Χριστούγεννα γεμάτα μουσική και μελωδίες!!!

by Aggeliki Tsoukana

 

 

Τα Χριστούγεννα για πολλούς είναι η αγαπημένη εποχή του χρόνου και ο ορισμός της γιορτής και των διακοπών. Άλλωστε, είναι γεμάτα μουσική, μελωδίες, στολισμό και λάμψη! Είναι μάλλον δύσκολο να μην καταφέρει να μπει κανείς σε αυτή την όμορφη και γιορτινή ατμόσφαιρα!

Βέβαια, ο καθένας μπορεί να τα γιορτάσει όπως του αρέσει. Για παράδειγμα, να εστιάσει στην χαλάρωση και την αυτοβελτίωση ή να τα γλεντήσει με φίλους και αγαπημένα οικογενειακά πρόσωπα.

Όμως, σε όλες αυτές τις περιπτώσεις η μουσική και ο καλός ήχος είναι must! Ευτυχώς, η σύγχρονη τεχνολογία σου δίνει άπειρες επιλογές, πολλές διαφορετικές συσκευές και τρόπους διασύνδεσης, ώστε να αποκομίσεις τη μέγιστη εμπειρία. Επιπλέον, σχεδόν όλες μπορούν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους, ενώ υπάρχουν και συγκεκριμένα apps (π.χ. Spotify) που ενισχύουν την όλη εμπειρία χρήσης.

Σε κάθε περίπτωση αξίζεις την καλύτερη ποιότητα ήχου και εμπειρία διασκέδασης. Και ναι το All I want for Christmas επιβάλλεται να ακουστεί πολλές φορές και φέτος!

 

Soundbars

Όπως φανερώνει και το όνομα τους, τα soundbars είναι μπάρες ήχου, δηλαδή ένα είδος ηχείων. Είναι συνήθως στιλάτα, ταιριάζουν σε ένα σαλόνι και συνδυάζονται εύκολα με Smart TV, μπορούν να αξιοποιηθούν και ως home cinema, ενώ το μεγάλο τους πλεονέκτημα είναι ότι δεν απαιτούν καλώδια (κυρίως συνδέονται μέσω Bluetooth). Γενικά, είναι όμορφα, trendy και αποδοτικά ως προς την ποιότητα του ήχου. Επίσης, υπάρχει μεγάλη ποικιλία στην αγορά, αλλά και πολλές συσκευές σε value for money τιμή.

 

Φορητά ηχεία

Τα φορητά ηχεία είναι πρωτίστως ιδανικά αν χρησιμοποιείς συχνά φορητό υπολογιστή (laptop). Φυσικά, συνδέονται και σε desktop PC ή άλλες συσκευές (π.χ. smartphone) και τροφοδοτούνται συνήθως μέσω USB. Βέβαια, επειδή είναι μικρά και όχι τόσο ισχυρά, είναι υποδεέστερα σε σχέση με τα κλασικά ηχεία ενός υπολογιστή, αλλά εξακολουθούν να είναι μία καλή επιλογή για ένα μικρό δωμάτιο ή για κάποιον που ταξιδεύει λόγω γιορτών.

 

Bluetooth ηχεία

Όπως φανερώνει και το όνομά τους είναι φορητά ηχεία που συνδέονται ασύρματα μέσω Bluetooth. Πωλούνται σε προσιτές τιμές, είναι εύκολα στη μεταφορά και μπορούν να δημιουργήσουν ένα πάρτι σχεδόν παντού. Ακόμη, συνδέονται με πολλές συσκευές, ενώ μπορούν να αξιοποιηθούν και σε ένα έξυπνο σπίτι, όπου θα παίζει παντού η ίδια μουσική!

 

Ηχεία για υπολογιστή

Επειδή υπάρχει ένας υπολογιστής σε κάθε σπίτι, συνετό είναι να επενδύσεις σε ένα ποιοτικό σετ ηχείων, που μπορεί να ενισχύσει τη λειτουργικότητα του PC σου και να εμπλουτίσει γενικότερα την εμπειρία χρήσης του. Μετατρέπει τη συσκευή σου σε ένα κέντρο πολυμέσων για μουσική, ταινίες και βιντεοπαιχνίδια! Στα θετικά και το γεγονός ότι υπάρχουν άπειρες ποιοτικές επιλογές, ενώ προφανώς όσο πιο πολλά ηχεία, αλλά και subwoofer διαθέτει, τόσο καλύτερο το αποτέλεσμα.

 

 

Hi-Fi

Ο όρος Hi-Fi πρωτοχρησιμοποιήθηκε δεκαετίες πίσω και περιγράφει μία ποικιλία συσκευών και συνδυασμών αυτών, οι οποίες συνολικά οδηγούν σε ένα ηχητικό αποτέλεσμα που πλησιάζει αυτό μίας αυθεντικής μουσικής παράστασης! Άρα, μία Hi-Fi συσκευή είναι εξ ορισμού ποιοτική και αποδοτική. Ένα τέτοιο ηχοσύστημα διαθέτει σίγουρα έναν ενισχυτή, μία σειρά από ηχεία και ένα οπτικό δίσκο. Μπορεί να συνδυαστεί και με άλλα υποσυστήματα, όπως είναι ένα πικάπ ή ακόμη και με έναν music server. Πλέον κυκλοφορούν και πιο compact ή σύγχρονης αισθητικής μοντέλα και είναι ιδανικά για μεγάλους χώρους (όπως το σαλόνι).

 

 

Ακουστικά

Τα ακουστικά προσφέρουν μία πιο προσωπική και «απομονωμένη» εμπειρία, κάτι που ίσως αναζητήσεις μέσα στις γιορτές, ώστε να μην ενοχλήσεις τους γύρω σου! Σε αυτή την κατηγορία έχεις πολλές επιλογές τιμής, συνδεσιμότητας, απόδοσης και στιλ. Ειδικότερα, υπάρχουν τα ακουστικά in ear (ή αλλιώς ψείρες), τα οποία προσαρμόζονται άνετα μέσα στο αυτί και ελαχιστοποιούν την απώλεια ήχου. Είναι συνήθως φθηνά, ανθεκτικά και προσφέρονται μαζί με φορητές συσκευές. Από την άλλη, τα λεγόμενα on ear (ακουστικά κεφαλής) συνήθως καλύπτονται από μαξιλαράκια αφρού ή δερματίνης για μεγαλύτερη άνεση, ενώ τοποθετούνται πάνω στο αυτί προσφέροντας έτσι καλύτερη απομόνωση ήχου. Επιπρόσθετα, κάποια είναι αναδιπλούμενα, ενώ άλλα συνδυάζονται με μικρόφωνο ή πλήκτρα ελέγχου. Προφανώς, και οι δύο κατηγορίες προσφέρουν ενσύρματη ή ασύρματη σύνδεση (μέσω Bluetooth ή ακόμα και μέσω NFC).

 

 

Πικάπ

Το πικάπ είναι ξανά στη μόδα για τους λάτρεις του βινυλίου και όχι μόνο. Προσφέρει διαφορετικότητα, μία ρετρό αίσθηση, γούστο, αλλά και ποιότητα στον ήχο. Είναι ιδανικό για σαλόνι, ενώ κάποια μοντέλα έχουν εξτρά features, όπως εγγραφή σε USB ή κάρτα SD και αυτοενίσχυση.

 

Home Cinema

Τα Home Cinema kit είναι για να έχεις μία άριστη κινηματογραφική (αλλά και κατ’ επέκταση μουσική/ηχητική) εμπειρία ειδικά στη χαλαρή περίοδο των γιορτών. Θέλουν χώρο, είναι ιδανικά για σαλόνι και έχουν ένα κόστος επένδυσης, το οποίο όμως αξίζει! Συνδυάζονται εξαιρετικά με έξυπνες τηλεοράσεις, αλλά και με soundbars για επιπλέον απόδοση.

 

Voice assistants και smart speakers

Ο συνδυασμός των δυο μπορεί να έχει και ένα όμορφο μουσικό αποτέλεσμα, αφού θα μπορείς με voice commands να αναζητάς μουσική στο διαδίκτυο, να δημιουργείς μία playlist ή και να έχεις μουσική σε παραπάνω δωμάτια! Ανάλογα το μοντέλο μπορεί να υπάρχει διαλειτουργικότητα και με άλλες συσκευές.

Τέλος, όντως υπάρχουν πολλές επιλογές (όχι απαραίτητα αυστηρά μέσα στην προηγούμενη κατηγοριοποίηση) για κάθε τσέπη και ανάγκη. Εσύ απλά διάλεξε τι σε βολεύει και φρόντισε να απολαύσεις τα Χριστούγεννά σου με πολύ ήχο, μελωδίες και μουσική!

 

Καλές Γιορτές!

Αγάπη και Υγεία!

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: soundbars, PC, smartphone, laptop, bluetooth ηχεία, ηχεία για υπολογιστή, Hi-Fi, ακουστικά in air, ακουστικά on air, πικάπ, Home Cinema kit, voice assistants, smart speaker.

Μπορείς να δεις ακόμη