Δίψασες; Φάε κάτι…

by K Admin

Υπάρχουν άραγε τροφές που ξεδιψάνε τον οργανισμό μας; Υπάρχουν, είναι χρωματιστές και βρίσκονται δίπλα μας. Αναζητήστε τις στο ψυγείο, ή πήγαινε μια βόλτα μέχρι το μανάβη.

Οι διαιτολόγοι συνιστούν να πίνουμε δύο λίτρα νερό τη μέρα που ισοδυναμεί με 8 ποτήρια. Τώρα το καλοκαίρι οι ανάγκες του οργανισμού σε νερό αυξάνονται γι’ αυτό «σβήνουμε» τη δίψα μας με κάποια φρούτα και λαχανικά. Δες παρακάτω τα πιο κατάλληλα:

Το αγγούρι

Η μεγάλη του περιεκτικότητα σε νερό θα σε κρατήσει ενυδατωμένο όσο καμιά άλλη τροφή. Απόλαυσέ του σκέτο με λίγο ξίδι κι αλάτι, κομμένο σε ροδέλες μέσα σε σαλάτες και πολτοποιημενο σε κρύες σούπες, ή smoothies και χυμούς.

 

Η ντομάτα

Εκτός από τα υπόλοιπα οφέλη, τα θρεπτικά συστατικά, τα αντιοξειδωτικά και τις βιταμίνες η ντομάτα ενυδατώνει τέλεια και τον οργανισμό. Την απολαμβάνουμε ωμή σε σαλάτες, κρύες σούπες και χυμούς.

 

Το καρπούζι

Εκτός από θρεπτικό κι αντιοξειδωτικό, πλούσιο σε βιταμίνη C και λυκοπένιο, με περιεκτικότητα 92%, το καρπούζι είναι πρωταθλητής σε νερό, γι’ αυτό κι άκρως ενυδατικό και ξεδιψαστικό. Απόλαυσέ το σε φέτες, ή κομμάτια, σε χυμούς, smoothies και γρανίτες.

 

Το λάχανο iceberg

Δεν είναι και το πιο πλούσιο λαχανικό σε θρεπτικά στοιχεία, αλλά στην ενυδάτωση παίρνει άριστα αφού διαθέτει τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε νερό απ’ οποιοδήποτε άλλο. Γι’ αυτό χρησιμοποίησέ το στις καλοκαιρινές πράσινες σαλάτες σου.

 

Το σέλερι

Διαθέτει μεγάλη ποσότητα σε νερό, ελάχιστες θερμίδες, άφθονο φυλλικό οξύ και βιταμίνες Α,C και Κ. Αφαίρεσε τις ενοχλητικές του ίνες κι απόλαυσέ το σκέτο σε σαλάτες και χυμούς.

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη