Το 7ήμερο του gaming

by Aggeliki Tsoukana

Το 7ήμερο του gaming σου μεταφέρει τις κυριότερες ειδήσεις από τη βιομηχανία των video games την εβδομάδα που προηγήθηκε.

 

H Sony παρουσιάζει τις δυνατότητες του PlayStation VR2

Feel a New Real είναι ο τίτλος του νέου trailer που κυκλοφόρησε η Sony Interactive Entertainment για το PlayStation VR2. Η συσκευή εικονικής πραγματικότητας θα τοποθετηθεί στα ράφια των καταστημάτων εντός του 2023.

Το PlayStation VR2 θα σου προσφέρει τη δυνατότητα να απολαμβάνεις gaming σε υψηλή οπτική ποιότητα, καθώς θα προσφέρει ανάλυση 4K HDR, οπτικό πεδίο 110 μοιρών για κάλυψη ενός μεγάλου εύρους προβολής δίχως να χρειαστεί να κουνάς το κεφάλι σου, τεχνολογία eye tracking και inside out tracking για καλύτερη παρακολούθηση της κίνησης των ματιών και του σώματος, Tempest 3D AudioTech ώστε να ακούς και τον παραμικρό ήχο και επιπλέον δυνατότητα σύνδεσης με ένα και μοναδικό καλώδιο.

Από την άλλη, το PlayStation VR2 Sense Controlle θα έχει κυκλικό σχεδιασμό για ρεαλιστικότερες κινήσεις, αναλογικούς μοχλούς και πλήκτρα όπως συμβαίνει με τα χειριστήρια για κλασσικό gaming, αισθητήρες που αντιλαμβάνονται το άγγιγμα από τα δάκτυλα του χρήστη, haptic feedback και adaptive triggers.

 

 

Προστέθηκε νέο περιεχόμενο στο Mario Strikers: Battle League

H Nintendo και η ομάδα ανάπτυξης Next Level Games, ανανεώνουν το Mario Strikers: Battle League, με το 1.2.0 update.

Μέσω αυτού προστίθενται στο παιχνίδι δύο νέοι επιλέξιμοι χαρακτήρες, η Pauline και ο Diddy, το σετ εξοπλισμού Barrel και ένα νέο στάδιο, το Planetoid.

Επίσης, στο Main Menu προστέθηκαν τα Striker Rankings. Μπορείς πλέον να συγκρίνεις τις ικανότητές σου για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα με το Skill Score, που διαφέρει ανάλογα με την απόδοση σε online matches.

Στο Strikers Club μπορείς πλέον να διαμορφώσεις τους θεατές στο στάδιο. Ακόμα πληρώνοντας με coins έχεις τη δυνατότητα να βλέπει βεγγαλικά και κονφετί όταν σκοράρεις ένα γκολ και όταν κερδίζεις έναν αγώνα.

Περισσότερες πληροφορίες στο trailer που ακολουθεί.

 

 

Δημοσιεύτηκε η εισαγωγή του Deathverse: Let It Die

Η GungHo Online Entertainment και η Supertrick Games, δημοσίευσαν την εισαγωγή του free-to-play multiplayer survival action game Deathverse: Let It Die.

Το σκηνικό τοποθετείται σε ένα ακατοίκητο νησί που καλύπτεται από SPLithium, μια ανεξάντλητη πηγή ενέργειας στην εποχή του Deathverse: Let It Die. Λέγεται ότι η μόλυνση που προκάλεσε το SPLithium δημιούργησε τα UMA, επικίνδυνα μεταλλαγμένα πλάσματα και φυτά, που αποκαλούν το νησί σπίτι τους. Κι αν αυτό δεν ήταν αρκετό, στο μέσο κάθε match θα εμφανίζονται ακόμα πιο θανατηφόροι εχθροί, οι Hunters, που θα κυνηγήσουν εσένα και τους υπόλοιπους παίκτες δίχως έλεος.

Το Deathverse: Let It Die θα λανσαριστεί στις 28 Σεπτεμβρίου 2022, για PlayStation 5 και PlayStation 4. Στις 5 Οκτωβρίου θα ακολουθήσει η αντίστοιχη έκδοση για PC.

 

 

H Ebb Software αποκαλύπτει τον πρόλογο του Scorn

H Ebb Software δημοσίευσε ένα video με οκτώ λεπτά gameplay από τον πρόλογο του ατμοσφαιρικού first-person adventure game Scorn.

Σε αυτή την εισαγωγική σκηνή, θα εξοικειωθείς με τον χαρακτήρα που θα ελέγχεις στον βιο-λαβύρινθο. Δίχως βοήθεια θα αναζητήσεις τον δρόμο σου ανάμεσα στα σπλάχνα του κόσμου του Scorn, έχοντας ως εξοπλισμό παράξενα εργαλεία, λύνοντας παράλληλα έναν τρομακτικό γρίφο που συνεχώς παραπέμπει στο τι έπεται.

Κατά τη διάρκεια της εξερεύνησης του σουρεαλιστικού, εφιαλτικού κόσμου του Scorn, θα κατανοήσεις τον χαρακτήρα που θα καθοδηγείς, έστω και λίγο. Θα πρέπει να μάθεις τους κανόνες και να λύσεις τους γρίφους δίχως υποστήριξη ή καθοδήγηση. Ανακαλύπτοντας τα μυστικά και συγκεντρώνοντας τα παράξενα βιο-μηχανικά εργαλεία που φαίνεται ότι προέρχονται από έναν άλλο πολιτισμό, θα είναι δυνατή η επιβίωσή σου. Όμως η αναζήτηση της αλήθειας είναι κάτι το εντελώς διαφορετικό.

Το Scorn θα κυκλοφορήσει στις 21 Οκτωβρίου 2022, για Xbox Series X, Xbox Series S και PC (Steam, Epic Games Store, GOG). Την ημέρα εκείνη θα προστεθεί και στη συνδρομητική υπηρεσία Xbox Game Pass.

 

 

Βάλε τη στολή του μάστορα και ετοιμάσου για το House Flipper 2

To House Flipper 2 θα κυκλοφορήσει για PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S και PC μέσω Steam το 2023, όπως ανακοίνωσαν η PlayWay και η ομάδα ανάπτυξης Frozen District.

Ξεσκόνισε το σφυρί σου, ο κόσμος του House Flipper επιστρέφει και υπόσχεται νέες συγκινήσεις. Ετοιμάσου να αγοράσεις και να ανακαινίσεις σπίτια που βρίσκονται ένα βήμα πριν την καταστροφή. Εκτός αν προτιμάς να δημιουργήσεις τα δικά σου από την αρχή. Θα ξεκινήσεις ως βοηθός μάστορα και αποστολή σου είναι να δημιουργήσεις μια περιουσία στη γοητευτική πόλη Pinnacove.

Ακολουθεί το trailer που συνοδεύει την ανακοίνωση.

 

 

Ανακοινώθηκε το Picross S8 με υποστήριξη local multiplayer

H Jupiter Corporation ανακοίνωσε το Picross S8. Θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά για το Nintendo Switch, μέσω του eShop της κονσόλας στις 29 Σεπτεμβρίου 2022.

Θα μπορέσεις να παίξεις μαζί με άλλους τρεις φίλους σου σε μία κονσόλα, απολαμβάνοντας μια εμπειρία διαφορετική από εκείνη του single player mode. Απλά ο καθένας θα πρέπει να έχει το δικό του Joy-Con, ενώ θα υποστηρίζεται και ο χειρισμός μέσω του touchscreen.

Tο παιχνίδι θα προσφέρει 300 Picross και Mega Picross puzzles, 150 Clip Picross piece puzzles, 30 Color Picross puzzles και πέντε Extra puzzles, που φέρνουν το σύνολο στα 485 puzzles.

Παρακάτω, το πρώτο trailer του παιχνιδιού.

 

 

’80s Classics trailer για το Dakar Desert Rally

H Saber Interactive κυκλοφόρησε ένα νέο trailer για το open-world off-road racing game Dakar Desert Rally, με το οποίο παρουσιάζει δύο κλασσικά οχήματα των ’80s, το DAF Truck Turbo-Twin και το Ari Vatanen’s Peugeot 405 Turbo 16. Αυτά θα είναι διαθέσιμα από την πρώτη ημέρα που θα κυκλοφορήσει το παιχνίδι, για όσους αποκτήσουν τη Deluxe Edition.

Το Dakar Desert Rally θα σου επιτρέψει να βιώσεις την αυθεντική εμπειρία του θρυλικού αγώνα που διοργανώνει η Amaury Sport Organisation, στον οποίο συμμετέχουν οχήματα διαφόρων ειδών από όλο τον κόσμο. Η δράση περνάει μέσα από 30 διαδρομές από τις διοργανώσεις των ετών 2020, 2021 και 2022, μαζί με τα επίσημα αδειοδοτημένα οχήματα, ομάδες και πιλότους. Οι ταχύτητες θα είναι υψηλές και οι συνθήκες κατά κύριο λόγο αντίξοες. Η ομάδα ανάπτυξης έχει προσθέσει δυναμικό σύστημα καιρού και εποχών, οπότε είναι εύκολο να καταλάβεις πως ο ρεαλισμός περνάει σε νέο επίπεδο.

Το Dakar Desert Rally αναμένεται στις 4 Οκτωβρίου 2022, για PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S, PlayStation 4, Xbox One και PC (Steam, Epic Games Store).

 

 

To The House of the Dead: Remake κυκλοφόρησε για κονσόλες Xbox Series

H Forever Entertainment και η ομάδα ανάπτυξης MegaPixel Studio θα κυκλοφορήσουν το The House of the Dead: Remake σε Xbox Series S και Xbox Series X στις 23 Σεπτεμβρίου 2022. Το παιχνίδι πρωτοκυκλοφόρησε για το Nintendo Switch στις 7 Απριλίου και στις 28 του ίδιου μήνα ακολούθησαν οι αντίστοιχες εκδόσεις για PlayStation 4, Xbox One, PC (Steam, GOG) και Google Stadia.

Ti The House of the Dead: Remake είναι η ανανεωμένη έκδοση του παιχνιδιού που κυκλοφόρησε το 1997 στις αίθουσες των arcades. Το κλασσικό rail-shooter έρχεται με αλλάγές που το προσαρμόζουν στα standards του σύγχρονου gaming. Η ομάδα ανάπτυξης υπόσχεται ότι το gameplay θα παραμείνει πιστό σε εκείνο του original τίτλου, local co-op δύο παικτών, πολλαπλά τέλη, photo mode, achievements, ορδές απέθαντων σε ένα νέο mode, γκαλερί με τους εχθρούς που έχεις αντιμετωπίσει και γραφικά στο ποιοτικό επίπεδο των Xbox Series X και Xbox Series S.

 

 

Αποκαλύφθηκε το αρχικό roster του Street Fighter 6

H Capcom δημοσίευσε ένα νέο video που περιλαμβάνει την εισαγωγή του World Tour mode του Street Fighter 6. Σε αυτό θα έχεις την ευκαιρία να δεις ποιοι θα είναι οι 18 μαχητές που θα είναι επιλέξιμοι κατά το λανσάρισμα του παιχνιδιού: Luke, Jamie, Manon, Kimberly, Marisa, Lily, JP, Juri, Dee Jay, Cammy, Ryu, E. Honda, Blanka, Guile, Ken, Chun-Li, Zangief και Dhalsim.

Τι Street Fighter 6 θα κυκλοφορήσει εντός του 2023, για PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X και PC (Steam).

 

 

Δεύτερη καθυστέρηση για το Bloody Ties DLC του Dying Light 2 Stay Human

Σε περίπτωση που είχες στο μυαλό σου ότι τον Οκτώβριο θα ασχολούσουν με το Bloody Ties DLC του Dying Light 2 Stay Human, θα πρέπει να αλλάξεις σχέδια και να κάνεις λίγη ακόμα υπομονή. Όπως ανακοίνωσε η Techland, η κυκλοφορία του story expansion μεταφέρεται για τις 10 Νοεμβρίου 2022, με σκοπό να δοθεί στην ομάδα ανάπτυξης περισσότερος χρόνος για να το απαλλάξει από τα bugs.

“Στο Bloody Ties, οι παίκτες θα βιώσουν μια νέα περιπέτεια, όπου θα φτάσουν στο επίκεντρο του θανάτου, του πλούτου και του απόλυτου μεγαλείου, σε μια εκπληκτική τοποθεσία, το The Carnage Hall. Πρόκειται για το παλιό κτίριο της όπερας και είναι γεμάτο από δοκιμασίες, αποστολές, νέους τύπους όπλων, χαρακτήρες και ανακαλύψεις”, αναφέρεται στην περιγραφή του Bloody Ties.

Σε περίπτωση που προβείς σε προπαραγγελία, θα λάβεις ως δώρο το Aristocrat Pack, που αποτελείται από ένα όπλο και μια στολή.

 

Κυκλοφόρησε το first person shooter Prodeus

Το Prodeus είναι ήδη διαθέσιμο για PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S, PlayStation 4, Xbox One και PC μέσω Steam, όπως ανακοίνωσαν η Humble Games και η ομάδα ανάπτυξης Bounding Box Software. Επιπλέον, μπορείς να το βρεις στον κατάλογο της συνδρομητικής υπηρεσίας Xbox Game Pass. Η έκδοση για το Nintendo Switch θα έχει μικρή καθυστέρηση, προκειμένου να διορθωθεί ένα οπτικό bug.

Prodeus είναι ένα first-person shooter βγαλμένο από την παλιά εποχή, με γραφικά και μηχανισμούς που το προσαρμόζουν στη σύγχρονη τεχνολογία. Βρίσκεται στο επίπεδο ποιότητας ενός μοντέρνου AAA game, αλλά με αισθητική ρετρό αλλά και gameplay που αποτελεί φόρο τιμής στους περιορισμούς παλαιότερου hardware. Το παιχνίδι προσφέρει campaign δημιουργημένο από βετεράνους της βιομηχανίας, co-op και competitive multiplayer, level editor και ενσωματωμένο community map browser με απεριόριστες επιλογές για διασκέδαση.

 

 

Πρώτα σε PC θα κυκλοφορήσει το Valiant

Το medieval real-time strategy game The Valiant θα κυκλοφορήσει για PC (Steam, Epic Games Store, GOG), στις 19 Οκτωβρίου 2022, όπως ανακοίνωσαν η THQ Nordic και η ομάδα ανάπτυξης KITE Games. Αναμένεται πλέον να γίνει γνωστό το πότε θα λανσαριστούν οι αντίστοιχες εκδόσεις για PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S, PlayStation 4 και Xbox One.

Το σενάριο ακολουθεί την ιστορία του Theoderich von Akenburg, ενός πρώην σταυροφόρου ιππότη που, αφού απογοητεύτηκε με τη σκληρότητα του πολέμου, καλείται ξανά στην ενεργό δράση, από γεγονότα που έλαβαν χώρα πριν από 15 χρόνια, όταν αυτός και ο πρώην συμπολεμιστής του, Ulrich von Grevel, βρήκαν κομμάτι ενός αρχαίου αντικειμένου- της ράβδου του Ααρών. Ένας νεαρός μοναχός ονόματι Malcom εμφανίζεται στο κατώφλι του Theoderich, φέρνοντάς του τα νέα ότι η ράβδος έχει δύναμη που δεν προοριζόταν ποτέ για θνητούς, και ο Ulrich έχει αποκτήσει εμμονή να βρει τα υπόλοιπα κομμάτια και να ενώσει τη ράβδο, ένα γεγονός που θα μπορούσε να φέρει ανείπωτο κακό και βάσανα στον κόσμο.

Ο Theoderich αναλαμβάνει την αποστολή να αναζητήσει τα υπόλοιπα κομμάτια για να τα κρατήσει μακριά από τον Ulrich και ξεκινά ένα ταξίδι που θα τον οδηγήσει σε όλη την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή. Καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού του, θα συναντήσει πολλούς άλλους πολεμιστές που αποφασίζουν να συσπειρωθούν μαζί του για τον ίδιο σκοπό. Από τον έμπειρο βετεράνο Reinhard von Kempten της Teutonic Order, μέχρι την φιλόδοξη νεαρή μισθοφόρο Grimhild Eidottr και τη Raven Company.

 

 

Την Άνοξη του 2023 θα κυκλοφορήσει το WRATH: Aeon of Ruin

Το dark fantasy horror first-person shooter WRATH: Aeon of Ruin θα κυκλοφορήσει για PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch και PC (Steam, GOG, Humble Store) την Άνοιξη του 2023, όπως ανακοίνωσαν η 3D Realms, η Fulqrum Publishing και η ομάδα ανάπτυξης KillPixel.

Στο νέο trailer που θα έχεις την ευκαιρία να παρακολουθήσεις παρακάτω, παρουσιάζεται το πρώτο boss, η Lady of Ascension, Guardian of Mourningvale. Αφού συλλέξουν τα πέντε relics στο πρώτο hub, οι παίκτες θα πρέπει να νικήσουν τη Guardian για να φτάσουν στο Episode 2.

Είσαι Outlander. Κάποτε παρασύρθηκες στην Αιώνια Θάλασσα, τώρα βρίσκεσαι στις όχθες ενός κόσμου που πεθαίνει. Από το σκοτάδι που καταναλώνει αναδύεται μια φιγούρα ντυμένη στα λευκά, ο Shepherd of Wayward Souls, που σου αναθέτει τη δύσκολη αποστολή να κυνηγήσεις τους εναπομείναντες Φύλακες του Παλαιού Κόσμου. Πρέπει να ταξιδέψεις στην απέραντη καταχνιά, να εξερευνήσεις αρχαία ερείπια, να ανακαλύψεις ξεχασμένα μυστικά και να πολεμήσετε τη φρίκη που κρύβεται σε αυτά.

Βασισμένο στην τεχνολογία του πρώτου Quake, οι φλέβες του WRATH αντλούν το DNA των δημοφιλών shooter games της δεκαετίας του ’90. Το WRATH παίρνει τα διαχρονικά χαρακτηριστικά κλασικών τίτλων όπως τα DOOM, το Quake, το Duke το Nukem 3D, το Blood, Unreal και HEXEN και τα μεταφέρει στον 21ο αιώνα.

Αρματωμένος με όπλα εξαιρετικής ισχύος και έναν κατάλογο ισχυρών τεχνουργημάτων, πρέπει να διασχίσεις αρχαίες κατακόμβες, βυθισμένα ερείπια, κατεστραμμένους ναούς και μαγικά δάση για να προσφέρεις τον θάνατο στους εχθρούς σου. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να υποτιμήσεις τους αντιπάλους σου γιατί είναι πολυάριθμοι και η δύναμή τους τεράστια. Το μυαλό σου πρέπει να είναι τόσο κοφτερό όσο η λεπίδα σου, αν θέλεις να έχεις ελπίδα να επιβιώσεις από τους κινδύνους που θα βρεις μπροστά σου.

Ο κόσμος του WRATH είναι πλούσιος με συναρπαστικές μάχες, ποικιλία περιοχών και σαγηνευτικούς μύθους. Κάθε στοιχείο είναι επιδέξια δημιουργημένο και τοποθετημένο για να δημιουργήσει μια αυθεντική και μαγευτική εμπειρία τόσο διαχρονική, όσο τα παιχνίδια που το ενέπνευσαν.

Ακολουθεί το trailer που συνοδεύει την ανακοίνωση.

 

 

Η φετινή σεζόν βρίσκει τον Ted Lasso στο FIFA 23

Ο Ted Lasso θα βρίσκεται στο FIFA 23. Το ίδιο θα συμβεί με τον Sam Obisanya, τον Dani Rojas και όλα τα υπόλοιπα μέλη της AFC Richmond, της φανταστικής αγγλικής ποδοσφαιρικής ομάδας που πρωταγωνιστεί στη βραβευμένη σειρά του Apple TV Plus.

Η Electronic Arts και η Warner Bros. Interactive Entertainment γνωστοποίησαν ότι ο Lasso (Jason Sudeikis) θα είναι διαθέσιμος ως manager στο Career Mode του FIFA 23, όχι μόνο για λογαριασμός της AFC Richmond αλλά και οποιουδήποτε άλλου συλλόγου. Ακόμα, θα έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις τον δικό σου επαγγελματία ποδοσφαιριστή και να ενταχθείς στη AFC Richmond στο Career, αγωνιζόμενος στο πρωτάθλημα της αρεσκείας σου.

Ακόμα και το Nelson Road το γήπεδο της AFC Richmond- που στην πραγματικότητα είναι το Selhurst Park της Crystal Palace- θα υπάρχει στο FIFA 23. Ακόμα, το roster των Greyhounds θα είναι διαθέσιμο στο Kickoff, στα Online Friendlies και στο Online Seasons mode.

Η EA Sports πρόσθεσε ότι επιπλέον περιεχόμενο, σχετικό με την AFC Richmond θα υπάρχει στα Football Ultimate Team και Pro Clubs modes- όπως ο Lasso και ο Coach Beard. Ακόμα, θα έχεις την ευκαιρία να χρησιμοποιήσεις τις εμφανίσεις της AFC Richmond, να αγωνιστείς στο Nelson Road και να τοποθετήσεις στις εξέδρες τα πανό των Greyhounds.

To FIFA 23 θα κυκλοφορήσει στις 30 Σεπτεμβρίου 2022, για PS5, PS4, Xbox Series X, Xbox Series S, Xbox One, Google Stadia, PC και Nintendo Switch (Legacy Edition).

 

 

Στις αρχές του 2023 θα κυκλοφορήσει το Rise of the Triad: Ludicrous Edition

Η Apogee Entertainment, η New Blood Interactive και η Nightdive Studios ανακοίνωσαν το Rise of the Triad: Ludicrous Edition. Θα λανσαριστεί στις αρχές του 2023, για PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch και PC (Steam, GOG).

Η ομάδα ανάπτυξης υπόσχεται γραφικά ανάλυσης 4K, μεγαλύτερο οπτικό πεδίο, ρυθμό ανανέωσης στα 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο, cloud saves, achievements, υποστήριξη για multiplayer και πολλά άλλα.

Στο Rise of the Triad: Ludicrous Edition, θα συνεργαστείς με μια ομάδα κρούσης πέντε ατόμων, γνωστή ως H.U.N.T. (High-Risk United Nations Taskforce) για να διεισδύσεις σε ένα μυστηριώδες (και εξαιρετικά επικίνδυνο) νησί, γεμάτο μανιακούς οπαδούς μιας παραθρησκευτικής οργάνωσης. Με ένα ανανεωμένο HUD και UI, θα μπορέσεις να απολαύσεις την κλασσική εμπειρία, συν περιεχόμενο που είχε κοπεί από την original κυκλοφορία. Παράλληλα, θα υπάρχει και ένα νέο επεισόδιο στο σύμπαν του Rise of the Triad. Ολοκληρώνοντας το single player campaign, θα έχεις την ευκαιρία, παρέα με φίλους σου, να μετέχεις στο παλαιάς κοπής multiplayer deathmatch COMMbatt με πολλαπλά modes.

 

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: PlayStation 5, PlayStation 4, Nintendo Switch, Xbox Series X, Xbox Series S, PC.

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

 

Μπορείς να δεις ακόμη