ΔΕΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ NINTENDO SWITCH ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ ΣΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

by Manos Kavvalos

Το Nintendo Switch, όχι άδικα, θεωρείται η ιδανική κονσόλα αν θέλεις να λιώσεις με video games παρέα με την οικογένεια σου. Μόνο και μόνο το γεγονός ότι, δίχως επιπλέον κόστος, έχεις ταυτόχρονα στη διάθεσή σου δύο Joy-Con controllers το κάνουν ιδανικό για διασκέδαση με παρέα στο σπίτι, ειδικά στις γιορτές των Χριστουγέννων που πολλοί θα τις περάσουν εντός έδρας, αναζητώντας ζεστασιά και θαλπωρή. Εννοείται πως η διασκέδαση είναι το απαραίτητο συστατικό για να περάσεις μοναδικές, αξέχαστες στιγμές και παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει μια σειρά από προτάσεις τίτλων του Nintendo Switch, που θα σε κάνουν να μην θέλεις να αφήσεις από τα χέρια σου το χειριστήριο.

 

Mario Kart 8 Deluxe

Λίγα παιχνίδια απευθύνονται στα μέλη όλης της οικογένειας με τον τρόπο που το κάνει το Mario Kart 8 Deluxe. Έως τέσσερα άτομα μπορούν να παίξουν στην ίδια κονσόλα, με την οθόνη της τηλεόρασης να χωρίζεται σε ισάριθμα τμήματα. Διάλεξε τον αγαπημένο σου χαρακτήρα, διαμόρφωσε το όχημά σου μέσα από μια μεγάλη γκάμα επιλογών και είσαι έτοιμος να κατακτήσεις τις πίστες. Οι διαδρομές είναι πανέμορφες, αλλά και επικίνδυνες, γεμάτες παγίδες, εμπόδια αλλά και power-ups. Αν τα χρησιμοποιήσεις έξυπνα μπορείς να ενισχύσεις την άμυνά σου εναντίον των συνεχών επιθέσεων των άλλων οδηγών που βρίσκονται πίσω από εσένα. Κάτι ανάλογο μπορείς να κάνεις όταν έρθει η ώρα να βγεις εσύ στην επίθεση. Νικητής θα είναι όχι ο πιο γρήγορος αλλά αυτός που χρησιμοποίησε με στρατηγική τα όπλα που του δόθηκαν. Για ακόμα μεγαλύτερη ποικιλία, μπορείς να προσθέσεις το Booster Course Pack, που φέρνει στο παιχνίδι 48 επιπλέον, συναρπαστικές διαδρομές, για να μετατρέψεις το σαλόνι σου σε μια απέραντη πίστα αγώνων.

 

Super Mario Bros. Wonder

Ο Mario και οι φίλοι του έχουν προσκληθεί να επισκεφτούν το πολύχρωμο Flower Kingdom, σε μικρή απόσταση από το Mushroom Kingdom, που είναι ο τόπος κατοικίας τους. Δυστυχώς, ο King Bowser έχει μεταμορφωθεί σε ένα ιπτάμενο κάστρο και μαζί με τους υποτακτικούς του έχουν σπείρει το χάος σε αυτή την ειρηνική περιοχή. Οι δημοφιλείς ήρωες της Nintendo πρέπει να αναλάβουν δράση για να διώξουν τον Bowser από το Flower Kingdom και οι κάτοικοί του να βρούνε ξανά την ηρεμία τους.

Στο Super Mario Bros. Wonder σε περιμένει μια ανεπανάληπτη περιπέτεια, που θα τη ζήσεις έχοντας ως παρέα έως και τρεις φίλους ή μέλη της οικογένειας σου. Κάθε χαρακτήρας έχει παρόμοιο στυλ gameplay, όμως υπάρχουν στοιχεία που τους διαφοροποιούν. Ανάμεσα σε αυτά βρίσκονται τα badges, που προσφέρουν νέες ικανότητες, επιτρέποντας διαφορετική προσέγγιση για την αντιμετώπιση παρόμοιων καταστάσεων. Η διασκέδαση εκτοξεύεται με τα power-ups που μετατρέπουν τους ήρωες ακόμα και σε ελέφαντες που εκτοξεύουν νερό. Όμως η ουσία του παιχνιδιού κρύβεται στα Wonder Flowers και τα Wonder Effects, τα οποία θα σε αφήσουμε να ανακαλύψεις ο ίδιος για να μην σου “χαλάσουμε” τη χαρά.

 

Super Smash Bros. Ultimate

Το απόλυτο fighting game της Nintendo, με τη συμμετοχή έως και οκτώ παικτών στην ίδια κονσόλα. Έχεις στη διάθεσή σου περισσότερους από 80 εμβληματικούς χαρακτήρες των Nintendo, Capcom, Konami και Square Enix, ο καθένας με ιδιαίτερες επιθετικές και αμυντικές κινήσεις. Η ταχύτητα και η στρατηγική είναι οι δυο βασικοί παράγοντες που θα σου δώσουν το εισιτήριο για την νίκη. Δεν έχει σημασία το πόσο θα σε ξυλοφορτώσουν, αρκεί να μην σου δώσουν το τελειωτικό χτύπημα και εκτοξευτείς εκτός πίστας. Θα επανέλθεις, όμως θα πρέπει να προσπαθήσεις να καλύψεις το χαμένο έδαφος. Όπως σε κάθε παιχνίδι της Nintendo, έτσι και στο Super Smash Bros. Ultimate, υπάρχουν δεκάδες power-ups, που ανά πάσα στιγμή μπορούν να αλλάξουν τη ροή τις μάχης. Βεβαίως, αν θέλεις, μπορείς να απενεργοποιήσεις πλήρως αυτές τις “βοήθειες” και να καθορίσεις επίσης μια σειρά από άλλους κανόνες, όπως  διάρκεια κάθε match και οι προϋποθέσεις για να φτάσει κάποιος στη νίκη.

 

 

Nintendo Switch Sports

Κάνε χώρο στο σαλόνι και ετοιμάσου να μετατρέψεις τον χώρο σου σε γήπεδο, σάλα ή αρένα. Το Nintendo Switch Sports περιλαμβάνει επτά αθλήματα, Golf, Soccer, Volleyball, Bowling, Tennis, Badminton και Chambara (Ξιφασκία). Χρησιμοποιώντας τα Joy-Con για να προσομοιώσεις τις πραγματικές κινήσεις των αθλητών, θα βιώσεις μια αληθινή εμπειρία και ταυτόχρονα θα γυμνάσεις όλο σου το σώμα. Τα motion controls δουλεύουν άψογα και με μικρή προσπάθεια θα μπορέσεις να δώσεις στη μπάλα τα απαραίτητα φάλτσα για να δώσεις καμπύλη στην τροχιά στο Bowling, να σπινιάρει το μπαλάκι του γκολφ και να σκοράρεις με εντυπωσιακό τρόπο στο αντίπαλο τέρμα. Για τους λάτρεις του ποδοσφαίρου, υπάρχει ένα ειδικό Leg Strap, στο οποίο τοποθετείς το Joy-Con, για κινήσεις με τα πόδια που θα σε κάνουν να μοιάζεις με τον Maradona.

 

 

Mario Party Superstars

Η σωστή συλλογή με παιχνίδια που απευθύνονται σε όλη την οικογένεια θα πρέπει να περιλαμβάνει τουλάχιστον ένα της σειράς Mario Party. Στο Mario Party Superstars υποστηρίζεται η ταυτόχρονη συμμετοχή έως τεσσάρων παικτών, που θα πρέπει να προσπαθήσουν να συγκεντρώσουν όσο το δυνατό περισσότερα αστέρια, σε όποιο από τα πέντε διαθέσιμα boards επιλέξουν για να διασκεδάσουν. Τίποτα δεν κρίνεται πριν την τελευταία ζαριά και οι ανατροπές διαδέχονται η μία την άλλη. Την παράσταση κλέβουν τα πάνω από 100 κλασσικά mini-games, από όλο το ένδοξο παρελθόν της σειράς Mario Party. Όλα υποστηρίζουν χειρισμό μέσω των πλήκτρων και όχι μόνο motion controls, ώστε να μπορείς να απολαμβάνεις το παιχνίδι είτε με το Pro Controller, είτε στο Nintendo Switch Lite. Μετά από κάθε παρτίδα, το βέβαιο είναι πως όλοι θα διψάνε για τουλάχιστον μια ακόμα.

 

 

Overcooked! All You Can Eat

Ένα μοναδικό πακέτο που περιλαμβάνει τα Overcooked!, Overcooked! 2 και όλο το επιπλέον περιεχόμενο που έχει ως τώρα κυκλοφορήσει. Ένα μίγμα ξέφρενης δράσης με φόντο την κουζίνα. Μια ανεπανάληπτη ευκαιρία για έως και τέσσερις επίδοξους μάγειρες να αναδείξουν το ταλέντο τους σε δύσκολα πιάτα, έχοντας ως βασικό αντίπαλο τον χρόνο. Τα πάντα πρέπει να δουλεύουν ρολόι και η συνεργασία μεταξύ όλων των σεφ είναι ό,τι πιο σημαντικό για να μείνουν ικανοποιημένοι όλοι οι πελάτες. Το φαγητό πρέπει να είναι φρέσκο, ζεστό και τα πιάτα να λάμπουν από καθαριότητα. Μέσα σε όλα, υπάρχουν και πεινασμένα ποντίκια που κλέβουν το φαγητό, λες και δεν φτάνει το απόλυτο χάος που επικρατεί.

Σε περίπτωση που θέλεις μια πιο χαλαρή εμπειρία, μπορείς να ενεργοποιήσεις το Assist Mode, που θα αυξήσει τον διαθέσιμο χρόνο για την ετοιμασία των φαγητών και θα δώσει στην παρέα τη δυνατότητα να παρακάμπτει όσες δοκιμασίες θεωρεί ως πολύ δύσκολες.

Στο τέλος, ποιος ξέρει, ίσως αποκτήσεις έμπνευση για το πως θα διαφοροποιήσεις το εβδομαδιαίο μενού στο σπίτι σου.

 

 

WarioWare: Move It!

O Wario και η παρέα του σε προσκαλούν σε μια ακόμα ξέφρενη περιπέτεια. Η λατρεία του για το σκόρδο οδήγησε τον γνωστό μηχανόβιο και προγραμματιστή video games σε μια καντίνα με burgers. Τα αγόρασε όλα, κέρδισε το μεγάλο βραβείο και βρέθηκε με τους φίλους του σε ένα τροπικό νησί, έχοντας την ελπίδα ότι θα περάσει ειδυλλιακές διακοπές. Αντ’ αυτού όμως, όλοι κατέληξαν αλλού για αλλού και για να κατορθώσουν να ξεφύγουν θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από δοκιμασίες, που δυσκολεύουν με γεωμετρική πρόοδο.

Το WarioWare: Move It! χρησιμοποιεί motion controls και αποτελεί μια καλή ευκαιρία για γυμναστική, χωρίς να χρειαστεί να κάνεις ούτε βήμα από το σπίτι. Τα 200 micro-games που περιλαμβάνει είναι ταυτόχρονα μια καλή εξάσκηση του μυαλού, καθώς θα τεστάρουν τα αντανακλαστικά, την ταχύτητα της αντίληψης και το πόσο γρήγορα μπορούν οι παίκτες να πάρουν κρίσιμες αποφάσεις. Έως δυο παίκτες μπορούν να μοιραστούν τα “βάσανα” του story mode και έως τέσσερις έχουν τη δυνατότητα να διασκεδάσουν στο party mode, με τρόπους που ποτέ ως σήμερα δεν φανταζόσουν.

 

 

It Takes Two

Να και ένα παιχνίδι που όχι μόνο παίζεται αποκλειστικά από δύο παίκτες, αλλά έχει και θεματολογία που εμπνέεται από οικογενειακές καταστάσεις.

Το It Takes Two θα σε βάλει στον κόσμο ενός παντρεμένου ζευγαριού που βρίσκεται στα πρόθυρα διαζυγίου. Μετά από κάποια ατυχή γεγονότα, το ζευγάρι μεταμορφώνεται σε κούκλες από ένα μυστηριώδες βιβλίο. Με τη βοήθεια του βιβλίου, το αντρόγυνο πρέπει να βρει έναν τρόπο να επιστρέψει στην κανονικότητα για άλλη μια φορά.

Οι παίκτες ελέγχουν έναν από τους δύο χαρακτήρες και πρέπει να συνεργαστούν για να προχωρήσουν. Το παιχνίδι διαθέτει μια ποικιλία από γρίφους και δοκιμασίες, που απαιτούν από τους δύο χαρακτήρες να σκεφτούν και να ενεργήσουν παράλληλα για να πετύχουν τους στόχους τους. Οι καταστάσεις που θα αντιμετωπίσει το ζευγάρι έχουν μελετηθεί με τρόπο τέτοιο που να είναι απολύτως απαραίτητη η συμμετοχή και των δυο για την αντιμετώπισή τους. Ένα παιχνίδι γεμάτο μηνύματα, όχι μόνο για τη συνεργασία, αλλά και για το πως όλοι σε μια οικογένεια θα πρέπει να παραμερίζουν τους εγωισμούς τους για το κοινό καλό.

 

 

Kirby Star Allies

Τo Kirby Star Allies παραμένει πιστό στη φόρμουλα των προηγούμενων παιχνιδιών της σειράς Kirby, με δυνατότητες αντιγραφής ικανοτήτων από εχθρούς και τον ίδιο κόσμο. Όμως στο επίκεντρό του βρίσκεται το co-op play και ο συνδυασμός ικανοτήτων, που έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία νέων, πιο ισχυρών κινήσεων. Στην περιπέτεια μπορούν να μετέχουν ως τέσσερις παίκτες ταυτόχρονα με αγαπημένους χαρακτήρες, όπως οι Kirby, King Dedede, Waddle Dee, Bandana Waddle Dee και άλλοι.

Το παιχνίδι απευθύνεται σε όλα τα μέλη μιας οικογένειας, ανεξάρτητα από την ηλικία τους και η δράση αποκτάει τον ρυθμό που εσύ θέλεις. Ο βαθμός δυσκολίας δεν είναι υψηλός και έτσι όλοι μπορούν να διασκεδάσουν παρέα με τον Kirby και του φίλους του αυτές τις γιορτές.

 

 

Puyo Puyo Tetris 2

Η αγαπημένη ιαπωνική σειρά puzzle games Puyo Puyo συνδυάζεται με τον κόσμο του Tetris για να προσφέρουν ατελείωτες ώρες διασκέδασης σε όλους τους fans του είδους. Οι κανόνες είναι απλοί. Ταίριαξε μεταξύ τους τέσσερα Puyos του ίδιου χρώματος ή συμπλήρωσε μια γραμμή από blocks για να καθαρίσεις τον δικό σου χώρο και να φορτώσεις τα σκουπίδια στους αντιπάλους. Πρόσεχε όμως γιατί θα έχεις και εσύ εισερχόμενα.

Έως τέσσερις παίκτες μπορούν να απολαύσουν δυνατές προκλήσεις, μέσα από τις οποίες θα κληθούν να αποδείξουν τις ικανότητές τους στο να αλλάζουν γρήγορα τη ροή κάθε match. Ζωντανοί χαρακτήρες, αλλά και ένα νέο story adventure, δίνουν μια νέα διάσταση στα εθιστικά puzzles, που είναι βγαλμένα από τη χρυσή εποχή των arcades.

 

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: PlayStation 5PlayStation 4Nintendo SwitchXbox Series X, Xbox Series SPC. 

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη