Αλλεργιογόνα: Πως θα εξοντώσεις τους αόρατους εχθρούς που κάνουν κακό σε εσένα και τα ζωάκια σου

by Aggeliki Tsoukana

Το υγιεινό και ασφαλές περιβάλλον του σπιτιού σου είναι ανεκτίμητο.

Σκόνη, ακάρεα, αλλεργιογόνα, μικροσωματίδια, αν και δεν εκλαμβάνονται ως σοβαρές επιβλαβείς ουσίες, ωστόσο μολύνουν τον αέρα και τις επιφάνειες εντός του χώρου σου. Τα αλλεργιογόνα μεταφέρονται πολύ εύκολα στον αέρα, αλλά συνήθως “παραμονεύουν” στα έπιπλα και στο πάτωμα. Μην ξεχνάς ότι η γύρη και τα ακάρεα σκόνης καταλήγουν από τον αέρα πάνω στις επιφάνειες πιο γρήγορα από ό,τι φαντάζεσαι.

Πολλές αλλεργίες μπορούν να προκληθούν από γύρη, ακάρεα σκόνης, μούχλα, τρίχωμα κατοικίδιων ζώων και τσίμπημα εντόμων. Για ένα φρέσκο και καθαρό περιβάλλον στο σπίτι η ποιότητα του εσωτερικού αέρα έχει σημαντικό αντίκτυπο στα συμπτώματα της αλλεργίας.

Δεν χρειάζεται κανένα άγχος ή προβληματισμός. Υπάρχουν πολλοί και αξιόπιστοι τρόποι να εξοντώσεις τους αόρατους εχθρούς που κάνουν κακό σε εσένα και τα αγαπημένα σου κατοικίδια.

Συσκευές με ενσωματωμένες ειδικές τεχνολογίες σου λύνουν τα χέρια και με εύκολο τρόπο σου εξασφαλίζουν την πιο υγιεινή και φρέσκια ατμόσφαιρα στο σπίτι, ώστε να το απολαμβάνεις χωρίς το παραμικρό σύμπτωμα αλλεργικής αντίδρασης του οργανισμού σου.

Με την κατάλληλη επιλογή ηλεκτρικής σκούπας, συσκευή καθαρισμού αέρα, ιονιστή, κλιματιστικού με ειδικά φίλτρα και εντομοαπωθητικών συσκευών κάνεις την καθημερινότητά σου πιο εύκολη και φυσικά εξασφαλίζεις ένα βιώσιμο και υγιεινό περιβάλλον.

 

 

Καθαριστής αέρα

Ο καθαριστής αέρα ή ιονιστής αέρα με προηγμένο σύστημα καθαρισμού φιλτράρει τα πάντα.

Ο Rohnson R-9600 Pure Air με προηγμένο σύστημα καθαρισμού αέρα και ιονιστή, ιδανικός για χώρους έως 60 m2, 7 στάδια φιλτραρίσματος, έξυπνο σύστημα ενδείξεων σε πραγματικό χρόνο για την ποιότητα του αέρα, μοναδική οικονομική λειτουργία 60 Watt και χαμηλά επίπεδα θορύβου σου εξασφαλίζει ένα φρέσκο και καθαρό περιβάλλον. Περιλαμβάνει φίλτρο HEPA και βοηθάει στην αφαίρεση πάνω από το 99% των σωματιδίων που περνάνε μέσα από αυτό, αποτρέποντάς τα από το να ξανά κυκλοφορήσουν στον αέρα. Θεωρείται ευρέως ως ο πιο αποτελεσματικός τύπος φίλτρου στην κατακράτηση ενός μεγάλου όγκου αιωρούμενης σκόνης, ακάρεων σκόνης, αλλεργιογόνων, σπορίων μυκητών και άλλων σωματιδίων που αιωρούνται στην ατμόσφαιρα όπως τα βακτηρίδια. Ο ιονιστής βασίζεται στην εκπομπή φορτισμένων ιόντων στην ατμόσφαιρα, τα οποία «παγιδεύουν» τα σωματίδια και έτσι αυτά αντί να αιωρούνται, προσκολλώνται σε κάποια επιφάνεια.

Μην ξεχνάς ότι ένας αφυγραντήρας λύνει και το πρόβλημα της υγρασίας στον χώρο σου, αλλά και του καθαρού αέρα, αφού μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις σαν ανεξάρτητη συσκευή καθαρισμού αέρα. Ο Morris MDB-12150HIW Wi-Fi είναι ιδανικός για χώρους έως 60 m2, με δυνατότητα συλλογής υγρασίας 12lt/24ωρο, με ιονιστή, λειτουργία καθαρισμού του αέρα σε 5 στάδια και χωρητικότητα δοχείου νερού 2,5lt. Και για να μην… ψάχνεσαι διαθέτει φωτισμό στην πρόσοψή του που αλλάζει χρώμα ανάλογα με την υγρασία του χώρου. Με αυτόν τον τρόπο μπορείς εύκολα να καταλάβεις τα επίπεδα της υγρασίας στον χώρο σου.

 

Κλιματιστικό

Σημαντικό για ένα υγιεινό κλίμα στο σπίτι είναι το φίλτρο αέρα (π.χ. το Cold Catalyst, Negative Ion, Nano Filter, HEPA κ.α.) το οποίο θα αναλάβει να αιχμαλωτίσει αιωρούμενα σωματίδια, βακτήρια, δυσάρεστες οσμές και κάθε λογής αλλεργιογόνο, δημιουργώντας πιο υγιεινές συνθήκες.

Το φίλτρο αποστείρωσης HEPA απομακρύνει από την ατμόσφαιρα ακόμα και τα πιο μικρά αιωρούμενα σωματίδια, όπως μικρόβια, ιούς, γύρη, καπνό κτλ., καθαρίζοντας την ατμόσφαιρα στον χώρο σου και μειώνοντας την πιθανότητα εμφάνισης αλλεργιών και ασθενειών.

Το Κλιματιστικό Inverter Midea με τεχνολογία 3D Airflow για ομοιόμορφη κατανομή αέρα, εύκολο καθαρισμό φίλτρων με iClean, και Super Ιονιστή εξασφαλίζει μία πεντακάθαρη ατμόσφαιρα στο σπίτι. Επίσης μπορείς να το ελέγξεις απομακρυσμένα από το κινητό σου, οπότε αν λείπεις μέρες ή ώρες από τον χώρο σου, μέσω Wi-Fi προετοιμάζεις το… έδαφος.

 

 

Ηλεκτρικές σκούπες

To σκούπισμα χαλιών, επιφανειών και πατώματος γίνεται εύκολα με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η Rowenta RO6859EA Silence Force Allergy+ σου χαρίζει μια εμπειρία καθαρίσματος με υψηλή αποτελεσματικότητα. Με αυτήν τη στιβαρή σκούπα με XL χωρητικότητα (4.5 λίτρων) θα έχεις τη δύναμη της απόδοσης στα χέρια σου. Τρίχες, σκόνη, χνούδια εξαφανίζονται.

Και αν θες να κάνεις την καθημερινή φασίνα ακόμη πιο εύκολη, τότε σκέψου την άνεση, την ευελιξία και το σούπερ αποτέλεσμα που σου εξασφαλίζει μία ρομποτική σκούπα που κάνει όλη τη δουλειά. Η σκούπα ρομπότ iRobot Roomba i7 για όλους τους τύπους δαπέδων και χαλιών, είναι κατάλληλη για τρίχες κατοικίδιων και πετυχαίνει καθάρισμα απεριόριστης επιφάνειας, αφού φορτίζεται μόνη της όταν ξεμένει.

 

Πλυντήριο ρούχων

Πολλά ρούχα μας, πέραν των συνηθισμένων λεκέδων, εμποτίζονται με καπνό και άσχημες οσμές. Το πλυντήριο ρούχων LG F4WV308S3E χωρητικότητας 8 κιλών, το οποίο φέρει το σύστημα AI DD, μπορεί να επιλέγει αυτόματα τη βέλτιστη λειτουργία για τον καθαρισμό του υφάσματος, ενώ παράλληλα με την τεχνολογία Steam πετυχαίνει εξάλειψη του 99,9% των αλλεργιογόνων.

 

Ατμοκαθαριστής

Ένας ακόμη σύμμαχος στην καταπολέμηση των αλλεργιογόνων είναι ο ατμοκαθαριστής, μία ηλεκτρική συσκευή που μετατρέπει το νερό σε υδρατμό μέσω της θέρμανσης σε υψηλές θερμοκρασίες. Αποτελεί μια οικολογική και αποτελεσματική λύση στην καθαριότητα και υγιεινή του σπιτιού, καθώς πλένει, καθαρίζει, απολυμαίνει σε βάθος, χωρίς τη χρήση χημικών ουσιών.

Στις τοπ επιλογές σου περιλαμβάνονται οι ατμοκαθαριστές της Kärcher που εξασφαλίζουν καθαριότητα σε ολόκληρο το νοικοκυριό και η οικογένειά σου μπορεί να είναι σίγουρη ότι όλα τα μικροσκοπικά σωματίδια καθαρίζονται σε βάθος, χωρίς τη χρήση χημικών προϊόντων, εξασφαλίζοντας ένα υγιεινό περιβάλλον διαβίωσης. Είτε στην κουζίνα, το μπάνιο, το πάτωμα ή ακόμα και στο σιδέρωμα, η Kärcher πραγματικά προχωράει δυναμικά και προσφέρει κορυφαίες λύσεις καθαρισμού. Ο ατμοκαθαριστής Karcher SC4 EasyFix εγγυάται τον αποτελεσματικό καθαρισμό διαφορετικών επιφανειών με το εξάρτημα δαπέδου, το εξάρτημα χειρός, τη στρογγυλή βούρτσα και πολλά ακόμα.

 

Εντομοαπωθητικά

Τέλος, επειδή τα έντομα φέρουν μολυσματικές ουσίες και καταφέρνουν να τρυπώσουν στο σπίτι, καλό θα ήταν να προετοιμαστείς με σύμμαχο την τεχνολογία. Απαλλάξου από τα κουνούπια, τις μύγες, τις σφήκες και άλλα ενοχλητικά ιπτάμενα έντομα με ένα ηλεκτρονικό εντομοκτόνο. Για παράδειγμα το Nedis, με υπεριώδες φως UV-Α, προσελκύει ένα ευρύ φάσμα εντόμων, τα οποία είναι ευαίσθητα στο φως και τα εξοντώνει μέσω του ασφαλούς κυκλώματος στο πλέγμα. Επιπλέον, είναι φιλικό προς το περιβάλλον καθώς δεν χρησιμοποιεί καθόλου χημικά. Και για πιο οικονομική λύση, προμηθεύσου το ηλεκτρονικό εντομοαπωθητικό United IR-2528 που απωθεί έντομα με υπερήχους και διαθέτει φως νυκτός.

Με τις παραπάνω λύσεις που σου δίνει ο ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ αυτομάτως μπορείς να θωρακίσεις το σπίτι σου από την αόρατη εισβολή αλλεργιογόνων, εξασφαλίζοντας την πλήρη εξάλειψή τους από όλους τους χώρους του σπιτιού σου.

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: καθαριστής αέρα, ιονιστής, κλιματιστικό, ηλεκτρικές σκούπες, σκούπες ρομπότ, πλυντήριο ρούχων, ατμοκαθαριστής, εντομοαπωθητικά.

Μπορείς να δεις ακόμη