Διαθέσιμα τα νέα προϊόντα της Αpple. Kάνε δικά σου τα iPhone 14, Apple Watch και AirPods

by Aggeliki Tsoukana

Η πολυαναμενόμενη ημέρα έφθασε. Τα νέα προϊόντα της Apple είναι διαθέσιμα για να τα αποκτήσεις! Επισκέψου το eshop του Κωτσόβολου ή ένα φυσικό κατάστημα και απόκτησε ένα ή περισσότερα από τα νέα προϊόντα Apple: iPhone 14, iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max καθώς και των Apple Watch Series 8, Apple Watch SE και AirPods Pro.

Ας δούμε αναλυτικά τα χαρακτηριστικά που τα κάνουν τόσο ξεχωριστά:

 

 

iPhone 14

Το standard iPhone 14 είναι το πιο προσιτό και το μικρότερο ολόκληρης της νέας σειράς smartphones με οθόνη 6,1 ιντσών.

Μέσα του υπάρχει ο επεξεργαστής A15 που χρησιμοποιήθηκε στη σειρά iPhone 13. Η διαφορά είναι ότι αυτήν τη φορά έρχεται με 5-core GPU, όπως τα μοντέλα Pro της προηγούμενης γενιάς. Τα non-Pro μοντέλα του iPhone 14 φέρουν έτσι 18% καλύτερες επιδόσεις από τα αντίστοιχα του iPhone 13 των 4-core GPU. Η μνήμη RAM είναι 4GB.

Το iPhone 14 χρησιμοποιεί κάμερες 12MP. Η βασική κάμερα διαθέτει μεγαλύτερο αισθητήρα (1.9m pixels) και διάφραγμα f/1.5. Έτσι απαθανατίζουν 49% περισσότερο φως σε σχέση με το iPhone 13, έχοντας και την ικανότητα χρήσης του οπτικού σταθεροποιητή για βέλτιστη ποιότητα. Ο σταθεροποιητής παίζει μεγάλο ρόλο και στο Action Mode, το οποίο μετατρέπει το iPhone σε action camera. Το συγκεκριμένο mode προσφέρει επιπλέον σταθερότητα, υποστηρίζοντας Dolby Vision HDR. Πέραν τούτου, οι δυνατότητες των καμερών αγγίζουν εγγραφή video με ανάλυση 4K στα 60fps.

Η μπροστινή, TrueDepth κάμερα επιστρέφει μαζί με το γνωστό notch των τελευταίων ετών. Μόνο που για πρώτη φορά διαθέτει autofocus και σε συνδυασμό με σημαντικές βελτιώσεις του hardware μπορεί να απαθανατίσει 38% περισσότερο φως σε σκοτεινούς χώρους.

Στα της συνδεσιμότητας, η Apple εξασφάλισε την επικοινωνία με δορυφόρους. Οι χρήστες iPhone θα μπορούν να στέλνουν γραπτά μηνύματα μέσω δορυφόρων, στις περιπτώσεις που δεν είναι εφικτή η σύνδεση με κάποιο δίκτυο, ώστε να ζητήσουν βοήθεια.

Το iPhone 14 κυκλοφορεί σε 5 διαφορετικά χρώματα: midnight, starlight, blue, purple και product red. Οι επιλογές που δίνονται ως προς τον αποθηκευτικό χώρο είναι 128GB, 256GB και 512GB.

 

iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max

Τα iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max ήρθαν με νέες κάμερες, ένα φρέσκο notch – “νησί” και έναν ολοκαίνουργιο επεξεργαστή.

Το νέο notch των μοντέλων Pro αποκαλείται Dynamic Island και έχει το σχήμα ενός χαπιού. Το ενδιαφέρον χαρακτηριστικό που αποκαλύφθηκε εκμεταλλεύεται το σχήμα του notch, διευρύνοντάς το / συρρικνώνοντάς το ανάλογα με την εφαρμογή που χρησιμοποιείται ή με την εντολή που δίνεται. Επιπλέον υπάρχουν μενού που εμφανίζονται μέσω drop-down από το ίδιο το notch, κάνοντάς το να αλληλεπιδρά με την υπόλοιπη οθόνη.

Οι οθόνες των iPhone 14 Pro (6,1 ίντσες) και iPhone 14 Pro Max (6,7 ίντσες) είναι φωτεινότερες, αγγίζοντας φωτεινότητα των 2.000 nits σε αναπαραγωγή περιεχομένου HDR. Έχουν μάλιστα τη δυνατότητα υποστήριξης ρυθμού ανανέωσης από το 1Hz. Έτσι επιτυγχάνεται και το Always-On Display των καινούργιων μοντέλων Pro του iPhone. Η οθόνη τους μένει αδιάκοπα ενεργοποιημένη ώστε να βλέπεις ανά πάσα στιγμή την ώρα, τα widgets σου και τα Live Activities.

Η βασική κάμερα των μοντέλων Pro διαθέτει έναν αισθητήρα “quad-pixel” με ανάλυση 48MP, διάφραγμα f/1.78 και μέγεθος pixel 1.22m.m. Ο αισθητήρας high-res αναλαμβάνει να παραδώσει τα άψογα πορτραίτα του Portrait Mode, με zoom 2x.

Ο επεξεργαστής των iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max είναι ο A16 Bionic με six-core GPU – δύο performance cores και τέσσερα efficiency cores. Η CPU του είναι 40% γρηγορότερη από οτιδήποτε υπάρχει αυτήν τη στιγμή στον ανταγωνισμό, ενώ καταναλώνει και λιγότερη ενέργεια από τον επεξεργαστή A15. Μέσα στον A16 Bionic υπάρχει το 16-core Neural Engine, ικανό για 17 τρισεκατομμύρια λειτουργίες ανά δευτερόλεπτο. Επιπρόσθετα, η 5-core GPU του έρχεται με 50% περισσότερο bandwidth. Η μνήμη RAM είναι στα 6GB.

Τα iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max διατίθενται σε τέσσερα χρώματα: space black, silver, gold και deep purple. Οι επιλογές που υπάρχουν ως προς τον αποθηκευτικό χώρο είναι 128GB, 256GB, 512GB και 1TB.

 

 

Apple Watch Series 8 & Apple Watch SE

Το πρώτο νέο wearable που αποκαλύφθηκε στο Apple Event είναι το Apple Watch Series 8, το οποίο μοιάζει πολύ με τον προκάτοχό του. Όμως αυτήν τη φορά χρησιμοποιεί τον καινούργιο επεξεργαστή S8, φέρει αισθητήρα θερμοκρασίας, αναγνώριση συγκρούσεων και ένα Ultra-low power mode για ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας.

Ο αισθητήρας θερμοκρασίας ελέγχει τη θερμοκρασία του δέρματος ανά πέντε δευτερόλεπτα χρησιμοποιώντας δύο άλλους αισθητήρες: ένας αισθητήρας που θα είναι σε επαφή με το δέρμα και ένας που θα βρίσκεται κάτω από την οθόνη. Το αποτέλεσμα είναι να εντοπίζει μεταβολές της θερμοκρασίας, ακόμα και αν είναι κατά 0.1°C.  Χάρη σε αυτήν τη δυνατότητα μπορεί να βοηθήσει τις γυναίκες που θα το χρησιμοποιούν με προβλέψεις ωορρηξίας.

Η αναγνώριση συγκρούσεων γίνεται εφικτή με το 3-axis gyro sensor σε συνδυασμό με το επιταχυνσιόμετρο High G-force (4 φορές γρηγορότερο από το παλιό). Μπορεί μάλιστα να αντιλαμβάνεται τη μεριά της σύγκρουσης, αλλά και να ενημερώνει αυτόματα τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση αυτοκινητικού ατυχήματος.

Η μπαταρία του Apple Watch Series 8 φτάνει τις 18 ώρες με always-on display και αδιάκοπη καταγραφή δραστηριοτήτων. Το low-power mode διπλασιάζει αυτόν τον χρόνο, προσφέροντάς σου 36 ώρες λειτουργίας χωρίς φόρτιση.

Το Apple Watch Series 8 κυκλοφορεί σε τέσσερα χρώματα: lunar, astronomy, metropolitan, modular. Το περίβλημά του είναι από 100% ανακυκλωμένο αλουμίνιο.

Το Apple Watch SE είναι το πιο προσιτό smartwatch της εταιρείας. Διαθέτει και αυτό τον επεξεργαστή S8 και φέρει επίσης την υποστήριξη αναγνώρισης συγκρούσεων. Το συγκεκριμένο μοντέλο διατίθεται σε τρία χρώματα, τα midnight, silver και starlight. Είναι 80% πιο οικολογικό και 20% γρηγορότερο από τους προκατόχους του.

 

 

Νέα AirPods Pro

Η καινούργια γενιά των AirPods Pro είναι εδώ. Τα νέα ακουστικά περιέχουν τον επεξεργαστή H2 της Apple, διαθέτοντας καλύτερο low-distortion driver και amp on board για μεγαλύτερο εύρος συχνοτήτων του ήχου. Ο σχεδιασμός τους δεν παρουσιάζεται αλλαγμένος, επιστρέφοντας με tips σιλικόνης και αισθητήρες αφής στο πλάι.

Το Spatial Audio της Apple ήρθε ανανεωμένο και δίνει δυνατότητα επεξεργασίας του με βάση το προσωπικό προφίλ του χρήστη. Με τη βοήθεια του iPhone μπορείς να δημιουργήσεις το ιδανικό προφίλ αναπαραγωγής, προσαρμόζοντας τον ήχο με βάση το σχήμα και το μέγεθος των αυτιών σου!

Ταυτόχρονα, το Active Noise Cancelation, η απομόνωση των εξωτερικών θορύβων δηλαδή, είναι καλύτερο από ποτέ. Η Apple υπόσχεται δύο φορές καλύτερη λειτουργία του χαρακτηριστικού σε σχέση με την προηγούμενη γενιά AirPods Pro.

Τα AirPods Pro σου προσφέρουν έως και 6 ώρες μουσικής, φτάνοντας τις 30 ώρες μαζί με τη θήκη φόρτισής τους. Η νέα θήκη φόρτισης είναι συμβατή με την υπηρεσία Find My, ενώ μπορεί να φορτιστεί και ασύρματα μέσω φορτιστών Qi, MagSafe και Apple Watch.

Μην περιμένεις, έλα στον Κωτσόβολο να αποκτήσεις τα αγαπημένα σου προϊόντα Apple!

Μπορείς να δεις ακόμη