E3 2018: Σκοράροντας στο PES 2019

by K Admin

 

Το Pro Evolution Soccer είθισται χρόνια τώρα να αποτελεί την εναλλακτική πρόταση στην κατηγορία των παιχνιδιών ποδοσφαίρου, αφού κάθε φθινόπωρο παραμένει πιστό στο ραντεβού του, προσφέροντας μια εμπειρία διαφορετική απ’ ότι το κραταιό FIFA της EA Sports. Στη φετινή E3 λοιπόν, η Konami έφερε μαζί της το PES 2019, την έκδοση του εξομοιωτή ποδοσφαίρου της, που και φέτος παρουσιάζεται αρκετά αλλαγμένος σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη εκδοχή του.

Κυκλοφορώντας για πρώτη φορά στα χρονικά όχι το φθινόπωρο αλλά… το καλοκαίρι (30 Αυγούστου) σε μια προσπάθεια να προλάβει τον ανταγωνισμό και να εδραιωθεί πολύ πριν ο μεγάλος του αντίπαλος «πατήσει στο χορτάρι», το PES μπορεί να μη διαθέτει τις διοργανώσεις της UEFA –καθώς αυτές περιλαμβάνονται πλέον στο FIFA- αλλά έρχεται με τον μεγαλύτερο αριθμό επίσημα αδειοδοτημένων πρωταθλημάτων που είχε ποτέ: Βέλγιο, Ελβετία, Βραζιλία, Αργεντινή, Δανία, Γαλλία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Σκωτία, Champions League Ασίας και Ρωσία (η τελευταία αποκλειστικά). Παράλληλα, σε ό,τι αφορά τους συλλόγους, τη θέση της Dortmund έχει πάρει η Schalke ενώ αξίζει να σημειωθεί και η αποκλειστικότητα σε ό,τι αφορά τη χρήση του Camp Nou, της έδρας της Barcelona.

 

https://www.youtube.com/watch?v=SSfko2Ps9oY

 

Τα πρόσωπα που έχει επιλέξει να χρησιμοποιήσει η Konami για την προβολή του τίτλου είναι ο Coutinho της Barcelona και ο… David Beckham –με τη φανέλα της Εθνικής Αγγλίας. Στο τρέιλερ που παρακολουθήσαμε μάλιστα, είδαμε αρκετές χαρακτηριστικές στιγμές από την καριέρα του τελευταίου (μία μάλιστα έμοιαζε με τη φάση του γκολ-φάουλ του κόντρα στην Εθνική μας το 2001) και όχι μόνο, οπότε σε συνδυασμό με τους άλλους «μύθους» του παγκοσμίου ποδοσφαίρου που σύμφωνα με την Konami θα περιλαμβάνονται στο παιχνίδι (Cruyff, Matthaus, Maldini, Gullit, Nedved, Cafu, Roberto Carlos, Kahn, Vieira και Maradona) κάνουν αρκετά πιθανή την ύπαρξη playable σεναρίων βασισμένων σε αληθινά γεγονότα.

Αφήνοντας παρασάγγας τις άδειες, τους παίκτες και τις ομάδες και περνώντας στο gameplay του παιχνιδιού, η όλη αίσθηση γίνεται ακόμα πιο ρεαλιστική. Οι παίκτες πλέον κουράζονται καθώς περνά ο χρόνος και αυτό φαίνεται στις κινήσεις αλλά και τη συμπεριφορά τους στον αγωνιστικό χώρο. Σουτ και πάσες έχουν δουλευτεί εκ νέου, με τη στάση του σώματος του εκάστοτε παίκτη να ρυθμίζει σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό την κατάληξη της κάθε προσπάθειας. Το ρεπερτόριο των κινήσεων των ποδοσφαιριστών έχει εμπλουτιστεί με ακόμα πιο σύνθετες ενέργειες, κυρίως στον επιθετικό τομέα –υπάρχουν βέβαια και νέες ανασταλτικές λειτουργίες, απλά είναι λιγότερες. Διαφοροποιήσεις έχουμε και στο Master League με νέες διαδικασίες διαπραγματεύσεων και διαχείρισης προϋπολογισμού.

Παρακολουθώντας τη δράση στο PES 2019, το πρώτο πράγμα που διακρίναμε, είναι η λεπτομέρεια στα χαρακτηριστικά των ποδοσφαιριστών. Τα ψηφιακά μοντέλα των διάσημων παικτών είναι πραγματικά εντυπωσιακά με τους φωτισμούς να προσδίδουν ακόμα μεγαλύτερη φυσικότητα στις κινήσεις τους. Οι φωτοσκιάσεις μεταβάλλονται στη ροή του αγώνα ενώ ακόμα πιο έντονες είναι οι καιρικές συνθήκες με τη βροχή, το χιόνι, ακόμα και την ηλιοφάνεια ή το φως των προβολέων να δημιουργούν μοναδικά εφέ, απόρροια της δουλειάς της PES Productions η οποία για πρώτη φορά φέτος εστίασε στις πλατφόρμες τρέχουσας γενιάς –συν τα PC. Αξίζει να αναφέρουμε μάλιστα ότι το PES 2019 υποστηρίζει 4K ανάλυση και HDR σε όλα τα formats!

Η πρόοδος που έχει σημειώσει η ομάδα ανάπτυξης του παιχνιδιού είναι σημαντική, κάτι αναμενόμενο βέβαια λόγω και της κυκλοφορίας του στα τέλη του Αυγούστου. Προς τα τέλη του μήνα μάλιστα θα έχουμε νεότερα σχετικά με το demo του –που μάλιστα φέτος θα διατεθεί και στα PC- μέσω του οποίου θα έχεις την ευκαιρία να πάρεις μια γεύση από το PES 2019. Μέχρι τότε… προπόνηση ενώ μπορείς να το προπαραγγείλεις από τώρα!

Μπορείς να δεις ακόμη