Χρήσιμα αξεσουάρ για τη φροντίδα των κατοικιδίων σου

by Aggeliki Tsoukana

Απέκτησες μόλις το νέο μέλος της οικογένειάς σου και υπόσχεσαι να του προσφέρεις τα καλύτερα!

Βρήκες τον Ρόμπι, ένα χαριτωμένο, αδέσποτο σκυλάκι, έξω από την πόρτα σου να σε κοιτά στα μάτια γεμάτο καλοσύνη και χωρίς να το σκεφτείς στιγμή, το πήρες μαζί σου στο σπίτι και έκτοτε έχεις υποσχεθεί να το φροντίζεις για πάντα;

Προμηθεύτηκες τα απαραίτητα είδη και αξεσουάρ; Αγόρασες τις κατάλληλες τροφές για τη σωστή ανάπτυξή του; Πήρες πολλά… πολλά παιχνίδια; Εξοπλίστηκες με τα σωστά είδη μπάνιου και το μόνο που σου διέφυγε είναι τα προϊόντα περιποίησης, μιας και ο Ρόμπι είναι αρκετά… χνουδωτός;

Το όμορφο τρίχωμά του χρειάζεται περιποίηση κι εσύ ξέρεις ότι για τον απαραίτητο εξοπλισμό πρέπει να απευθυνθείς στους καλύτερους.

Ο ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ διαθέτει για σένα και τον τετράποδο φίλο/φίλη σου μια ευρεία γκάμα προϊόντων που θα εξασφαλίσουν την καλύτερη περιποίηση. Μηχανές για τριμάρισμα και κούρεμα, βούρτσες για λαμπερό και υγιές τρίχωμα καθώς και πολλά άλλα αξεσουάρ που θα του/της κρατήσουν συντροφιά ακόμα κι όταν λείπεις, θα γίνουν τα αγαπημένα gadgets για εσένα και το σκυλάκι σου που όπως δείχνει λατρεύει την περιποίηση!

Δες παρακάτω όλα όσα θα χρειαστείς για να κάνεις τον τετράποδο φίλο σου να νιώθει όμορφα, γεμάτος υγεία:

 

Κουρευτικές Μηχανές – Τρίμμερ

Οι κουρευτικές μηχανές-τρίμμερ είναι ένα απαραίτητο εργαλείο που χαρίζει υγεία και ομορφιά στο αγαπημένο σου τετράποδο. Φρόντισε να έχει μια σειρά διαβαθμίσεων, όσον αφορά τα επίπεδα κοπής, διότι κάθε τετράποδο έχει τις δικές του, προσωπικές ανάγκες. Επιπλέον έχε στο νου σου ότι αναλόγως με το μέγεθός τους, οι μηχανές σε βοηθούν είτε να φτάσεις ακόμη και στα πιο δύσκολα σημεία στο σώμα ενός μικρόσωμου ζώου -εφόσον είναι μικρότερες- ενώ άλλες θα σε βοηθήσουν να περιποιηθείς ευκολότερα ένα μεγαλόσωμο κατοικίδιο ή πολλά μαζί. Το μέγεθος της μηχανής έχει συχνά πλάτος κοπής στα 46mm, ωστόσο υπάρχουν μοντέλα με πλάτος κοντά στα 40mm ή μεγαλύτερο, στα 49mm.

Οι λεπίδες θα πρέπει να είναι κατασκευασμένες από ανθεκτικό υλικό, προκειμένου να είναι ασφαλείς και να μην σπάνε. Η Moser 1400-0074 είναι μια μηχανή που διαθέτει λεπίδες από ανοξείδωτο ατσάλι τύπου Star Blade για ακρίβεια και αντοχή στον χρόνο. Είναι εξαιρετικά αθόρυβη και ιδανική τόσο για μικρά όσο και για πιο μεγαλόσωμα ζωάκια.

Μια πολύ καλή επιλογή είναι επίσης η βραβευμένη Moser REX 1230 με δυνατό, αθόρυβο μοτέρ. Είναι ιδανικό για το grooming ακόμη και του πιο ανήσυχου ή φοβισμένου κατοικιδίου, καθώς έχει ειδικές λεπίδες με αυλακώσεις για την αποφυγή τραυματισμών, δυνατότητα ρύθμισης του μήκους κοπής και 2 χτενάκια. Κατάλληλη για grooming όλου του σώματος αλλά και δύσκολων περιοχών των τετράποδων φίλων σου, ανεξάρτητα από το μέγεθός τους τη ράτσα ή το είδος του τριχώματός τους.

 

 

Βούρτσες-χτένες

Ένα απαραίτητο αξεσουάρ για να φαίνεται και να είναι υγιές και λαμπερό το τρίχωμα του κατοικιδίου σου, είναι φυσικά η βούρτσα που θα επιλέξεις. Μια καλή βούρτσα θα αφαιρέσει πολύ εύκολα τους κόμπους, θα λειάνει το τρίχωμα του σκύλου ή της γάτας σας, θα αφαιρέσει το νεκρό τους τρίχωμα, θα τονώσει και θα βοηθήσει την κυκλοφορία του αίματός τους.

Η αυτοκαθαριζόμενη Wahl για σκύλους κάνει το βούρτσισμα… παιχνιδάκι. Έχει σκληρές τρίχες, είναι κατασκευασμένη από ανοξείδωτο ατσάλι και διαθέτει εργονομική λαβή. Πιέζοντας απλώς το κουμπί που υπάρχει πάνω στη βούρτσα το μαξιλαράκι που υπάρχει μετακινείται προς τα εμπρός αφήνοντας ελεύθερες τις τρίχες που έχεις μαζέψει.

Επιπλέον μπορείς να επιλέξεις τη Wahl για Πλύσιμο Κατοικιδίου έτσι ώστε να χτενίζεις αποτελεσματικά το κατοικίδιό σου, παράλληλα με το μπάνιο του! Πρόκειται για ένα εργαλείο “2 σε 1”, σχεδιασμένο έτσι ώστε να διανέμει αποτελεσματικά το σαμπουάν στο τρίχωμα και την επιδερμίδα του ζώου, ενώ παράλληλα του κάνει μασάζ. Το κατοικίδιό σου θα τη λατρέψει!

 

 

Άλλα αξεσουάρ

Η τεχνολογία προχωρά και μαζί με αυτή, και ο τρόπος που φροντίζεις το κατοικίδιό σου. Εάν χρειαστεί να λείψεις εκτάκτως για λίγο από το σπίτι, χωρίς να έχεις μεριμνήσει για την τροφή και τη φροντίδα του κατοικιδίου σου, λύσεις υπάρχουν! Με την αυτόματη ταΐστρα Xiaomi Smart Pet Food Feeder, μπορείς να έχεις 24ωρη αυτόματη τροφοδοσία χωρητικότητας 1,8 kg τροφής. To καλύτερο είναι ότι μπορείς να έχεις τον έλεγχο της χορήγησης και της δόσης τροφής απομακρυσμένα, μέσω του Mi Home/Xiaomi Home app, ενώ σου εξασφαλίζει τακτική διανομή ακόμη και σε περίπτωση διακοπής του δικτύου ή διακοπής ρεύματος. Έτσι μπορείς να μείνεις ήσυχος και βέβαιος ότι το σκυλάκι σου θα είναι χορτασμένο… έως ότου γυρίσεις.

Τέλος, το Xiaomi Smart Pet Drinking Fountain είναι μια σύγχρονη, αυτόματη ποτίστρα που διασφαλίζει την παροχή υγιεινού, οξυγονωμένου, τρεχούμενου νερού στο κατοικίδιό σου 24 ώρες το 24ωρο. Είναι κατάλληλο για έως μεσαίου μεγέθους σκύλους καθώς και για γάτες. Παράλληλα, με τη χρήση του Mi Home/Xiaomi Home app, μπορεί να προωθήσει υπενθυμίσεις στο τηλέφωνό σου όταν είναι απαραίτητο να προσθέσεις νερό, να καθαρίσεις το σιντριβάνι και να αντικαταστήσεις το φίλτρο.

Εκτός όλων των παραπάνω, μην ξεχνάς ότι η καλή υγεία του κατοικιδίου σου πηγάζει από τη διατροφή του, αλλά και από μια σειρά άλλων παραγόντων. Φρόντισε να επισκέπτεστε συχνά τον κτηνίατρο και μην ξεχνάς να εξετάζεις τακτικά τις πατούσες, τα νύχια, τα αυτιά και το δέρμα του.

Το κατοικίδιό σου έχει ανάγκη από τη δική σου φροντίδα και ως αντάλλαγμα σου προσφέρει στιγμές χαράς, αρμονίας, στοργής και ακλόνητης και ανιδιοτελούς αγάπης. Γίνε κι εσύ ο καλύτερός του φίλος, εξασφαλίζοντάς του τα απαραίτητα για μια υγιεινή, άνετη και όμορφη ζωή.

Επισκέψου ένα κατάστημα ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ και οι ειδικοί θα σου προτείνουν τις καλύτερες συσκευές/gadgets για το κατοικίδιό σου. Εναλλακτικά, μπορείς να περιηγηθείς στην ειδική κατηγορία του kotsovolos.gr και να βρεις αυτό που ταιριάζει σε εσένα και τον τετράποδο φίλο σου.

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη