθόνη του είναι στις 17,3 ίντσες, ανάλυση 4Κ με οπίσθιο φωτισμό mini LED, ρυθμό ανανέωσης 144Hz και μέγιστη φωτεινότητα 1000nits. Και για να μη σταματάς να παίζεις το Titan GT77 HX Gaming Laptop έρχεται με τεράστια μπαταρία χωρητικότητας 99Whr.

 

 

MSI Raider GE78 HX 13V

Ένα σκαλί πιο κάτω έχουμε τη σειρά Raider GE78 η οποία όμως έχει αντίστοιχα ισχυρό hardware με δυνατότητα επιλογής όλων των ΗΧ επεξεργαστών της 13ης γενιάς Intel Core και των καρτών γραφικών RTX 40 Series της Nvidia. Για την ψύξη φροντίζει το σύστημα  Cooler Boost 5 της MSI, που αποτελείται από 2 ανεμιστήρες και 6 heat pipes. To σύστημα ήχου έχει την υπογραφή της Dynaudio με 6 ηχεία (εκ των οποίων τα 4 είναι Woofers) και δυνατότητα αναπαραγωγής αρχείων Hi-Res. Ούτε, εδώ απουσιάζει ο Mystic Light RGB φωτισμός με τη μπάρα στο μπροστινό χείλος του laptop, ενώ RGB είναι και το πληκτρολόγιο με την υπογραφή της SteelSeries. Τέλος σε ότι αφορά την οθόνη εδώ μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε δύο IPS πάνελ 17 ιντσών είτε ανάλυσης FHD στα 165Hz είτε QHD στα 240Hz.

 

 

MSI Stealth 14 & 16 Studio

Δύο επιλογές στην κομψή gaming σειρά Stealth στις 14 και 16 ίντσες. Το σασί τους είναι κατασκευασμένο από κράμα αλουμινίου και μαγνησίου, για βέλτιστη απαγωγή της θερμοκρασίας, συνεπικουρώντας το νέο σύστημα ψύξης με τους 2 ανεμιστήρες και τα 5 heatpipes. Σε ό,τι αφορά το hardware αμφότερες οι σειρές χρησιμοποιούν επεξεργαστές Intel Core 13ης γενιάς σε συνδυασμό με κάρτα γραφικών GeForce RTX 4070 με 8GB μνήμης GDDR6, ενώ για την κορυφαία απεικόνιση φροντίζουν οι IPS οθόνες των 14 και 16 ιντσών ανάλυσης QHD με ρυθμό ανανέωσης 240Hz.

Μπορείς να δεις ακόμη