Christmas spirit kitchen με τις πιο εξελιγμένες συσκευές κουζίνας

by Aggeliki Tsoukana

Μέρα με τη μέρα και όσο πλησιάζουν οι γιορτινές μέρες, το πνεύμα των Χριστουγέννων μας κατακλύζει. Σκέφτεσαι τα αγαπημένα σου πρόσωπα, τα δώρα, τους στολισμούς, ακόμα και το «λες να χιονίσει φέτος τα Χριστούγεννα;». Κάπου ανάμεσα σε όλες αυτές τις σκέψεις υπάρχει και το φαγητό που έρχεται, όπως και οι ώρες που θα περάσεις στην κουζίνα για να ετοιμάσεις τα οικογενειακά τραπέζια ή τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα.

Επειδή λοιπόν οι ώρες αυτές προβλέπεται να είναι πολλές, ας δούμε ποιες συσκευές θα σου κάνουν τη ζωή ευκολότερη και το αποτέλεσμά καλύτερο.

 

 

Από το super market στο ψυγείο

Αφού ολοκληρώσεις τις αγορές σου στο super market η πρώτη συσκευή με την οποία έρχεσαι σε επαφή στην κουζίνα είναι το ψυγείο. Για να διατηρήσεις τις Χριστουγεννιάτικές σου προμήθειες φρέσκες αποτελεί καλή επιλογή να επιλέξεις συσκευή τεχνολογίας Full No Frost.

Το Bosch KDN43NLFA συγκεντρώνει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά για να κάνεις σωστά τη δουλειά σου. Η τεχνολογία Vital Fresh που διαθέτει διατηρεί τα τρόφιμα φρέσκα για ακόμα μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ενώ το Quick Freezer τα καταψύχει πιο γρήγορα διατηρώντας τα φρέσκα.

Η καθαρή συνολική χωρητικότητα του Bosch KDN43NLFA είναι 328 λίτρα, έχει τύπο ψύξης Full No Frost και διαθέτει διάχυτο φωτισμό LED στην κατάψυξη, όπως και στο υπόλοιπο εσωτερικό του, που του προσθέτει μία ιδιαίτερη γοητεία.

Μία ακόμα πολύ καλή επιλογή αποτελεί το LG GTB574PZHZD. Είναι ψυγείο δίπορτο, καθαρής συνολικής χωρητικότητας 438 λίτρων, ενώ διαθέτει τεχνολογία Door Cooling που διανέμει ομοιόμορφα την ψύξη στο εσωτερικό, επιτυγχάνοντάς τη γρηγορότερα σε σχέση με τα συμβατικά ψυγεία.

Η λειτουργία Fresh 0 Zone θα σου επιτρέψει να αρχίσεις άμεσα το μαγείρεμα, χωρίς ξεπάγωμα, καθώς  διατηρεί τη θερμοκρασία του στους περίπου 0°C. Επιπλέον, υποστηρίζει συνδεσιμότητα μέσω Wi-Fi για απομακρυσμένο χειρισμό.

 

 

Ώρα για ψήσιμο

Αφού αποθήκευσες όλα τα απαραίτητα για το τραπέζι, ήρθε η ώρα για το μαγείρεμα. Οι κεραμικές κουζίνες με εύκολο καθαρισμό είναι κατάλληλες για να μαγειρέψεις το δείπνο των ονείρων σου.

Η Pitsos PHSA39350 συνολικής χωρητικότητας 66 λίτρων, ενεργειακής κλάσης Α, με 7 τρόπους λειτουργίας αποτελεί εξαιρετική επιλογή. Μέσω του συστήματος Thermo Flow, διαθέτει 15% περισσότερη και καλύτερη κυκλοφορία αέρα.

Καθαρίζεται εύκολα, καθώς η κεραμική επιφάνεια αποτελείται από πορώδες υλικό που απορροφά σταδιακά τους λεκέδες και τους διασπά κατά το μαγείρεμα. Επιπλέον, διαθέτει πόρτα με εσωτερική επιφάνεια από κρύσταλλο για εύκολο καθαρισμό, ενώ το σύστημα βοηθητικού καθαρισμού, Hydro Pure, επιτρέπει να έχεις καθαρό φούρνο μέσα σε λίγα λεπτά με μόλις 400 ml νερό και λίγο υγρό καθαρισμού  πιάτων στον πάτο του φούρνου.

Εκτός βέβαια όλων των παραπάνω, το Pitsos PHSA39350 κάνει εύκολο το μαγείρεμα μέσω του ηλεκτρονικού ρολογιού αρχής και τέλους, αλλά και της γρήγορης προθέρμανσης του φούρνου.

Επειδή όμως μία επιλογή δεν είναι αρκετή, η Bosch HKR390050 είναι εδώ για εσένα. Η τεχνολογία 3D Hotair, που διαθέτει, σου επιτρέπει να επιτύχεις τέλεια αποτελέσματα σε ψήσιμο και μαγείρεμα σε πολλαπλά επίπεδα ταυτόχρονα. Είναι ενεργειακής κλάσης Α, ενώ χαρακτηρίζεται από λείες εσωτερικές επιφάνειες και νέο σύστημα αφαίρεσης του κρυστάλλου της πόρτας για ακόμη πιο εύκολο καθαρισμό.

Επιπροσθέτως, η Bosch HKR390050 σε προστατεύει από σπατάλες ενέργειας. Μπορείς να καθορίσεις τον χρόνο λειτουργίας της μέσω του ηλεκτρονικού της ρολογιού. Μπορείς να κάνεις χρήση του συστήματος γρήγορης προθέρμανσης και να συμβουλευτείς ανά πάσα στιγμή την ένδειξη υπολοίπου θερμότητας για να γνωρίζεις την κατάσταση της κουζίνας σου.

 

 

Μετά το τραπέζι

Αφού ολοκληρωθεί το τσιμπούσι ακολουθεί το μάζεμα και πλύσιμο των πιάτων. Αυτό είναι και το λιγότερο συναρπαστικό μέρος της διαδικασίας. Δεν είναι ώρα για δάκρυα όμως.

Το πλυντήριο πιάτων Delonghi DDW45X20 Inox θα τα αναλάβει όλα. Έχει χωρητικότητα 10 σερβίτσιων, 8 προγράμματα , led οθόνη για εύκολη χρήση και αυτόματο άνοιγμα της πόρτας για καλύτερο στέγνωμα.

Σε περίπτωση που όλα τα παραπάνω δεν αρκούν, υπάρχει ρύθμιση χρόνου έναρξης πλυσίματος για νυχτερινές… πλύσεις. Τέλος, το γρήγορο πρόγραμμα 30 λεπτών κάνει τη δουλειά γρήγορα και αποτελεσματικά.

Αν βέβαια θες μια εξίσου καλή εναλλακτική επιλογή μπορείς να εμπιστευτείς το Candy CDPH 1L952X. Μπορείς να βολέψεις στο εσωτερικό του 9 σερβιτσια και δέχεται τα περισσότερα σκεύη από ένα τραπέζι ή ακόμη και μεγάλα όπως κατσαρόλες. Διαθέτει 5 διαθέσιμα προγράμματα και μέσω της λειτουργίας ZOOM μπορεί να πλύνει μέχρι και 5 σετ σε 30 λεπτά.

Ζήσε λοιπόν τις γιορτές χωρίς άγχος, απόλαυσε όμορφες στιγμές με την οικογένεια σου και φάε όσα μελομακάρονα μπορείς να αντέξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη