Διάλεξε την κατάλληλη τηλεόραση… και μπες στο παιχνίδι

by K-Admin 1

 

To gaming είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να περνάς ευχάριστα την ώρα σου στο σπίτι. Ταξίδια σε μαγικούς κόσμους, μάχες με την παρέα σε online πεδία μάχης, και μαγευτικές εικόνες που μόνο τα video games μπορούν να σου προσφέρουν.  Η εικόνα παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτό που θα αποκομίσεις παίζοντας. Πράγμα που σημαίνει ότι η τηλεόραση που θα επιλέξεις για να συνδέσεις την κονσόλα σου, θα κρίνει σε σημαντικό βαθμό την εμπειρία που θα αποκομίσεις από το παιχνίδι σου.

 


Μεγαλείο εικόνας

Τα PlayStation 5 και Xbox Series X είναι οι υπερ-κονσόλες που όλοι περίμεναν! Θα μας κρατήσουν «συντροφιά» για πολλά χρόνια, αφού προσφέρουν όλα όσα αναζητούν οι gamers για απόλυτη εμβύθιση στα παιχνίδια τους. Πλούσια γραφικά, υπερύψηλές αναλύσεις έως 8Κ, σε συνδυασμό με υψηλούς ρυθμούς ανανέωσης. Για να μπορέσεις κι εσύ να απολαύσεις στο έπακρο όλα όσα έχει να σου προσφέρει η καινούργια κονσόλα σου, θα χρειαστείς μία τηλεόραση με μεγάλο πάνελ.

Με μία τηλεόραση 4Κ ή 8Κ μπορείς να έχεις μεγάλο πάνελ σε μικρότερη απόσταση θέασης, ώστε η οθόνη να αποδίδει το βέλτιστο αποτέλεσμα εικόνας. Ιδανικά, μπορείς να συνδυάσεις μία μεγάλη οθόνη 50-55 ίντσες και άνω, με ανάλυση τουλάχιστον 4Κ. Όσο υψηλότερη η ανάλυση της οθόνης, τόσο μικρότερα και τα pixels. Κάτι που μεταφράζεται σε «κρυστάλλινη» εικόνα και πλούσιες λεπτομέρειες. Για να μπορείς να απολαμβάνεις όλα όσα είχαν στο μυαλό τους οι παραγωγοί ενός video game.

Extra tip: Θα πρέπει να σε προειδοποιήσουμε: Από τη στιγμή που θα παίξεις για πρώτη φορά σε μεγάλο panel (50+ ίντσες), δεν έχει επιστροφή. Θα δεις με άλλο μάτι τον πλούσιο κόσμο του Horizon Zero Dawn, ή δε θα θέλεις να τελειώσουν τα θαλάσσια ταξίδια σου στο Assassin`s Creed Valhalla.

 


Δράση σε υψηλούς ρυθμούς

Ο ρυθμός ανανέωσης εικόνας μετριέται σε Hertz (Hz) και περιγράφει τη συχνότητα με την οποία το panel μπορεί να εναλλάσσει τα διαδοχικά καρέ. Όσο μεγαλύτερη αυτή η τιμή, τόσο πιο ομαλή θα είναι η εικόνα και τόσο πιο «ζωντανά» θα εμφανίζονται τα αντικείμενα στην οθόνη σου. Κάτι που είναι must στα παιχνίδια με έντονη δράση, όπως είναι τα online shooters. Εκεί, δηλαδή, που η λεπτομέρεια μπορεί να κάνει τη διαφορά στον δρόμο για τη νίκη.

Οι σύγχρονες κονσόλες υποστηρίζουν υψηλούς ρυθμούς ανανέωσης έως 120Hz, για μια απίστευτα ομαλή εμπειρία παιχνιδιού. Ακόμα, όμως, και αν δεν σε ενδιαφέρουν τα 120Hz, το gaming παραμένει ομαλότατο και υπέροχο στα 60Hz. Όλες οι σύγχρονες τηλεοράσεις υποστηρίζουν αυτή τη συχνότητα, οπότε θα είσαι απόλυτα καλυμμένος με οποιαδήποτε τηλεόραση 4K ή 8Κ κι αν επιλέξεις.

Extra tip: Ο υψηλός ρυθμός ανανέωσης εικόνας θα ευνοήσει το παιχνίδι σου, ειδικά κατά τα ranked παιχνίδια στο Fifa 21, στο eFootball PES 2021, ή στο ΝΒΑ2Κ 21, όπου η μπάλα πάει, κυριολεκτικά, «πάνω-κάτω».

 


Αναδεικνύει τα πλούσια γραφικά

Εφόσον έχεις καταλήξει στην ανάλυση οθόνης και στις διαστάσεις που προτιμάς για το σαλόνι ή και το playroom σου, το επόμενο βήμα είναι να επιλέξεις την τεχνολογία panel που χρειάζεσαι. H τεχνολογία Panel είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την απόδοση των χρωμάτων (χρωματική παλέτα), φωτεινότητα, αντίθεση και γωνία θέσης. Έχεις να επιλέξεις ανάμεσα σε LED, OLED και QLED. Και οι τρεις τεχνολογίες βασίζονται στην προβολή εικόνας μέσω λυχνιών LED. Ωστόσο διαφέρουν στον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουν την απόδοση εικόνας, εξυπηρετώντας διαφορετικές ανάγκες.

Οι OLED και QLED αποτελούν την εξέλιξη των LED. Ξεχωρίζουν για την εντυπωσιακή απόδοση μαύρων και το εύρος χρωματικής παλέτας. Από την άλλη, οι τηλεοράσεις LED διακρίνονται για την υψηλότερη φωτεινότητα. Έτσι, ανάλογα με τοn φωτισμό του δωματίου ή του σαλονιού σου, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι η υψηλότερη φωτεινότητα των LED οθονών αποδίδουν καλύτερη εικόνα σε δωμάτια με έντονο φωτισμό. Σε αντίθεση με τις OLED και QLED που θα τα πάνε περίφημα σε δωμάτια με πιο διακριτικό φωτισμό, ενώ είναι ιδανικές για κορυφαία απόδοση υπό γωνίες. Πράγμα που σημαίνει ότι όταν θα παίζεις με την οικογένεια ή με φίλους, όλοι θα απολαμβάνουν την ίδια ποιότητα εικόνας, χωρίς σκιές και είδωλα, ανεξάρτητα τη θέση θέασης.

Ό,τι κι αν επιλέξεις, να είσαι σίγουρος πως όλες οι σύγχρονες προτάσεις σε LED, OLED και QLED εξασφαλίζουν εμπειρία με ελάχιστες καθυστερήσεις (lag) ενώ υποστηρίζουν όλες τις καινοτομίες των next gen κονσολών PS5 και Xbox Series. Δηλαδή, 4Κ gaming μέσω σύνδεσης ΗDMI 2.1 και υψηλούς ρυθμούς ανανέωσης έως 120Hz.

Extra tip: Μία σύγχρονη τεχνολογία panel θα αναδείξει τα πλούσια γραφικά και τα έντονα περιβάλλοντα ενός τίτλου. Σε πολλά μοντέλα θα συναντήσεις ρύθμιση εικόνας «Game». Εφαρμόζει τον κατάλληλο φωτισμό/αντίθεση/χρώμα, χωρίς να σπαταλήσεις χρόνο στις ρυθμίσεις της τηλεόρασης. Απόλαυσε εντυπωσιακή αντίθεση στους μαγικούς κόσμους του Final Fantasy 14 Online, ή ανακάλυψε τα «γυαλισμένα» γραφικά του Demon’s Souls remake.

 

 

Απερίσπαστος στο παιχνίδι σου

Ο χρόνος απόκρισης μιας οθόνης μετριέται σε χιλιοστά του δευτερολέπτου (ms). Αναφέρεται στο πόσο γρήγορα ενημερώνονται τα pixels στην οθόνη και είναι ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά που θα πρέπει να κοιτάξεις. Κατά γενικό κανόνα, όσο μικρότερος είναι ο χρόνος απόκρισης τόσο λιγότερη διάσπαση εικόνας και αποκλίσεις χρώματος έχουμε. Η επιλογή σου θα πρέπει να είναι μια τηλεόραση με χρόνο απόκρισης από 5ms και κάτω. Έτσι, όταν θα παίζεις παιχνίδια με γρήγορο ρυθμό, όπως action και racing games, ή first person shooter θα απολαμβάνεις ομαλή εικόνα και θα είσαι απερίσπαστος στο παιχνίδι σου.

Οι τηλεοράσεις που είναι ιδανικές για gaming, συνήθως παρέχουν λειτουργία “game mode” ή και “game optimizer”. Όταν ενεργοποιηθεί, η οθόνη ρυθμίζεται αυτόματα στον βέλτιστο χρόνο απόκρισης. Παράλληλα, βελτιώνεται ταυτόχρονα και το “input latency” (καθυστέρηση εισόδου). Κάτι που σημαίνει ότι μειώνεται η καθυστέρηση ανάμεσα στο πάτημα ενός πλήκτρου και στο πότε αντιδρά ο χαρακτήρας στην οθόνη. Ειδικά στα ανταγωνιστικά παιχνίδια, το χιλιοστό δευτερολέπτου μπορεί να κάνει τη διαφορά στον δρόμο προς τη νίκη!

Extra tip: Το “game mode” ενεργοποιείται μέσα από τις ρυθμίσεις της τηλεόρασης. Επίλεξε την πηγή ή τις πηγές εισόδου (Επιλογή εισόδου) που αντιστοιχούν στις παιχνιδομηχανές σου, και ενεργοποίησε τη λειτουργία παιχνιδιού. Τώρα, όταν παίζεις ανταγωνιστικούς τίτλους όπως τα Apex Legends και Call of Duty Warzone, θα είσαι πάντα ένα «κλικ» μπροστά από τους αντιπάλους σου. Στόχευσε πρώτος, πέτυχε περισσότερα headshots και φτάσε στην κορυφή!

 

 

Για να τα ζεις όλα

Για τις ώρες που θα θέλεις να αφήσεις στην άκρη τα gaming headset σου, σίγουρα χρειάζεσαι μία τηλεόραση που θα συνδυάζει ποιοτική εικόνα με πλούσιο ήχο. Στο kotsovolos.gr θα συναντήσεις πολλές τηλεοράσεις με ισχυρά ηχεία και subwoofer για βαθύ μπάσο, που συνδυάζονται με εντυπωσιακές τεχνολογίες ήχου όπως DTS ή Dolby Digital surround. Για κορυφαίες εμπειρίες gaming, είτε παίζεις “solo” είτε με παρέα.

Ιδανικά μπορείς να ενισχύσεις τον ήχο της τηλεόρασής σου με την προσθήκη ηχόμπαρας. Για να απολαμβάνεις εντυπωσιακό ήχο που σε βάζει στη μέση της δράσης. Πολλές προτάσεις σε 4K και 8Κ τηλεοράσεις συνοδεύονται από ηχόμπαρες (Soundbars), οι οποίες συνήθως κρεμιούνται στο κάτω μέρος τους. Έλεγξε την ισχύ (σε Watt) των ηχείων και αν υποστηρίζουν κάποια πρόσθετη τεχνολογία.

Extra tip: O πολυκαναλικός ήχος 5.1/ 7.1 μπορεί να σε βοηθήσει να προσδιορίσεις πού βρίσκονται οι αντίπαλοι σε σχέση με τον χαρακτήρα σου ή και να παρέχει ήχους περιβάλλοντος για μια πιο καθηλωτική εμπειρία. Ενεργοποίησε την αντίστοιχη λειτουργία στην τηλεόραση και στην κονσόλα σου, και απόλαυσε το υπέροχο soundtrack του The Last of Us Part II, ή άκου την παραμικρή λεπτομέρεια από τον κρυσταλλένιο ήχο που βγάζει το Leviathan Axe του Kratos στο God of War!

 

 

Βυθίσου στη δράση

Το HDR σημαίνει High Dynamic Range που στα ελληνικά μεταφράζεται ως «Υψηλό Δυναμικό Εύρος». Αφορά στη φωτεινότητα που μπορεί να προβάλλει μια οθόνη, αλλά και τις χρωματικές της ικανότητες. Όλοι οι κατασκευαστές συνδυάζουν το HDR με τις υπερ-υψηλές αναλύσεις 4Κ και 8Κ στις κορυφαίες σειρές προϊόντων τους. Με τις next gen κονσόλες PS5 και Xbox Series X|S θα μπορείς να απολαμβάνεις την οπτική ζωντάνια του HDR. Βυθίσου στη δράση με πιο ευκρινείς χαρακτήρες, πιο φωτεινούς κόσμους και απίστευτες λεπτομέρειες.

Extra tip: Για να αξιοποιήσεις τη λειτουργία HDR σε εκατοντάδες σύγχρονους τίτλους, φρόντισε η κονσόλα να είναι συνδεδεμένη σε θύρα συμβατή με HDMI 2.0a / HDCP 2.2 στην τηλεόρασή σου. Έπειτα, ενεργοποίησε την αντίστοιχη λειτουργία στο PlayStation 4|5 ή στο Xbox One | Xbox Series. Σύντομα θα διαπιστώσεις ότι δεν αναβαθμίζεται μόνο η εικόνα, αλλά κι ο τρόπος που παίζεις. Όλα πλέον θα φαίνονται πιο καθαρά όταν ακολουθεί μία επικίνδυνη στροφή στο Forza Horizon ή όταν θέλεις να χρησιμοποιήσεις sniper στο Call Of Duty: Black Ops Cold War, για να πάρεις το πιο δύσκολο headshot!

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη